ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zeynelakay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2013 12:30
Son Ziyaret:
04 Ekim 2023 12:56
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zeynel Akay
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zeynel AKAY
80x40x30 Bitkili
Bacopa Micra Parvula
+ Bayan Betta :)

SON 10 MESAJI

120lt bitkili o2 tavsiyesi lazım
Yeterli gelir hemde fazlasıyla. Şelale yaptığınızda da aynı mantık suyun hava ile temasını fazlalaştırmış oluyorsunuz, ses rahatsız ederse suyun içerisine koyup yüzeye dalga vermeniz de yeterli olur.
Mayalı CO2 sistemim akvaryuma karıştı. Ne yaparım?
Taner bey kısa zamanda cevaplanması gereken bişey sormuşsunuz ama üzerinden çok geçmiş. Geçmiş olsun. Nasıl şimdi durum , kayıp yaşamamışsınızdır inşallah. Bizim de aklımızda olsun kötü tecrübeniz, kumu yıkadınız mı nasıl arındırdınız akvaryumdan.
Silinebilir.
Mantığın kendi zevkinden çok bitki ve balıkların sağlığı ise sen bu işi en iyi şekilde başarırsın kardeşim. :)
117LT Aydınlatma
Taban bitkileri için akvaryum yüksekliği çok önemli. 36 watt ile parvula yaşatmak mümkün ancak yükseklik sorunun yoksa bile co2 siz ve düşük ışıkta yana filiz atmayacak, ışığa ulaşmak için boyuna büyüyecektir, benim de ilk başlarda parvula budamamın sebebi budur :) Parvula için tavsiyem litre başına 0.6 watt ve üzeri ışıklandırma yapman.
Exceli de bitkinin üzerine bol miktarda uygulaman veya akvaryum geneline fazla uygulaman yosunla birlikte bitkini de öldürecektir. Sabırla yavaş yavaş kurtulurum, beklerim dersen exceli gübrelerinin arasına koymalı ve düzenli olarak uygulamalısın. Fosfor fazlalığı, co2 azlığı, düzensiz su değişimi, ışık fazlalığı su ısınması bir çok nedeni var. Vaktin varsa her gün 3 te 1 su değiştir, sporları yok etmek için filtre temizliği yap, gerekirse elle de temizleyebilirsin. Tras bıçağı ile camdaki yeşil noktaları kazıyabilirsin. Sakal yosunuyla uğraşırken yesil noktalar kaybolup gitmiş olur farketmezsin bile:)
Elle temizlersen fark edersin sakal yosununu çıkarmak kolay degildir, molilerini aç bırakma yazık hayvanlara :) Ama yosun bi zayıflama başlasın anında götürürler :)
120lt bitkili o2 tavsiyesi lazım
Işıklar kapalı olduğunda co2 yi kapalı tutmanız yeterli. Dış filtrenizin sudaki akımı sonucu su yüzeyinin hava ile sürtünmesinden gerekli oksijeni sağlamış olursunuz , ayrıca bitkileriniz de o2 üretiyor olacaklar. Hava taşını akvaryumdan çıkarmayın ama sürekli çalıştırmayın , suya ne kadar çok hareket verirseniz co2 uçar tanka 02 takviye edersiniz. Umarım olmaz ama hava taşını balıklar için tehlike oluştuğu durumlarda kullanmanız yeterli gelir.
Bitkili tank kurucamda aydınlatma önerisi lazım
Armatür biraz pahalı olabilir, ışıklandırma için kapağınız varmış şimdilik onu kullanın. Kapaktaki duyu iptal edin ve 2 grolüx basit başlangıç bitkiler için yeterli gelir. Seçtiğiniz bitkilerde yeterli verimi alamazsanız 3 yaparsınız , kendinizi geliştirdikçe her şey az gelmeye başlayacaktır:)
117LT Aydınlatma
Durmaksızın büyüyen sağlıklı ve hoşunuza giden bitkileriniz varsa ışık işini çözmüşsünüz demektir :)
Ancak yosun işi hızlı çözüm bulmanız gereken bir konu, özellikle sakal yosunu zordur. Besin dengesizliği önemli bir faktör bu yosun için. Molilerinize fazla yem atıyor olabilirsiniz :)
Co2 kullanmıyorsunuz galiba, kullanıyorsanız arttırın, yemlemeyi azaltın,bitkileriniz sudaki besinleri yosunlardan daha hızlı kullansın hiç bir sorun kalmaz. Bunlar çözüm olmazsa oksijenli suyu şırınga ile yosunların üzerine uygulayın 1 gün sonra molileriniz afiyetle yiyecektir :)
Camdaki nokta yosunlar mekanik olarak temizlenebilir. Yosundan kurtulmak için kimyasal kullanmayalım:)
Silinebilir.
Rengin pembe olması sizin göz zevkinize uygunsa bitkiler için de problem olmaz :) bitkiler bizim gözle gördüğümüz renkleri kullanmazlar dalga boyları önemlidir. Forumda bununla ilgili çok konu var kendi kullandığınız ışık ile karşılaştırırsınız. Herkesin ışığı kendine göre daha iyi tabi ki çünkü göz zevki önemli ama bitki bu ışığı kullanabiliyor mu ona bakmak lazım.
Örnek olarak bizim gözümüzün algıladığı şekilde kendimden örnek veriyim benim 4 florasanım da pembeydi bitkilerin görüntüsünden zevk almadım birde beyaz taktım istediğim görüntüyü yakaladım :)
HOMEROSDAKİ GÖLDEN BULDUĞUM BİTKİLER
Umut bey bitkiler çok güzel görünüyorlar ancak akvaryuma eklediğimizde pek de öyle olmuyor..
Ben gölden ve dereden topladığım birkaç çeşit bitkiyi akvaryuma diktim ve 1 hafta çok güzel sürgünler yeni filizler gördüm, çok hızlı büyüdüler ama 1 hafta sonrası bitki yumuşamaya ve rastgele yerlerinden kopmaya başladı, tutturamadım açıkçası.. Doğal ortamında soğuk sularda oldukları için yumuşayıp çürümeye başlıyorlar.. ben 23 - 24 derecede yaşatamadım. 
Sorduğum bazı arkadaşlar yavaş yavaş ısıyı arttırınca kendi kendine adapte olabilir diyorlar ama denemedim açıkçası..
kayaların üzerinde yosun oluşumu
İlk başlarda önemsemediğim için biraz yayıldı daha sonra baş edemedim bitkilerime sıçradığı için excel kullanmadım, sıvı gübre kullanmadım bu aşamada sıvı gübre kullanmayın daha çok yosuna yardımcı olur.. sadece fosfat eksik diye yosun olmaz ben ekledim bi fark görmedim ama diyorum ben test falan yapmadım..Düzenli su değişimi ile azaldığını gördüm kayaları çıkarma imkanın varsa çıkar ve yosun problemi bitene kadar koyma camlari elle temizledikten sonra su değişimi yap. Oluşumların yavaşladığını görürsün ve elle temizledim ben yosunları yoksa atamazsın abi akvaryumdan, kendi kendine ölüp kusura bakmayın demiyorlar:)

Yani açıkçası yeni kurulan akvaryumlarda oluyor 1 - 2 uğraştırıyor o yüzden forumda arkadaşlarımız tek tek günü gününe kurulum anlatıyor ama ben gibi sende acele ettiğin için bu sorun oluşmuş. Hiç canını sıkma çok fazla bişeye de gerek yok akvaryumun otursun iyice su değişimi ve bol bol temizlikle halledersin:) Ama bitkilerine bulaştırma tamamen kaplıyor..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.