ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
altnlk9803
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Temmuz 2013 22:06
Son Ziyaret:
03 Ağustos 2013 17:42
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Aoluk
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1995
Yaş:
28
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Aoluk
150 lt tank

SON 5 MESAJI

balığım cama carpıp ağzını ağzını yaralıyor
Ercümet bey dediğinizi yaptım artık odaya girdiğimde  yüzüşlerinde hiç bir değişiklik yok teşekkür ederim. Peki yaraları içn attığım tuzun bir farydası olurmu olursa normal tuz olurmu ( tuzum tükenmek üzre :D ) veya başka bir ilaç önerebilirmisiniz?

balığım cama carpıp ağzını ağzını yaralıyor
Aydınlatma bulunuyor ama eski akvaryumum için aldığım yaklaşık 30cm olan bir aydınlatma vede mavi cok yi aydınlattığı söylenemez acaba elimdeki yeterşi olurmu? 

balığım cama carpıp ağzını ağzını yaralıyor
Arkadaşlar elimde yaklaşık 15cm olan 2adet  pengasus balığı bulunuyor. Balıkalr odaya girdiğimde sürekli hızlı bir biçimde sağa sola kaçışıyorlar ve cama carparak agız bölgelerinin sivri olması sebebiyle ağızlarını yaralıyorlar. Balıkları mümkün olduğunca rahatsız etmemeye calışıyorum ama unuttuğum zaman veya dalgın bir şekilde osaya girinde  zaten yeni yeni iyleşmeye başlayan yaralarını tekrar yaralıyolar. Size sorum acaba buna bir çözüm öneriniz varmıdır. Arada akvaryum tuzu atıyorum o yaranın daha hızlı iyleşmesine etki edermi .(normal nutza olurumu).Veya başka bir ilaç önerebilirmisiniz.

NOT: Bu konuyu daha öncede açmıştım bana pengasusun havuz balığı olduğunu söylediler ama ben bunu akvaryuma ilk başladığımda  bilmeden bir hevesle almıştım . En yakın zamandaa değiştireceğim ama yakınlarda bir akvaryumcu yok o nedenle şimdilik bir öneriniz varsa ütfen yardımm !!


Astronot ve pengasus yaşarmı
Arkadaşlar elimde iki adet yaklaşık 13 cm kadar pengasus ve 11 japon bulunuyor. Japonları vererek yerine 2 yavru astronot almayı düşünüyorum acaba beraber yaşarlarmı? 
Yeni Astronot
Arkadaşlar uzun zamandır planlıyordum akvaryumuma iki kaplan astronot balığı almayı. Arkadaşımla bunu beraber ortak bir akvaryumda yapmayı kararlaştırdık. Yakın bir akvaryumcuya gittik ve elimizde bulunan 11 japon 2 pengasus balığını yavru kaplan astronotlarla takas edip edemeyeceğini sorduk. 13 balık karşılığında bize 4 astronot veririm dedi. Biz 4 astro yerine 2 alıp geri kalanına malzeme ve yem almayı düşünüyoruz. Arkadaşlar yarın akvaryumcuya gidip takası yapacağım ama size bazı sorularım olacak. 

1. Takas uygunmu (yani 13 balık yerine 2 astro ve 20 tl lik malzeme ) not: malzemenin 20 tllik olmasının sebeni 2 astroyu 20 tl ye satmasından. 

2. Alacağım astronotlarda nasıl seçim yapmalıyım. 

3. Alacağım malzemelerde japonlardan farklı olarak astronot için özel bir malzeme almalımıyım. 

4. Farklı tür bir yem almalımıyım. 

5. Balığın canlı yem ihtiyacını ne çeşit etlerle ne tür sıklıklarla gidermeliyim

bunların dışında filtrasyon,ışıklandırma ve dekor tavsiyelerinize acığım 

şimdiden teşekkürler. ...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.