ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hcrespo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Haziran 2013 17:55
Son Ziyaret:
20 Ocak 2018 20:16
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Crespo
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Crespo

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
[/QUOTE]

Merhaba,

İmkanınız varsa linkte belirttiğiniz driver'ı gidip yerinden daha ucuza alabilirsiniz.
http://www.marketdijital.com/DJT-F2436-15-20X3-700mA-45-80V-24-36X1-310mA-DC79-130V-Powerled-Surucu,PR-1786.html
Bu linkteki 36w'lık 26 TL olan driver'ı Karaköy'deki mağazalarına gidip 10 TL'ye almıştım. Soğutucu almadıysanız soğutucu da bulabilirsiniz.
[/QUOTE]

Yüksel Bey ilginiz için teşekkür ederim ama sizin söylediğiniz model normal driver, ben dimlenebilir bakıyorum. Bu arada herşeyi gidip karaköyden alacağım işlerim o kadar yoğunki gidemiyorum bir türlü oraya. 

Bu arada sanırım 2 tane 18 lik yapacağım gibi en azından fazla ışık olursa dimli driverla gücü azaltabilirim. Yalnız pcb nin boyları 45cm civarı, akvaryum 85 cm yanlardan 20 şer cm boluk kalması sorun olurmu sonuçta ben bitkileri yanlara ve arkalara dikmeyi düşünüyorum. Veya 4 tane 9 luk alıp 2 bir soğutucuya 2 bir soğutucuya yapsam nasıl olur ? pcb lerın boyları hep sıkıntı...
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Valla Mustafa Bey sizin konuyu baştan sona okudum, forumda birkaç arkadaş daha var onlarında çalışmaları var hepsini okudum led le ilgili ne görsem atlıyorum zaten :) İşin açıkcası bir nevi sizden öğrendiklerimizi yazdık yani.

Tavsiyenize biraz düşünüp araştırayım kafama takılan olursa sorarım yine. Bu arada sağolun ilginiz ve yardımınız için.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Mustafa Bey kolay gelsin, Benim 85x40x50 bir tankım var (her ne kadar ölçü böyle olsada içinde 130 litre su var) buna power led yapmayı düşünüyorum. Akvaryumda daha bitki yok ilk bitkili maceram olacak şimdilik low tech olacak ama ilerde taban bitkiside düşünebilirim. 

Aklımda şöyle birşey var 30 tane 1w lık led olacak, bunu soğutucu üzerine 18+12 pcb uzunlamasına düşünüyorum tabi uzunlukları araştırdım anca birebir uyuyor. 

Driver olarak dimli bir tane model var http://www.marketdijital.com/7-30x-1-Watt-Powerled-Surucu-30-110Volt,PR-1448.html bu linktekini düşünüyorum olurda fazla oluşursa gücü kısabileyim diye. 

Ledler ise 15 soğuk beyaz, 6 derin kırmızı, 2 tane 620 kırmızı, 1 tane far red, 3 tane royal mavi, 1 yeşil, 1 de gün ışığı düşünüyorum.

Sizce bu düşüncem nasıldır. Değiştirmem gereken birşey var mı ? Biliyorum günışığını çıkarın diyeceksiniz ama bi tane tam ortaya koysam çok sorun olurmu acaba. Zaten olası bir sorunda dim'den dolayı gücü azaltabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. Uzun zamandır aklımda ama işten güçten malzeme almaya fırsatım olmuyor işte.
Sarı prenses kuyruk erimesi ve kızarması
İlgin için teşekkür ederim. Yalnız kullanımını detaylı anlatırsan sevinirim. Yeme mi damlatayım yoksa akvaryuma mı ?
Sarı prenses kuyruk erimesi ve kızarması
Vaktim olmadığından mikrofish alamamıştım. Ama bu ilaç işe yaradı şu an kuyrukta ve vücudunda bir kızarıklık yok. Kuyruk biraz uzadığında ana tanka alacağım ama hala daha yem yememe sorunu var çok az yiyor. 
Sarı prenses kuyruk erimesi ve kızarması
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bir tane çömlek vardı onu koydum gerçi normalde balık hareketli geziyor resim çekerken oraya kaçtığından orada resim çekmek zorunda kaldım yinede olsun balık stresten kurtulsun yeter. Bu arada şu an baktım kuyruk tamamen gitmiş. Neyse bahsettiğiniz ilacı yarın bulmaya çalışayım bendeki ilaçta buna benzer ama demek ki pek etkili değil. İlacın açıklaması şöyle:

Deep Fix Acrifix Çözelti

Akvaryum balıkları için Antiparaziter ve Antimikotik. Tatlı su balıklararında deri parazitleri ve mantar hastalığı tedavisinde kullanılır. (Sadece hayvan sağlığı için kullanılır).

Kullanım sahası / endikasyonlar.

Acrifix tatlı su akvaryum balıklarında bakteri, mantar enfeksiyonları, deri ve solungaç parazitlerinin neden olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılan bir üründür.

Etkili olduğu hastalıklar

Columnaris hastalığı (Cotton mouth, Mouth fungus), Beyaz benek hastalığı (Whitespot), Costia Slimy deri hastalığı, Trichodina ve Trichodinella hastalığı, Velvet hastalığı (Tatlı su kadife hastalığı), Deri parazitleri hastalığı ve Mantar hastalıklarında.


Sarı prenses kuyruk erimesi ve kızarması


Devamlı diğer balıklar tarafından kovalanan bir sarı prenses sanırım strese yenik düşerek 4 gün önce akvaryumda bi köşede büzüşmüş şekilde duruyordu, biraz inceledim minik kuyruk erimeleri felan vardı bende boşta duran bir akvaryuma aldım. Daha önceden aldığım deep fix acrifix ilacı var bundan kullanıyorum baştan hareketsiz duruyordu, şimdi hareket ediyor biraz ama 2 gündür kuyruğun baş kısmı iyice kızardı bugünde baktım kuyruğun üst kısmı düşmüş. Acaba bu ilaç işe yaramıyor mu ? Veya başka ne yapmalıyım. Bu arada hiç yem yemiyor, 2 günde 1 olmaküzere 3'te 1 su değiştirdim. Yalnız fazla ısıtıcım yok olan da büyük bu akvaryuma girmiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.


Tetra Pro Vegetable 2 kova=248TL-Alım tamamlandı.
[QUOTE=mert2091][QUOTE=hcrespo]Bende 200 gram tetra pro vegetable'dan almak istiyorum ulaştırma olayını nasıl yapıcaksınız ? topluca gidiş olayına gelemezsek onun yerine sizden gelip alabilirmiyiz ve böyle birşey için yeriniz ilçe ve mahalle konumunda neresidir. [/QUOTE]

Büyükçekmece - Sinanoba'da oturuyorum.Tabiki elden de alabilirsiniz.Ücreti de isterseniz elden verebilirsiniz ancak 3. kovaya geçmek için öncelikle 1.ve 2. kovayı almış olmalıyız.Aksi takdirde insanlarda bir güvensizlik olacağını düşünüyorum...
[/QUOTE]
 
Çok uzakmış ben ümraniyedeyim elden alma işi yattı başka bi çare düşünücez o zaman
Tetra Pro Vegetable 2 kova=248TL-Alım tamamlandı.
Bende 200 gram tetra pro vegetable'dan almak istiyorum ulaştırma olayını nasıl yapıcaksınız ? topluca gidiş olayına gelemezsek onun yerine sizden gelip alabilirmiyiz ve böyle birşey için yeriniz ilçe ve mahalle konumunda neresidir.
Karma ama Tek Olarak Malawi Türleri Beslemek
tank 160 litre yalnız ben balıklardan yavru almak istemiyorum bakacak yerim yok çünkü. o yüzden tek cinsiyet istiyorum koloni kurarsam illaki yavru verecek onuda istemiyorum o zaman içlerinden agresif olmayan 5-6 balık besliyeyim bana bari bana o türlerden tavsiyede bulunursanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.