ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kefalci26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2013 23:01
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2015 20:02
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Özen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

saz ve anibius
Yeter yeter sazı tavsiye ederim. hava taşı gibi fotosentez yapıp, inanılmaz derecede uzuyor ve yeni sürgünler veriyor.ışık ve gübreden başka bir şeye ihtiyac duymaz.
Toprak içinde gezinen canlılar :/
Akvaristler iyi akşamlar. 55 litre bitkili akvaryumumun kumunun içinde böyle balık dışkısına benzeyen çok ince kırmızı renkte solucanvari canlılar var. bunlar 1 hafta önce aldığım subulataları temizlerken fark ettim yumak şeklindeydiler. canlı olduklarını pek anlamadım hareket etseler dahi. ama şimdi kumların içerisinde gezindiklerinde emin oldum. bu canlılar zararlı mıdır ? yardımlarınızı bekliyorum şu anda göze batmayacak kadar azlar ama ileride sorun çıkaracak düzeyde olmalarından çekiniyorum.
bitkilide ışıklandırma
Aydınlatmanız 8-10 saati geçmesin. Alglerin önüne geçmek için 5+5 şeklinde aydınlatma yapmanızı öneririm. 200 litre akvaryum için 60 watt aydınlatma yetersiz olabilir bir de philips daylight tasarruflu ampul ile takviye yapmanızı tavsiye ederim. kefalci262014-06-14 07:28:08
Bitkili akvaryumumdaki kurtcuklar nedir? Çözüldü..
Katil salyangozlar yemez mi bunları ? 
Anubias ışıksız yaşar mı ?
anubias ve elodea fazla ışık istemez ama hızlı gelişim de gösteremez. az da olsa ışıklandırmanızı tavsiye ederim.
neden böyle oluyor
Işık yetersiz roxin dalgıç floresanlarda yüksek ışık isteyen bitkiler yetişmez. Daha doğrusu roxin markanın kelvin ve lümen oranları bilinmediğinden ışığın yeterli gelip gelmediği bilinemez. 6500kelvin 23 wattlık bir daylight 30 litre akvaryum için yeterli olacaktır. Saygılar..
aydınlatma konusunda
Yorumlarınız için teşekkür ederim yarın tesisatı döşeyeceğim. Bir sorunla karşılaşırsam cam kestirerek uygun bir şeyler yapmaya çalışırım.
aydınlatma konusunda
akvaryumseviyesi ile lamba arasında 4-5cmlik bir bosluk olacak kabarcık cıkmıyor selale filtre olduğundan ama yine de sormak istedim. su sıcraması halinde yada buharlasmadan dolayı lambada patlama olur mu nasıl bir sey önerirsiniz lambayı korumak için ? kullanacağım lamba bu, akvaryum ise 20 litre

 

bu tarz bir şey yapsam uygun olur mu ?


kefalci262014-06-07 21:29:51
Bu iki bitki hakkında
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şu durumda yapmam gereken bir değişiklik yok o zaman. ilk bitkinin dibinden 2 tane filiz geliyor onlar büyüdükçe üst yapraklardan budama yaparım. java ferni akvaryumda kaya olmadığından böyle bırakmam daha uygun olacak. Aydınlattığınız için teşekkür ederim abi keyifli hobiler dilerim.
Bu iki bitki hakkında
bilgi verir misiniz birini kuma ektim umarım doğru yapmışımdır. bir yaprağında biraz delinme ve zayıflık vardı geldiğinde, yaprağın o kısmını kesmem sorun olur mu ? diğeri ise anubias türü olduğunu düşündüğümden ekmedim ama yapraklarının üzerinde kökler ve noktalar var kuma ekmeli miyim böyle mi kalmalı ?




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.