ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
selçukilçi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2013 22:40
Son Ziyaret:
19 Ocak 2023 10:15
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
selçuk ilçi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
sağlık memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

selenoid valf ısınma
[QUOTE=Aguila Negra]Isınma normaldir de,bayağı bir ısınma kısmına yorum yapmak zor.
Cızırtı ise anormal bir durum, elektromıknatıslanma tam olmadığı için de cızırdama olabilir,elektrik kablo bağlantılarında gevşeklik var ise de cızırtı duyabilirsiniz.
En önemlisi ise aldığınız ventil 220 V.ile mi çalışıyor emin olun,12 V bir ventili 220 v ile çalıştırmayı denerseniz de ısınma ve cızırtı duyarsınız.
[/QUOTE]
üzerinde 220v değilde 230v yazıyor.teşekkür ederim.ben en iyisi bunu aldığım yere geri göndereyim.
selenoid valf ısınma
Arkadaşlar bir internet sitesinden selenoid valf aldım.tüp bağlantılarını yaptım ve de fişe takınca valfte bayağı bi ısınma ve cızırdama şeklinde ses oldu.ben de böyle olunca korktum ve tüpten geri söktüm.bu ısınma ve cızırdama normalmidir.ilk defa kullandığım için bilmiyorum.eğer bozuksa geri göndercem.
Herkese keyifli hobiler....
Tamamen bitkiliye geçiş
Akvaryumun geldiği son durum bu




cubalarım ne yazık ki tutmadi.onların yerine monte carlo diktim.salyangozlar bazı bitkilerimi mahvetti.ama 3 tane daha helena ekledikten sonra salyangoz görmez oldum bir kaç gündür.bir tek camlardaki yeşil benekler kaldi şimdi de onu halletmeye çalışıyorum.bu konuyu araştırıyorum internetten.inşallah bu konuyu da çözcem.akvaryum biraz fazla ışık alıyor galiba.
Herkese keyifli hobiler...
Bitkili Akvaryum
[QUOTE=leonidas1057]Peki bu bitkileri nereden temin edebilirim yani şu kişiden alabilirsin gibisinden?[/QUOTE]
nereden alırsınız bilmem ama bence alacağınız bitkileri görerek alabileceğiniz bir yer seçerseniz bence daha iyi olur.
Kartal 'da Hobihane Yeniii (videolar eklendi )
hayırlı uğurlu olsun.aynı zamanda geçmiş olsun.kartalda böyle yerleri görmek sevindiriyor.
keyifli hobiler...
Tamamen bitkiliye geçiş
[QUOTE=Blueman4560]Bu durumda o bitki bence Alternanthera Rosanervig.

Ayrıca Eminönü'nden canlı almanızı çok tavsiye etmem %60-70 oranında hastalıklılar ve bir süre sonra ne yazık ki ölüyorlar. Ne yazık ki ben bu durumum çok yaşadım.

Sae ve oto için İstanbul Anadolu yakasında Maltepe akvaryumu eğer oraya gidemem derseniz Ankara da bulunan ve canlıları kargo ile gönderim yapan Jumbo akvaryum dan almanızı tavsiye ederim. Özellikle Jumbo akvaryumun hizmeti olağanüstü iyi ve canlıları çok sağlıklı formları da çok çok iyi. Kargoyu da iyi paketleyerek güzel bir şekilde yapıyor. Ben her iki firmadan da alışveriş yaptım ve memnun kaldım.[/QUOTE]
bende maltepede oturuyorum zaten.oraya da gittim.bugün ordan 2 tane sae 10 tane de kiraz karides aldım.ama affinis orada da yoktu.
Tamamen bitkiliye geçiş
[QUOTE=Blueman4560] Öncelikle tebrik ederim güzel bir kurulum olmuş. Bitkili gerçekten bir sevdadır.

O kırmızı bitki " Alternanthera Reineckii Mini " dir. Eğer kısa bir budama olmuş ise " Alternanthera Rosanervig " de olabilir. Ayrıca Co2 den bahsetmemişsiniz ama sanki akvaryumun sol arka tarafında difüzör var gibi gördüm. Tabanda cüba olduğu için co2 çok önemli.

Edindiğim tecrübeye istinaden eğer zemin bitkisi var ise çöpçü ve cüce vatoz önermem çünkü kökleri söküyorlar, dalları kırabiliyorlar. Benim akvaryumumda çöpçü ve albino cüce vatozlar tüm zemini glosso kaplamışken zemini altüst ettiler ve glosso tabanı kaybettim ve bu canlıları akvaryumdan çıkardım.

Alg yiyiciler olarak SAE ( en fazla 2 adet ufaklarından ) , otocinclus affinis ( 6-8 adet ) nerite salyangozu ( 6-8 adet ) kiraz ve amano karides öneririm.

Akvaryumumuzun ortasında yer alan kökün uç kısmına fissidens moss sararsanız çok güzel bir ağaç oluşturabilirsiniz. Bir de kayaları biraz daha farklı boyutlarda ve asimetrik olarak konumlandırmanızı öneririm.

Ayrıca DIY armatür çalışmanız içinde kutlarım. Yaparken kullandığınız malzemeler konusunda bilgilendirme yaparsanız diğer arkadaşlarda yol göstermiş olursunuz. Floresan seçimleriniz iyi belki bir adet Aquastar ı çıkarıp daylight koyabilirsiniz. [/QUOTE]
Önerileriniz için teşekkür ederim. Bana o bitkinin adını diğer bitkileri aldığım yer başka bişey demişti. Alternanthera reineckii minikler iki kayanın arasına dikti bitkiler.bir daha yolum oraya düşünce sorcam tekrardan.
Co2 olarak mayali sistem kullanıyorum. Diğer akvaryum larda da kullanmıştım. Gayet verimli sonuçlar almıştım. Bu Akvaryumda da bi süre denemek istiyorum. Difüzör olarak red sea nin tahta hava taşını kullanıyorum.fena sayılmaz. Hem iş görüyor hem ucuz bi parça.
Ne yazikki dediginiz SAE ve affinis henüz bulunduğum yerde bulamadım. Ama Eminönü tarafina gitmeyi düşünüyorum . Orada bulabilirim herhalde.
Armatürü Bauhaus kestirdiğim ince Tahtalarla yaptım. Yapıştırmak için buffalo diye bi yapıştırıcı kullandım. Tavsiye ederim 10 saniyede yapıştırıcı donuyor ve işinizi çabuk halletmenizi sağlıyor. Mtr diye bir markanın belasını kullandım. Kabloyu biraz uzun bıraktım çünkü balastları Armatürü içine değil akvaryum mobilyasının arkasına monte ettim.en son da bi pleksi kestirdim (burada biraz kazıklandım galiba)
Tamamen bitkiliye geçiş
Fotoğraf:


Boyut (cm):70*50*40
Kapasite (litre):140lt
Canlılar:hygrophila polysperma ceylon(zeytin)
              hemianthu cuba
              ludviga glandulosa
              myriophyllum mattogrossense
              alternanthera reineckii mini
              java moss
             ve de ortada duran adını bilmediğim tek kök kırmızı olan bitki(bilen varsa söylerse sevinirim)

Malzemeler:jebo 825 dış filtre-300w ısıtıcı-2*24w grolux t5 2*24w aquastar t5
                    taban alttan üst tarafa doğru
                    hindistan cevizi torfu
                    fundo vivo
                    hagen siyah kum
Akvaryum Bakımı:haftalık %30 su değişimi


Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: bildiğiniz sıvı gübreler
         1 yıldır malawi bakıyorum.ilk baş 20 lt bir akvaryumda bitkili denemem oldu.sonra yetmedi 60 lt bir akvaryuma geçtim ve en sonunda baktım olcak gibi değil 140 lt malawi akvaryumunu dağıttım yerine bitkili akvaryumu kurdum.
         bu akvaryumu kurarken beni en çok armatür zorladi.akvaryumun ölçülerinde armatür bulamadım.bende kendim yapmaya karar verdim.ve resimde ki armatürü yaptım.

torf yüzünden su biraz bulandı ama bir kaç gündür her gün su değişimi yapıyorum.suyun rengi bayağı bi açıldı.şimdilik akvaryumda 2 tane katil salyangoz bir tane de komando çöpçü var.yavaş yavaşta diğer canlıları koycam.Umarım güzel bişey olur.
     Herkese keyifli hobiler....
Akvaryum Hakkındaki Görüşleriniz ... ?
bir ufak kök ve de üstüne mossla daha güzel durur bence.
farklı tetra kolonileri
Arkadaşalar merhaba.yeni bir bitkili akvaryum tankı kurdum.daha önce ki low tech akvaryumda lepisteslerim vardı.şimdi biraz tür değiştirmek istiyorum. benim size danışmak istediğim farklı tetra türlerini aynı tank içerisinde beslesem herhangi bir sorun çıkar mı.bir de karides türleri ile tetralar yaşar mı?
Herkese keyifli hobiler...  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.