ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dogukan06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2013 20:29
Son Ziyaret:
22 Haziran 2015 00:26
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğukan Doğru
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yunus kafa delinmesi
Yunusumun kafasında 1 haftadır derin bir delik var gözüne kadar gelmiş gözü şişmiş nasıl tedavi edeceğim .Teşekkürler
Pacu,astronot,Teksas,green terror
Tül ile ayrılı bir bölüm var zaten orada yaralı bir yunus duruyor tek başına yiyorlar diğerleri çünkü. Kimseye zarar vereceğini sanmıyorum yavru 1 pirananın ama çok ufak bir risk var ise koymam . Beni tanıyorlar toplanıyorlar yazık zarar görmesinler . İyi Akşamlar. Dogukan062013-12-21 23:54:45
Pacu,astronot,Teksas,green terror
Ölçüleri tam bilmiyorum ayda hazır sump sistemi alırım uğraşmadan.Bu arada yılanbaş zaten almam bela bir balık 3 haftalığına nattereriye alışma adına cikletlerin yanına 1 yavru dikkat edilirse buraya (1 tane yavru ) sorun olacağını sanmıyorum onlar tek başına japona bile saldıramazlar. Ürkekler sürü halinde saldırganlaşıyorlar birbirinden cesaret alıp. Sizce bir sakıncası var mı ? Belirttiğim gibi sadece 3 hafta öylesine alışmak için sonra pirana akvaryumuna aktarıcağım en fazla 3 hafta . Teşekkür ederim . Iyi akşamlar
Pacu,astronot,Teksas,green terror
Bu piranalarında bu huyu kötü. Bir videoda pirana akvaryumunda yılanbaş vardı . Herhalde toklardı saldırmadıkları için aç kalınca hemen parçalarlar ozaman. Yılanbaş anlaşsa bile almam başa dert olan herkes için tehlikeli bir balık su dışında bile yaşıyabiliyor . Bir göle veya nehire bırakıldığında bütün ekosistemi yok edecek kadar güçlü ve kimse onu almaz hiç bir petshop. Bende şimdiki 90 litre akvaryumu sump yapsam 450-500 litreye yeterlimidir? İyi akşamlar teşekkür ederim .
Cikletler İçin Yem
Malawi veya tanganyika ise sera flora olabilir.
Pacu,astronot,Teksas,green terror
Demek istediğim dovii gibi balıklar aşırı agresif belki oyüzden biraz yaşarlar diye tahmin etmiştim .Nattereriler hiçbir balıkla anlaşmıyor mu? Birde merak ettiğim birşey var 2-3 haftalığına cikletlerimin arasına nattereri atsam (1 tane 2 cm ) öylesine alışmak için. Teşekkür ederim .   İyi Günler.
Pacu,astronot,Teksas,green terror
Teşekkür ederim. Bu balıkların yemediği balık yok herhalde    tek kendileriyle anlaşıyor herhalde. Ozaman 9 nattereri 450-500!lt akvaryum Akvaryum sessiz biryerde olmak zorundamı? Bildiğim kadarıyla dovii biraz dayanır 1 kaçına zarar verebilir . Teşekkürler.iyi günler.
Pacu,astronot,Teksas,green terror
Teşekkür ederim cevaplarınız için .  Gerçektende korkmama gerek yok okadar pirana besleyen insan var hangisini ısırmışki?Kaldıki canlı yem vb ile beslemeyeceğim .  Rahatlıkla elimi sokup temizleyebilirim.  Bunların yanına arowana olmaz değilmi ? Olmazsa hangisi akvaryumda yaşatmaz diğerini merak ettim? Tek tür besleyeceğim zatende anlaşırsa öylesine 1 tane belki koyarım diye sordum. Dişlerine bakıp alacğım zaten nattereriler agresif görünüşlü , dudakları önde , dişleri üçgen halinde birbirlerine sımsıkı bağlanıyor bunlara dikkat edeceğim . İnşallah sürü oluşturmaları uzun sürmez. Birde 450-500 litre natteriler için uygun ölçüler nelerdir yüksekmi olmalı Uzunmu vb Teşekkürler .İyi akşamlar .
Pygocentrus natteri (pirana) ciklet yaşarmı?
Anlamadınız galiba 1 tane diyorum 4 pirananın parçalayacağını biliyorum. Piranalar tek başına saldırganlığını gösteremez. Tam okuyup söyleyin. Aslında sorunum 1-2 cm cikletlerinde bulunduğu için sormuştum.Piranalara 500 lt akvaryum kuruyorum atmama gerek kalmadı.İyi günler
Pacu,astronot,Teksas,green terror
Evet cikletler ile piranalar ayrı akvaryumda olacaklar . Demek istediğim şuydu 2 yetişkin pirana 10 - 15 cm arası 8 yavru pirana (Aynı Yerden) ama piranaların zaten çabuk büyüdüğü için hepsini yavru almam daha mantıklı sizce?  siyah silis kum koyayım.  Sump sistemi kuracağım aralarına elimi sokup uğraşmaya korkarım . Sump sistemi ile hiç sokmama gerek kalmayacağını sanıyorum . Nattereri ve Pacu arasındaki farkları biliyorsanız söyleyebilirmisiniz?Yarın araştırmaya gideceğim ayırttırırım şimdiden yanlışlıkla pacu olmasın Devasa boyutlara ulaştıkları için sevmiyorum. Piranalar hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.İyi Günler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.