ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orhon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2013 17:27
Son Ziyaret:
17 Şubat 2016 13:16
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Dagtekin
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Dagtekin

SON 10 MESAJI

Benim Karambol Tankım :)
Çok teşekkür ederim. Beyaz çakılı kaldırdım biraz, tümünü toplayamadım gerçi. Bu yüzden hagenle karışık beyaz çakıl oldu :)
Son hali şu şekilde:
[IMG]http://i.hizliresim.com/VLQNry.jpg[/IMG]

Işık gerçekten büyük problem, kafama yatan bir ışıklandırma bulamadım uzunluğu/yeterli gücü sağlayan. Umarım araştırmalarım sonuç verir. Tekrardan teşekkürler.[:)]
Bunlar Hayalet Karides Mi?
Akvaryum tabanında bu beyaz çakılların altında siyah hagen ve silis kum var. Çıkarsam daha mı mantıklı olur? Bir türlü karar veremedim. Şu anda betalık bir akvaryumdalar ama ana akvaryumun çakılları bir garip durdu.
Yanlışım İçin Özür Dilerim
Ben de mavi ve yeşil karides aldım ama gelenler hayalet karides sanırım.
Bunlar Hayalet Karides Mi?
Gittigidiyor aquainturkey kullanıcısından mavi ve yeşil jelly karidesler aldım. Gelenler bunlar. Stresten renkleri atmıştır dedim ama hala birinin bile rengi değişmedi. Acaba bunlar hayalet karides mi? Kiraz karidesleri yer diye okudum ama büyük tankta beraber yapabilirler mi? [:((]
Teşekkürler.

[IMG]http://i.hizliresim.com/8bzrzQ.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/mzoDo1.jpg[/IMG]
Benim Karambol Tankım :)
Merhabalar,
Yeni kurduğum tankı paylaşmak istedim. Gelecek eleştirileri tahmin ediyorum :):
- Beyaz vitasand. Altında hagen, onun üstünde silis kum var ve akvaryum biraz aydınlanır diye beyaz çakıl ekledik ama sanırım pek olmadı.
- Sarı su. Akvaryumda kökler vardı 3-4 adet. Hepsi sağolsun salınım yaptılar ve su sarımsı bir renk aldı. Kökleri çıkardım günlük %10 su değişimi ile toparlamaya çalışıyorum.
- Işıklandırma. Şu an yetersiz gibi görünüyor. 3x36w grolux.
- Bitkiler. Şu an sayıları az. Arttırmaya çalışacağım. Arkaya doğru gömsem daha iyi olacak.
- Dekorlar. Boş kalmasın diye bir işlevi olmayacağı halde hindistan cevizi koydum. yarın öbür gün gnays kayalar gelecek.

Bunun dışında akvaryumda hepsi 2d 1e olmak üzere beyaz plati, ateş plati, full red, aquamarin ve varyeteseni tam hatırlayamadığım lepistes türleri var. 5 elma salyangozu, 1 cüce kerevit, 10 adet de ortalıklarda görülmeyen karides mevcut. Akvaryum 100x60x60, 360 litre. Sumpla beraber 400 yuvarlak.

Umarım akvaryum bir şeye benzediğinde de sizlerle paylaşırım. [:)))]

[IMG]http://i.hizliresim.com/VLDPXr.jpg[/IMG]

200x60x70h Deniz Için Bilgiye Ihtiyacım Var
Ben yeni tuzlu su akvaryumumu bozup tatlı suya çevirdim. Nano'yu tuzlu su yaptım. Arkadaşlar değinmiş, ben başka bir noktadan bahsedeyim. Anemonlar ve canlılar fiyat skalası da çok geniş. Kolay bulunan balıklar (palyaço gibi) nispeten makul ama bir çok balık çok pahalı. Bakımları sistem kurulduktan sonra fazla zor değil ama kontrol altına tutmakta fayda var.

Benim şu an nano tankımda 2 cleaner shrimp, 2 palyaço, 1 wrasse, 1 de istakoz var. 5-6 tane de conch. Sistem güzel işliyor gibi. Bence büyük akvaryum yerine arkadan sumplı nano akvaryum düşünebilirsiniz. nano derken kast ettiğim 100 lt civarı, belki mini desem daha uygun.

Bakteri kültürleri, kum, canlı kaya, protein skimmer, kafa motoru, dalga motoru, canlılar, ışıklandırma vs. derken maliyet çok artıyor. Ben kurarken sırf akvaryum ile bitecek sanmıştım ama astarı yüzünden pahalıya geldi. Vazgeçemiyorsunuz bir kere başlayınca bir de. :)

Eğer aşırı canlı yüklemezseniz, yani akvaryum nispeten boş olursa protein yükü fazla olmayacağı için ucuz bir ps iş görebilir. ben osmos suyu veya nitrat reaktörü kullanmadım. 100x60x60 akvaryum yaklaşık olarak her şeyiyle 3000-3500 tl civarı tutmuştu.[EDIT]orhon,2015-08-25 21:23:01[/EDIT]
Işıklandırma Tavsiyesi
Sanırım bu detaylıca araştırmam gereken bir konu. JBL ve Sera'nın güzel ışıklandırmaları var ama ben önce ihtiyacı belirlesem daha iyi olacak. Ardından da ona göre bir seçim yapmam lazım gibi.

Cevaplar için çok teşekkürler, araştıracağım.
Işıklandırma Tavsiyesi
Bitkili canlı doğuranlar var hocam genel olarak. Bitkiler fazla bakım istemeyen, yeni başlayanların yetiştirdiği türde bitkiler.
Işıklandırma Tavsiyesi
Merhabalar,
100x60x60 akvaryum için nasıl bir ışıklandırma yapmam mantıklı olur? Şu an 36w x 3 grolux(ve takılacağı balast ıvır zıvır sanırım) var. Beyaz, gün ışığı, mavi. Ama etkili biçimde aydınlatmıyorlar. Tavsiye verirken bu işten neredeyse hiç anlamadığımı göz önünde bulundurursanız sevinirim. Ne marka, kaç watt doğru olur bilmiyorum yani.

Akvaryum bitkili canlı doğuran akvaryumu. Taban başta siyah hagen kumdu, ondan sanıp beyaz çakılla üstünü kapattım ama karanlık devam ediyor. Bir de salınım yapan kökler eklenince resime artık ortam bir garip oldu. :)

İşin garibi akvaryum deniz akvaryumu iken ışıklandırma iyi gibiydi. Şimdi etkisiz geldi gözüme.

Çok teşekkür ederim. [:)][EDIT]orhon,2015-08-25 15:19:26[/EDIT]
Canlı Doğuranlar + Bitki Kökleri
Teşekkür ederim, kaynatmayı deneyeyim. Aşırı bir sarılık da yok hani ama arkadaşların berrak tanklarını görünce üzülüyorum. 360 litrede 20cm'den 3 kök var. 100x60x60 akvaryum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.