ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
meku
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2013 09:15
Son Ziyaret:
15 Kasım 2014 19:40
Toplam Mesaj:
98 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mertcan Kurtaran
Doğum Tarihi:
04 Kasım 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Cüce vatoz ve katil salyangoz
merhaba bilgi için teşekkürler ancak bir nedeni olmalı zira akvaryumun dengesi oturmuş vaziyette ve diğer balıklar gayet sağlıklı ısıtıcı ve şelale filtre sürekli çalışır durumda ve stabil, su değişimleri haftada bir gereken %15-%20 arası yapılıyor ve akvaryumun kapasitesine göre fazlaca bitki mevcut aklıma gelen canlı yükü ve stres olabileceği yönünde
160 Litre için canlı doğuran önerisi
[QUOTE=umutgunay]Yazdığınız türler birbiriyle tamamen uyumludur. Moliler bitkisel ağırlıklı beslenirler. Aynı zamanda diğer türlerin de bitkisel yeme ihtiyaçları vardır. Eğer haftada 2 kez 8-10 dakika haşladığınız ıspanak-kıvırcık ya da pazı yaprağını bütün olarak akvaryumun kenarına asarsanız balıklar severek yiyecektir. Haftada 2-3 günü bitkisel yemlemeye ayırırsanız tüm balıklarınız sağlıklı olur.
[/QUOTE]

merhaba akvaryumda pek salatalık ve ıspanak yaprağı vermedim şimdiye kadar onun yerine sera flora veriyorum bu da uygun mudur ?
Cüce vatoz ve katil salyangoz
Arkadaşlar merhaba,

Sabah akvaryuma baktığımda katil salyangozun cüce vatozun üzerine yapıştığını ve cüce vatozun ölü olduğunu gördüm, büyük tanka geçtiğimde cüce vatoz u üretme planlarım vardı açıkçası üzüldüm bu duruma sizce salyangoz zarar vermiş olabilir mi ? 

Yemlemeyi de az miktarda yaptığımdan dibe pek yem düşmemesi için gayret ediyorum açlıktan ölmüş olabilir mi ? akvaryum bitkili ve yeteri kadar yosun olduğundan buna pek ihtimal veremedim, bunların dışında su değerleri yerinde diğer canlılar gayet sağlıklı haftada veya 10 günde bir %15-%20 su değişimi yapıyorum.

Salatalık, ıspanak gibi yemler vermiyorum bunların yerine haftada bir rotifish dip yemi atıyorum, ayrıca haftada bir de sera flora bitkisel yemi veriyorum. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.
Betta
betta tek başına bakımı rahatken üretim için zor bir balıktır özellikle erkeklerin hepsini ayırmanız gerekecek bir zaman sonra
160 Litre için canlı doğuran önerisi
selam, ben lepistes protein ağırlıklı beslenirken molly ler bitkisel ağırlıklı besleniyor diye biliyorum, yanlış mı biliyorum bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Saz Bitkisi hakkında
Merhaba arkadaşlar,

Akvaryumdan saz bitkisini çıkarıp farklı bir akvaryuma koyacağım ancak o kadar çok sürgün verdi ki bozulur diye endişeleniyorum. Sizce verdiği sürgünleri keserek mi yeniden dikiyim yoksa olduğu gibi hiç zarar vermeden mi yeni akvaryuma dikmeye çalışıyım ?
160 Litre için canlı doğuran önerisi
Arkadaşlar selamlar,

40 litrelik ve 10 litrelik olmak üzere iki tane akvaryumum var artık 40 litreliği boşaltıp daha büyük olan akvaryuma geçeceğim

1e2d lepistes, 10 kiraz karides, 2 komando çöpçü, 2 sae ve 1 cüce vatozum var 40 litrede, 40 kadar yavru lepistes de 10 litrelik akvaryumda var, 160 litrelik akvaryuma geçiş yaptığımda 1e2d molly ve 1e2d plati daha eklemek istiyorum sizce bu türler arası geçim nasıl olur ? veya başka özel tür tavsiyeleriniz var mı ? Ayrıyetten moliler bitkisel beslenen bir tür yemleme programında ne tür değişiklikler olmalı ?
Bir Türlü Olmadı :(
Benim de iki dişi lepistesim var. Her birinden 10-15 arası yavru alıyorum 2 doğumdur, normal olduğunu düşünüyorum. Çünkü balıklar sağlıklı ve iştahlılar.
BeZGiN2013-11-04 10:11:12
Karides Lepistes Yavrusuna Zarar verdi
[QUOTE=CastieL]Düşündüğüm kadar hırpalanmamış ozaman,yüzgeç sakatlığı da olsa kurtulmasa sevindim [/QUOTE]

bir süre yavrulukta akıntısız ortamda tek başına baktıktan sonra toparladı, diğerlerinin yanına koydum normale döndü

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.