ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
curly
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2013 21:59
Son Ziyaret:
24 Eylül 2014 02:55
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Duygu Demirez
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Duygu Demirez

SON 10 MESAJI

Mükremin'e Merhaba Deyin (Yeni Foto)
Uzun uzun uzun süreler sonra foruma giriyorum şurada bir arkadaş vardı ne yaptı ki acaba? Diyorum.Dur bi bakayım diyorum.Aman Allah'ım ! Öyle bir çalışma var ki ortada gerçekten yazdığın olumsuzluklara inanmamak elde değil. :) İnsana maddi sorun yaşamasaydı zaman problemleri olmasaydı kim bilir nelerle gelirdi dedirtiyorsun arkadaş ! :)Bundan bende istiyorum.Çok açık söyleyeyim bakımı kolay görünüyor.Gerçi diğer konularına da baktım ufak tefek sıkıntılar olmuş ancak görseli izlemesi bu tür sorunlara değer.En kısa zamanda müsait olduğun günleri bildir :) Ortak bir zaman belirlememiz gerekiyor. Dilerim benim tankımda böyle görünür.A dan Z ye ne gerekiyorsa hazırım.Chiclid türünde oldukça bunaldım.Keyif alamaz hale geldim.Güzel bakmak istiyorsan işi başından aşkın bir hale geliyor.Böyle bir tank kurtarıcım olabilir.Fazladan resimler varsa ekle bekliyorum.
Sarı Prenses (Mpanga Doğum sf-2)
Yine yapacağınızı yapmışsınız :) Gerçekten de 1 kişiye nasip olsa bile çok şey öğretecek bir yazı olmuş.Bizzat oldukça yararlı buldum.Nitekim hata olarak varsaydığınız bilgileri de yazmışsınız buraya.Ya da daha doğru bir söyleyişle hata adayı olabilecek durumları da eklemişsiniz.Objektif yazmaya çalışmışsınız.Yani "şöyle şöyle bir hamle yaptım ancak şöyle olumsuz bir durumla neticelendi." Bu demektir ki bunu başka arkadaş da yapmayı göze alacaksa onu böyle bir durum bekleyebilir.Yani böylece insanlara böyle bir durumla karşılaştıklarında neler yapmaları gerektiğini + sizin neler yaptığınızı ek olarak neler yapılabilirdi vs. bunları anlatmışsınız.Gayet olumlu bir çalışma olarak nitelendirmem de sakınca yok diye düşünüyorum.Ayrıca arka planda değerlendirirsek balıklara nasıl baktığınızı çok iyi bilen biriyim.Nasıl doğduklarını da gayet net görüyorum.Tankım biraz kalabalıklaşacaktır ama böyle balıkları da kaçırmayı kimse istemez sanırım.Yazılanların tamamını okudum hiç talip çıkmamış.Lütfen ilk sıraya ismimi yazın.Aklınızda satmak gibi bir düşünce olursa ilk taliplileri benim.
Sarı Prenses Yavru tutma.
Bence de etmemeliyiz.Ancak yaşatılabilme ümidi varsa doğanın kanunu diyerek ölmesini de istemem.Tıpta da geçerli bir kuraldır.Önce anne sağlığı.Aksi bir durum gelişirse kendini kurtarmış yetişkin kazanılmış bireyin sağlığı düşünülür.Şu an ki kararım kendi salması yönünde zaten gerekli ne var ise yaptım bekliyorum.Tank ufak üstüne de beyaz bir bez örttüm biraz etrafı görmesin diye.Oldukça gergin ancak hareket edecek hali yok yakalaması da keza kolay oldu.
Sarı Prenses Yavru tutma.
Yani sizde haklısınız ve gayet güzel aynı zamanda mantıklı tatmin edici yanıtlar veriyorsunuz Emre Bey teşekkür ederim gerçekten.Zaten zarar görmesin derken kusturmaya çalışırken zarar vermek ihtimalini düşünemiyorum ancak gerçekten halsiz olduğu o kadar belli ki balıgın baygın yüzüyor adeta...Görme imkanınız olsa tedirginliğime hak verirsiniz.Durumunu yüzüşünü tarif etsem hasta dersiniz ancak hastalık oldugunu düşünmüyorum.Ayrıca yeme hamle yapıyor tıpkı yavru almadan önceki hali gibi ancak yemiyor.
Sarı Prenses Yavru tutma.
Şimdi okulumdan çıktım evime giderken uğradım yanına ve her gün Malawi'ye gidip balık mı kusturuyorsunuz? diye sordum gerçekten yanlış yönlendirdiği için biraz kızmıştım.Neticede artık tanıyor ve devamlı alışverişimi ondan yaptığımı biliyor.Oda vallahi üzüldü.Malawi'de tonlarca su ve harika oturmuş bir habitat var dedi.Biz burada 100-200-300 litre tanklarla taklit etmeye çalışıyoruz.Orda kayalardan yedikleri tazecik yosunlarla kendi yakaladıkları canlı yemlerle besleniyorlar burda granül yem ve pul yem veriyoruz yerini elbetteki tutmaz sarı prensesler çok inatçıdır son ana kadar bırakmak istemez yavrularını öleceğini bilse bırakmaz ben o yüzden kusturun dedim. dedi. Ben biraz kızınca böyle gerçekten akvaryum bilimcilerine sorun lütfen demek ki benim bu işte yanlış yaptığım birşeyler var diğer akvaryumcular gibi yavru tutan anacı satmam ben kusturur veriririm ürettiğimi de satarım ugrasmaz digerleri ben ugrasırım falan dedi.

Sizlerinde degerli yorumlarını takip ettim ancak 2 arada 1 derede kaldım ne yapacagımı bilemez halde 1 gün daha geçiyor.
Sarı Prenses Yavru tutma.
Yavrudan baktığım sarı prensesler farklı zamanlarda yavru aldılar.Önce rengi biraz koyuya çalan dişim tuttu ve bırakmadı üstüne 2 dişi tuttu ama onlar atmış-yemiş vs. olmalılar.13-14-15. gün olacakken inatla yavrusunu atmamıştı.Üstünden 2 gün daha geçti min15 maks17 gün olmuştur bugün satın aldığım tankı temizledikten sonra tanktan çektiğim su ile doldurdum pipo filtre bağlandı ısıtıcı ve derece taktım kum falan yok.Aynı şartları sağladım.Ayırma kararını vermeden evvel biraz izledim diğer balıklarla karşılaştırdım.

-Oldukça halsizdi
-Rahatsız ediliyordu
-karnı çökmüş halde
-solungaçları daha irice açılıp kapanıyor sanki o aradaki fark diger balıklardan büyük hale geldi

bu farkları görünce ayırdım.Kusturma işinide becerebilir miyim bilmiyorum kusturmazsan geç kalabilirsin dedi pet shopcu.İlk anneliği için uyarıyorlar falan dedim dinlemedi pek fazla siz kusturun herkes akvaryum bilimcisi olmus ben yıllardır bu balıklarla iç içeyim falan dedi.Yardımlarınızı bekliyorum.
Aqua pro 800 aldım titreşim sesi sorunu
Forumdan deneyimli bir kaç kişiye sorarak edindiğim bir filtre.Aradığım ilk özelliği sessiz olmasını istemem üzerine tartışmasız farklı  bir kaç kişi tarafından önerilmiş bir filtre.Titreşim sesi derken tam anlayamadım ama gerçekten sessiz çalışması ile gönlüme taht kurmuş bir filtre.
40 Lt İlk Bitkili Akvaryumum İçin Bitki Öneriniz.
Eledoa gövdeli diye tabir ettiğimiz bir bitkidir.Bakımı bir çok bitkiye nazaran en basit bitkilerdendir.Arsızlığıyla gönlümde yer kurmuş bir bitkidir.Kökleri beslenmek için değil yalnızca kendini sabitleyebilmek içindir.Aslen gövdeden beslenir.Taşların arasına sıkıştırarak dahi sabitleseniz büyüme kaydedecektir.Özel isteklerine pek rastlanmamıştır.Başlangıç adayları için uygun bitkilerin başında gelir.İkinci olarak saz.Sazlar bulunduğu odanın ışığında dahi hiç bir ekstra istekte bulunmadan gelişim göstermesiyle beğendiğim bitkiler arasına kendini sokmuştur.Yine başlangıç için arka plan için uygun düşecek bitkilerdendir.Daha detaylı bitkiler için deneyim kazandırır.Ayrıca yavrular içinde son derece uygun mekanlar sağlayacaklardır.Tabanınız için moss sarılı teller önereceğim.Ayrıca kütüğünüze de moss sarmanız dekor açısından güzel olacaktır.Karides düşünüyorsanız moss Yahut mosslara göre biraz daha zor kabul ettiğim pek tercih edilmeyen ancak benim son derece hoşuma giden ve bakmayı başardığım aslen su üstü bitkisi olan ancak taban olarakta akvaryum üstadı Takashi Amano tarafından da sıkça tercih edilen riccia önereceğim ufak taşlara sarıp tabanınıza uygulayabilirsiniz.Karidesler moss ve riccialardan son derece haz ediyorlar.Ancak mevcut ışık donanımızı tam manasıyla bilmediğim için gelişimlerinin yavaş olacağını söylememde fayda var.Ayrıca riccialar bağladığınız taşlardan sıyrılabiliyor.Bu özelliğiyle biraz can sıkıcı olabiliyorlar.Bahsi geçen 3-4 bitkiyle fazla zaman kaybı sağlamayacak görsel olarak haz verecek güzel bir bitkili kurmak mümkün.Işık tertibatınıza güveniyorsanız saz ve eledoa budamaktan sıkılabilirsiniz. :)
BU MALAVİ BALIĞININ TÜRÜ NEDİR
Labidochromis caeruleus Nkhata Bay
Labidochromis caeruleus Kajizingi

Malawi türlerinden olan sarı prensesin varyeteleri vardır.Bende bu işe başlayalı çok olmadı ancak benim lise çağım boyunca babamdan öğrendiğim bir çok şey mevcut.Bu cesaretle büyük bir akvaryum kurup ciklet türlerine yeltendim.Ufak tanklarda canlı doğuran türleriyle ilgileniyordum.Ekonomik özgürlüğüme kavuşmamla beraber hayalimi gerçekleştirdim.

Sarı prenses diyerek aykırı bir yorum yapmış olabilirim.Bazı arkadaşlara komik bile gelebilir ancak varyetelerini araştırdığınızda bantlı balıklar dahi görmeniz mümkün.Çokça araştırmalar yapmakta haklarında her şeyi öğrenmeye çalışmaktayım.Çaprazlanmış-kırılmış-varyasyona uğramış bir sarı prenses olduğunu düşünmekteyim.Yazdığım latince isimlerin resimlerine bakarsanız benzetebilirsiniz.

Sarı Prenses varyateleri yazarsanız google aracılığı ile başka forumlar yardımıyla da bu balıkları rahatlıkla görmeniz mümkün.
Malawi Boylandırmada Etkenler (Cevap verebilecek)
Sitemiz kaynaklarında sarı prenses türlerinin 13 cm ye kadar boylanabildiklerinden bahsediliyor.Ve  bu tür için 120 litre hacim uygun görünüyor.

1-En geç 2 günde %20 taze su değişimine devam

2-Rotifish Kabuksuz Artemia Yumurtası aldım.Artemia çıkaramama dezavantajını ortadan kaldırdım.


3-Kuru yemlerin çeşidini arttırmış durumdayım yukardakiyle birlikte sipariş verdim.

4-Düzenli beslemeye geçmiş durumdayım.Öğün atlamıyoruz.

6-Haşlanmış ya da haşlamadan aklınıza gelebilecek her tür sebze ve meyveyi iştahla tüketiyorlar ek destek olarak kullanmaktayım.Hemde sindirimlerine yararını biliyorum.


7-Eve balık aldığımda küçük parçalar halinde çiğ halde veriyorum ve iştahla tüketiyorlar.

8-Sıcaklığı 5 gün içerisinde kademeli olarak 5 derece (24 saatte 1 derece) arttırmak kaidesiyle 25 dereceye çıkarmış bulunmaktayım gün itibariyle.(GOLFMK2-Faruk Bey'in önerisinden bu yana)

9-Hacim yememesi açısından şimdilik saklanabilecek alan sayısı sınırlı ve zaten yavrular toplu geziyor toplu saklanıyorlar herhangi bir kavga gözlemlemedim.

Sorularımı aynı gün içinde sıralamak istemediğimden hem de yapmam gerekenleri yapmak için beklediğimden biraz zaman aralığı bırakarak soruyorum.

150 Litrede Sarı Prenses boylanamayabilir dedi Sayın Tamer Şehitoğlu Bey.Kendi deneyimlerince zerre boylanma olmadığını belirtmişler hatta kendileri.Bu beni biraz tedirgin etti açıkçası.Yukardaki şartlara rağmen 13 cm maksimum olan prenseslerden değil de hiç değilse 10 cm kadar boylanmış 1e4d sp ve 1e4d diğer ekiplerden oluşacak 10 canlı popülasyonuna sahip bir koloni elde edemez miyin?Yani 150 litrede balıklarım maksimum 5-6 cm olacaklarsa tüm bunlara rağmen hem bana hem güzelim canlılara eziyet etmeye gerek yok inanın hakettikleri gibi yaşamalılar benim akvaryumumdaysalar.Kesinlikle ilaç kullanmadığım gibi kaya tuzu haricinde katkısal madde yüzü görmediler.Ve 50 günlük süreçte gözle görüldüğüne inandığım bir gelişim kaydettiler.

Uzun oluyor farkındayım.Ancak gerek sizlerin nitelikli bilgi verebilmesi için bilmeniz gerektiğini düşündüğüm her şeyi yazıyorum.Sonuçta beni tatmin edecek bilgi nitelikli olmak durumunda.Özenli davrandığımda özenli cevaplar alıyorum.Herkese cevapları için teşekkür ediyorum.Ayrıca uzun yazınca sırf mesaj sayısı arttırmak için giren arkadaşlar okumuyor ve bilgi kirliliğide oluşmuyor.

Sıkılmadan okuduğunuz ve değerli bilgilerinizle beni aydınlattığınız için şimdiden hepinize teşekkürlerimi borç bilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.