ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kudret87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2013 11:00
Son Ziyaret:
30 Ağustos 2018 10:00
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kudret Akifoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

T4 duya T5 Florasan Kullanımı
Herkeze iyi akşamlar,
Bildiğiniz üzere Hazır Armatürler oldukça pahalı.Bu  durumda bende  çoğu insan gibi kendi ışıklandırma sistemimi kurmaya niyetlendim.
Elimde 3 adet t4 floarasan ve duyları mevcut.Bunlardan faydalanmak istiyorum.
Öncelikle mevcut florasanlar bitki için uygun olurmu diye merak ediyorum(Her ne kadar ümidim olmasada siz üstadlara sormak istedim)

Floransanın Üzerinde T4 28w AC230 V 50/60 Hz ibareleri bulunmakta . 

Florasanların bitki için işe yaramadığını düşünerek  T5 bitki florasanı alsam T4 duylarında kullanabilirmiyim. 
3 florasanı kaçlık blast ile birbirine paralel bağlamak daha sağlıklı olur. Biraz teknik ve uzun bir soru oldu, değerli zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
250 Lt dış motor ve florasan önerisi
Herkeze Merhaba, yaklaşık 1 yıllık 90 lt'lik molly akvaryumu'mu büyütme kararı aldım.
Bu sebeple arkadaşımdan 250 lt bir akvaryum edindim. Tabiki 90 ltlik akvaryumumda kullandığım iç filtre bunu temizlemeye yetmiyeceği için 250 lt akvaryumu temizleyecek mümkünse çok ses yapmayan fiyat olarakta çok yüksek olmayan dış filtre önerilerinizi rica ediyorum. 90 ltlik akvaryumum'da uzun uğraşmalarıma rağmen bitkilerimi bir türlü aktif şekilde geliştiremedim. Sonuç olarak hepsini çürüttüm :(

250 ltlik akvaryumun derinliğinide göze alarak daha yüksek kaynaklı ışık kullanmak gerekebilir. Bitkileri besleyebilecek ışık önerilerinizide ,dış filtre önerileriniz gibi bekliyorum. Herkeze iyi akşamlar.
Bitki Florasanı
Öncelikle iyi günler

Yakın süre önce canlı doğuran akvaryumumu bitkilendirmeye başladım.Özellikle saz ve java moss üzerinde durdum lakin dün florasanım bozuldu.Yeni bir florasan almam gerek önerebileceğiniz 22-24 inc arası bitki florasanı varmı?Marka model belirtirseniz çok sevinirim.
İstanbulda gezilecek akvaryumcular
Bugün eminönündeki petshoplardaydım açıkçası sağlıklı molly ve velifera bulamadım.Genel olarak ciklet balıkları fiziksel olarak iyi gözüküyordu ama canlı doğuranlar için aynı şeyi söylemek mümkün değil.İstanbul Avrupa yakasında Sağlıklı canlı doğuran satan petshop varmı?
Yavrularda Kuyruk Kısma
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruk kısıklığı,bazen kendilerini cama vurma.

Akvaryum Kapasitesi (litre):25

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Sadece Molly yavruları

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece

Filitrasyon:iç filtre 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Ana tankın suyuyla doldurdum


Arkadaşlar ana tankımdaki yavruları yavru tankıma aldım.Rahatsız olmasınlar diye ana tankın suyuyla doldurdum suyu.Lakin  ana tankımda olduğu gibi bazı yavruların burdada kuyruklarını kısmaya devam ediyorlar.İşin kötüsü ana tankımda farkedemediğim yavru ölümleride oluyor yavru tankımda . Bu sorunun çözümü için ACİL önerilerinizi bekliyorum

Bir Kaç Küçük Soru
Öncelikle  herkeze günaydın
Yaklaşık 3 hafta önce kurduğum 95 litre molly akvaryumumun bulanıklık sorununu çözemedim.Aslında çözmek için gereken su değişimi işlemini yavruların yeni doğuşu sebebiyle uzun süredir erteledim.Elimde 25 litrelik birde küçük akvaryumum var.Bu  küçük akvaryumu yavru akvaryumu yapıp ana tankın su değişimini yapma  niyetindeyim.Elbette yavru akvaryumuna ana tankın suyuyla dolduracağım.

Kısaca bir kaç sorum olacak.
-Bu 25 litre küçük akvaryum için iç veya şelale filtre ve ısıtıcı önerisi olan varmı?
-Yavruların daha sağlıklı gelişmesi için yem önerisi olan varmı?
-Yavruların ve anaç balıklara çeşitli yem önerisi olan varmı?
-Yavru akvaryumuna kiraz karides koysam yavrular ve karidesler için sorun olurmu birlikte yaşarlarmı?

Her türlü fikir ve öneri için şimdiden teşekkürler
Velifera da Problem var
Benimde akvaryumda aynı durum oluyor.Özellikle dişilerin doğumdan önce ve doğum sonrası erkek velifera dişiyi çok sıkıştırıp hırpalar derecede yoruyor.Bende böyle durumlarda ışığı kapatarak dişinin daha kolay saklanmasını sağlıyorum.Eğer dişiniz çok bitkin duruma geliyorsa yavruluk gibi bir yerde doğurana kadar bekletin.
Hata Üstüne Hata
Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Akvaryum kumumu soğuk suyla güzelce yıkadım.Açıkçası kaynatmak aklıma dahi gelmedi :( .Akvaryumumun bazı resimleri aşşağıdaki gibidir 




Buradaki 2 fotoğraf flashsız çektim 1 tanesini flashlı çektim.Flashsız fotolarda çok kötü çıkmış flashlı resimde ise çok temiz çıkmış. Bulanıklık bu iki resimdekinin tam ortası gibi :)

Sizce yavrularıma ve yetişkin balıklarıma zarar vermeden bu bulanıklıktan nasıl kurtulurum.Acaba balılarımı şuanki suyuyla birlikte başka bir kaba alsam(Başka bir akvaryumumda yok ama  :S ) bu arada tekrar  kumu ve  akvaryumumu temizleyip balıkları belirtli bir süre sonra tekrar temizlenen akvaryuma koysam balıkların sağlıklarıyla oynamış olurmuyum? Düşünce ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Hata Üstüne Hata
Arkadaşlar Herkeze iyi geceler.Uzun süredir hasret kaldığım akvaryum hobime 95 lt canlı doğuran(Molly) akvaryumumla devam etmeye karar verdim. 

10 gün önce akvaryumu hazırladım ve içine kum koyup yaklaşık 1 hafta bekledim. Akvaryumu kurduktan sonra suda  biraz bulanıklık vardı.Forumlardan  bu bulanıklığın geçebileceğini okudum.Daha sonra akvaryuma balıklarımı ilave ettim.(Akvaryum kurulduktan 1 hafta sonra) Sanırsam biraz erken davrandım balıkları akvaryuma koyduktan sonra akvaryum iyice bulanık bir hal almaya başladı.Tam balıkları geçici bir yere koyup tüm akvaryumu boşaltıp temizledikten sonra tekrar kurmayı düşünürken birde balıklarımdan birtanesi doğurdu.İşin kötüsü akvaryum her geçen gün bulanıklaşıyor ama balıkların pek aldırış ettiği söylenemez.

Suyu tamamen değiştirme fikri hem yetişkinlerin hem yavruların sağlığı için düşündürücü.Bulanıklığın artması sonucunda balıkların sağlığında bi bozulma olurmu bundanda endişeliyim.Sizce balıklara zarar vermeden en sağlıklı nasıl bulanıklık sorununu çözebilirim.Siz değerli üstadlarımdan her türlü fikir ve öneriyi bekliyorum.
Molly Akvaryumu Bazı Sorular
Arkadaşlar Öncelikle Herkeze İyi akşamlar.Yaklaşık 7-8 yıldan sonra tekrar balık beslemeye başlayacağım.
95 litre akvaryumumda  molly&velifera beslemek istiyorum.Uzun süre ara verdiğim için birçok şeyi unutmuşum.Öncelikle  balıksız akvaryumuma şebeke suyu koyarak yaklaşık 3-4 gün beklettim klor'u uçsun diye. Bu suyu balıklarımızın yaşayacağı şartlara nasıl getiririz.Başka neler yapmalıyım??

Vellifera&Molly  için hangi sıcaklıkta tutmalıyım akvaryumu?Bitki tavsiyesi olan varsa sevinirim.En son olarakta İstanbul Avrupa yakasından Sağlıklı Velifera&Molly satan kişi  veya petshop  varmı? 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.