ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
deepseaeagle
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ekim 2013 18:04
Son Ziyaret:
22 Kasım 2019 03:13
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yıldırım Tuna
Doğum Tarihi:
02 Mart 1985
Yaş:
39
İl:
Karabük
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Doğal kayalar hakkında tavsiye
[QUOTE=ttolay]Akvaryum kaç litre? Görünen ısıtıcı Jager 300W mı?
[/QUOTE]

Akvaryum 200 lt.Evet ısıtıcı jager 300W, akvaryuma göre biraz büyük ama sıkıntı yok..
Doğal kayalar hakkında tavsiye
[QUOTE=KaF_KeF]Taşlar çok güzel duruyor ancak arka fondaki gibi yatık bir şekilde üst üste dizseydiniz (arada boşluklar kalacak şekilde) arka fonla bütünleşerek daha güzel bir görüntü olabilirdi belki?[/QUOTE]

Esasında öyle yapmaya çalıştım fakat balıkların girebileceği aralıklar yapmak için uğraşırken böyle birşey çıktı ortaya...
Doğal kayalar hakkında tavsiye
Taşları temizleyip uzanca bir süre suda beklekdikden sonra akvaryuma ekledim.Boş vaktimin olmaması sebebiyle bekleme süresi bir aya yaklaştı...



dekor ıcın destek arkadaşlar
Doğadan toplanan taşlar ne kadar kötü görünsede, güzelce temizlenip akvaryuma uygun olarak yerleştirilince güzel görünür..
Sarı Prenses Yunus hakkında birkaç soru
[QUOTE=Atilay61]Tankın hacmi 100 litre icinde 13 adet sarı prenses var 3ü papağan ciklet ama daha boyları 3 cm civarında

Çok fazla bilgili olmadığımdan geceleri motoru kapatıyorum dış motor var uyuduğum odada çok ses yapıyo bundan dolayı olabilir mi acaba[/QUOTE]

Öncelikle akvaryumunuz hacmine göre balık sayısı fazla.Papağanları çıkarıp, sarı prensesleri 1e 3d şeklinde azaltmanız yararlı olur.
Geceleri motoru kapatma olayı kesinlikle yanlış, motorun 24 saat çalışması lazım.Böyle devam ederseniz bir kaç güne tüm balıklarınızı kaybedersiniz.
Akvaryum ve arka fon tasarımım-Güncellendi
Doğallık olmasada dekoratif açıdan güzel bir çalışma olduğunu belirtmek isterim, benim tercihim doğal kayalardan yanadır ama balıkları koskoca gölden alıp 4 camın arasına sıkıştırdıkdan sonra 2 kaya ile doğallık yaratmanın çokda anlamı olmadığını düşünüyorum. Konunun başından bu yana farklı görüşler zaten belirtilmiş herkesin kendi düşüncesi tabii.

Yalçın bey başlangıçda 300 w olan ısıtıcınızı 200 w'a düşürmüşsünüz bunun sebebini merak ettim, birde başlangıçda çakıl olan zemini kum ile değiştirmişsiniz bunun balıklar ve akvaryum üzerinde artı-eksi ne gibi farkları oldu, bizi bilgilendirebilirmisiniz ?
deepseaeagle2013-12-06 15:36:35
Doğal kayalar hakkında tavsiye
[QUOTE=sbryldz]Sivri uclar ve keskin kenarlar baliklarinizi yaraliyabilir.[/QUOTE]

Evet aslında kayalarla dekor yaparken genellikle karşılaştığımız bir durum.Sivri uçlar ve kenarları gizlemeye çalışacağım, uyarı için teşekkürler.

[QUOTE=eyüp şenkal] bence alttaki gri kayaları dekor için kullanabilirsiniz.
düz zeminli mermer görünümlü kayaları da akvaryumun köşesine kumun içine yatay olarak gömebilirsiniz.
sadece mermersi yüzleri zeminin üzerinde görünecek şekilde. akvaryum ölçülerinizi bilmiyorum, bu taşların tamamını kullanmayabilirsiniz.
köşede bir yerde mermer traverten gibi üst üste yükselen bir görüntü de verebilirsiniz, düz kayalara. etrafını kumla kapatıp yükselterek ve parlak mermersi görüntüleri yüzeyde görünecek şekilde.
[/QUOTE]

Aklımda olan bir kaç farklı dekor var, onları deneyip bir bakacağım sizin tavsiyelerinizde güzel onlarıda deneyeceğim, Akvaryum ölçülerim 80X45X55 taşların fazla geleceğini düşünmüyorum, bakalım yerine koyduğumda göreceğiz.
deepseaeagle2013-12-06 13:09:02
Karışık malawi akvaryumum(video)
Taşları bir araya toplarsanız daha güzel görüntü sağlanabilir, birde akvaryumun suyu biraz eksik gibi.
Doğal kayalar hakkında tavsiye
Bugün kaynattım tuzlu suda, yeni dekor için vaktim bol olduğundan tuzlu su içerisine beklemeye aldım, önümüzdeki günlerde yerleştirmeyi düşünüyorum akvaryuma.
Doğal kayalar hakkında tavsiye
200 lt malawi akvaryum dekorasyonumu yenilemek için doğadan aşağıdaki taşları topladım.Taşlar hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum, bu taşlarla dekoratif bir görüntü ortaya çıkarabilirmiyim.
İkinci olarak taşlar üzerinde henüz hiçbir temizlik işlemi uygulamadım.Önce güzelce yıkayıp, kaynattıkdan sonra 2-3 gün tuzlu suda bekletip akvaryuma eklemeyi düşünüyorum.İlave olarak tavsiye edebileceğiniz bir yöntem varmıdır ?



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.