ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alperaktas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
235
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2012 19:25
Son Ziyaret:
03 Aralık 2023 23:42
Toplam Mesaj:
281 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Aktas
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Manisa
Meslek:
Beden Eğitimi Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/138847.jpg[/img]alper aktas

SON 10 MESAJI

Bitkili Oranda Akvaryumu
[QUOTE=Orandagoldies]Çok güzel görünüyor. Akvaryumdaki kumu çıkarıp yenisini eklerken bir sorunla karşılaştınız mı? Ben araştırdığımda kumdaki bakterilerin ve azotun karıştırılması azot patlamasına sebep olur siye okudum. Aynı zamanda kumdaki yararlı bakteriler de gider bu yüzden çok radikal ve tehlikeli bir karar olduğunu anlamıştım. Bu yüzden kendi akvaryumumda kumu değiştirirken tüm suyu ve balıkları çıkarıp, yeni kum ekleyip önceki suyu geri ekleyerek değişimi yaptım. Siz nasıl yaptınız?

Bir sorum daha olacak, bambularınız da çok güzel görünüyor bende akvaryumda bambu kullanıyorum ancak kapaklı olduğu için akvaryumum biraz kısaltmak durumunda kaldım ve tepesini mumladım. Mumun suya değmesi sorun oluşturur mu akvaryum için bir bilginiz var mı[/QUOTE]
Merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim.Akvaryumda dış filtre ve aynı zamanda iç filtre kullandığım için bakteri dengesinin kolay kolay bozulmayacağını düşündüm.Kumu akvaryumdan almadan önce dip çekimi yaptım.2 gün kadar cama cam şekilde kaldıktan sonra tekrar dip çekimi ve su değişimi yaparak yeni kumu ekledim.Hiç bir sorun yaşamadım.
Bitkili Oranda Akvaryumu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138847/070420231830551.jpg[/IMG]
Akvaryumuma kök ekledim ve güncel hali bu şekilde oldu😊
Bitkili Oranda Akvaryumu
[QUOTE=hkavkaci]Elinize sağlık, sanki böyle daha seyirlik ferah bir görüntü çıkmış ortaya [:nazar:][/QUOTE]
Çok teşekkür ederim.Evet daha ön plana çıktı gibi balıklarım😊
Bitkili Oranda Akvaryumu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138847/250320231728541.jpg[/IMG]
Merhaba dostlar.Akvaryumumda biraz değişiklik yaptım.Balıklarım kumu karıştırmayı çok sevdiği için ağızlarının acımaması ve rahat edebilmeleri adına 0,5-1 mm tanecik boyutlu kum kullanmaya karar verdim.Eski kumu çıkarıp %20 civarı su değişimi ile birlikte yeni kumu ekledim.Ayrıca 6 tane cüce vatozumunda rahat edebilmeleri için kiremit yuva eklemesi yaptım.Herkese sağlıklı hobiler dilerim.
Hayalimdeki Kurulum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/138847/010320231141571.jpg[/IMG]
Akvaryumun güncel halidir😊🙏
Yosunlar Fazlalaştı!
[QUOTE=Oğuzhan Ölçay]
Işığım led, Wolfmar silver plant markalı. Yosun türü sakal yoksunu gibi yeşil değil. Gübre kullanmıyorum. Co2 verdiğimden olabilir mayalı sistem olduğundan kontrol edilmiyor belki bu yüzden olabilir.


Farkediyor mu bukadar ya. Mayalı sistem kullanıyorum dengeyi ayarlayamıyorum.


Hmm tamam gerekirse öyle yapacağım. İlçemdeki akvaryumda küçük iki tane siyah renk sarı desenli vardı vatoz, onları alırım gerekirse. [/QUOTE]
Su sirkülasyonu da yeterli derecede olması gerekiyor.Durgun olan kısımlarda yosunla baş etmeniz çok zor.Filtre sisteminiz hafif ama tüm akvaryumdaki bitkileri kıpırdatacak şekilde olmalı.
Bitkimin Boyu Neden Uzamıyor?
[QUOTE=Karmakvaryum]Dibine misket gübre koy kök için faydalı olur adaptasyonu hızlanır birde akvaryuma sıvı gübre olarak potasyum ekle yaprak sağlığı için birşnci etkendir [/QUOTE]
Dediklerinizi de uyguluyorum.Boy uzaması hariç her şey yolunda bakalım sabırla bekliyoruz 🤦
Yosunlar Fazlalaştı!
Cüce vatoz hatta normal leopar vatoz ekleyin.En ucuza satılan leopar vatoz yavrusundan 3 tanesi 1 günde 200 lt akvaryumdaki tüm yosunları temizledi.
Bitkili Oranda Akvaryumu
[QUOTE=AquaPuella]


Yalnızca 1 adet.



Sık su değişimi koşulları biraz olsun iyileştirir ancak bu sefer de yararlı bakterileri yok ederek suyun kalitesi düşer. Sık su değişimi için [B]%20[/B] oranını geçmemeli diye düşünüyorum. Ekstra bakteri kültü satın alabilirsiniz. [B]Sera, Reeflowers[/B], bu iki marka önerebileceklerim. En iyisi olsun derseniz [B]Sera[/B]. Bir de yemleme yaparken miktar az olmalı. Bu yalnızca suyun kalitesini korumak için değil, balıkların kabız olmasını engellemek için de. Sizinkiler [B]fancy goldfish[/B] ve bunlar [K][B]dropsy[/B][/K] olmaya çok meyilli türler. Dropsy olan balığı kurtarmak neredeyse imkansız ve onu o şekilde eziyet çekerken görmek çok üzücü.
[/QUOTE]
Ortalama olarak 2 günde bir 5-10 lt arası su değişimi yapıyorum.Dış filtre temizliğini de 2 ayda bir akvaryum suyuyla sadece kaba pislikleri uzaklaştırmak için yapıyorum ve malzemeleri değiştiriyorum.Süngerdeki bakteri kültürünün korunması çok önemli.1 adet orta boy iç filtreyi de akvaryumun dip kısmına konumlandırdım.Hem ekstra bakteri tutuyor hem de sirkülasyon sayesinde akvaryum dibinde yem artığı ve dışkı kalması gibi problemler yaşamıyorum.Japon balıklarında en önemli konulardan birisi gördüğümüz dışkıları akvaryumdan uzaklaştırmak olmalı.Su değişimini minimumda tutmak için bazı günler sadece hava hortumu ile dışkıları uzaklaştırma işlemi yapıyorum.Tavsiye ederim.
Bitkimin Boyu Neden Uzamıyor?
[QUOTE=ziyaalp]
aynı sorunu bende yaşadım meraklılar yüzünden şey yapabilirsiniz bitki kökünü ekin yine kuma çevresine lav kırığı koyun ince tanelilerden [/QUOTE]
Biraz daha kum eklemesi yaptım.Yeni çıkan yaprak 1 hafta içinde 4 aylık yaprakların boyunu geçti.Bakalım boy uzaması nasıl olacak 😊

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.