ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mavera
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2006 01:00
Son Ziyaret:
23 Nisan 2015 01:35
Toplam Mesaj:
32 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet ŞENER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AHMET ŞENER
"Yusuf dahi olsan atarlar seni câha
Ednâ-yı zamanın işi yâre cefâdır."

SON 10 MESAJI

Eksik bir şey mi var?
Kullandığım filtre, içindeki malzemeler (Filtrede kullandığım malzemeler en alttan itibaren Tetra seramik, biyolojik sünger, Seachem Matrix, biyolojik sünger ve en üstte elyaf.)ve bunların sıralanışı ile bu durum arasında bir sebep-sonuç ilişkisi düşünülebilir mi?
Eksik bir şey mi var?
Tahmin ettiğim gibi yumurtalar iki gün dayanabildi, netice malum yumurtalar annesi tarafından yutuldu.Şimdi dişilerin yumurtaları tutmada bu kadar çok başarısız deneme yapması  normal midir ya da  normal değilse durumun nitrat ile doğrudan bir ilişkisi var mıdır?
Not:Aşağı yukarı bir aydır su değişimini 5 günde  %25 olacak şekilde yapıyorum. Biraz önce bir nitrat ölçümü daha yaptım. Sonuç 50ml/l çıktı.
Eksik bir şey mi var?

Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Tankın su değerlerini periyodik olarak ölçmesem de ph aralığı 7,5-8 arasında değişiyor.  Ne kadar güvenilir bir sonuç veriyor onu bilmiyorum ama asıl kafama takılan Tetra nitrat testinin sonuçları çünkü netice nitratın haylice yüksek olduğunu işaret ediyor. Yüksek nitrat için sürekli ve büyük ölçekte su değişimleri önerilir. Bunu tatbik ediyorum ancak sonuç değişmiyor. Filtrede kullandığım malzemeler en alttan itibaren Tetra seramik, biyolojik sünger, Seachem Matrix, biyolojik sünger ve en üstte elyaf. Filtre temizliğini de aksatmamaya çalışıyorum. Dün bir dişi daha yumurta aldı fakat ağzı dolu olduğu halde hâlâ yem yemeye çalışıyor ve yiyor da. Yumurtalar gene  yarına çıkamayacak anlaşılan.

Mavera2013-02-10 12:54:27

Bir hususu daha danışmak istiyorum. Yumurta alan dişiyi aynı akvaryum içinde bir yavruluğa almayı düşünüyorum.  Bunun olumlu-olumsuz yönleri neler olabilir?
Eksik bir şey mi var?
Yaklaşık on sekiz aydır yavrudan yetiştirdiğim Kasakalawe kolonimle hobiye devam ediyorum. Tespitime göre akvaryumda 3e-13 dişi mevcut. Akvaryumun ölçüleri 110-50-55 şeklinde. Tetra 1200 dış filtre ile filtreleme, Aquael kafa motoru ile sirkülasyon yapılıyor. Tabanda mercan kırığı ve iki öbek halinde kaya istif edilmiş halde. Su değişimleri 7-10 günde aksatılmadan %15-20 oranında gerçekleştiriliyor. Su değişimlerinde sadece bir miktar kaya tuzu ekleniyor.
Bu kadar uzun bir açıklamadan sonra sıkıntım şu: Gözüm gibi baktığım akvaryumda her şey yolunda gibi gözükmesine, tropların çoktan olgunluk çağlarına ulaşmalarına rağmen neden hâlâ yumurta tutamadıkları. Tutamamaları diyorum çünkü dişiler yaklaşık olarak sekiz aydır defaatle yumurta aldılar ancak hiçbirinde tutmayı beceremediler. Elbette bu konuyu açmadan evvel bu durumun normal olduğu-genç dişilerin ilk yumurtalarını tutamadığı-ile ilgili forumlarda pek çok şey okudum. Fakat tropheus bakımında en elzem şeylerden olan ilgi,sevgi ve sabrı göstermeme rağmen netice alamamamın sebebi ne olabilir? Konu ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşacak olan tüm hobicilere şimdiden teşekkür ediyorum.
" En Güzel Kasaların" En Güzel Yavruları
[QUOTE=UmutVAROL]Abi maşallah , ara sıra görünce çok çabuk büyümüşler gibi geldi bana, birde sana sormak lazım tabi :D
Erkekler aynı babaları onu söyleyeyim, İnşallah ilerde anaçları gibi verimli olurlar. Ayrıca en kısa zamanda emeklerinin karşılığı olarak seni bol yavru vererek mutlu ederler.
Saygılar, Selamlar

[/QUOTE]
Umut Bey , Gösterdiğin yoğun alaka ve esirgemediğin tecrübelerinden dolayı çok teşekkür ederim.

[QUOTE=BEYKONYA] Merhaba Ahmet Bey, oncelıkle tebrıkler, sağlıklı bol yavrular. aynı tür besliyoruz. evet harıka balıklar..[/QUOTE]
Ömer Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

[QUOTE=serikli]Masallah baliklara cok iyi bakmissiniz. Bol yavru alirsiniz insallah[/QUOTE]
Teşekkürler
" En Güzel Kasaların" En Güzel Yavruları
Umut VAROL kardeşimden kasakalavelerimi alalı yaklaşık 7 ay oluyor. Birkaç fotoğraf daha ekliyorum.
 
Mavera2012-04-07 13:22:02
Tropheus Kasakalawe Yavruları artık büyüdüler ( video 14 nisan ))
Fatih Bey, hayırlı olsun. Eylül ayında ben de Umut VAROL kardeşimden kasakalave yavruları almıştım. Geçen zaman bana ne kadar müsbet bir tercih yaptığımı gösterdi. Umut Bey'den aldığım yavrularımdan bir kare de ben ekliyorum.
Başarılar dilerim. 
 
Akvaryumum ve Kurulum aşamları
Hayırlı olsun Ali Bey.
Akvaryumun her aşaması çok güzel de  kurulum nasıl da keyif verir insana
TROPHEUS KASAKALAWE...
Tebrik ederim. Sağlıklı balıklar
Albino chipimbi ve kiriza gold yavrular geldi sf87
Tebrik ederim.Gerçekten çok güzel bir görüntü yakalamışsınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.