ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
innocent
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2006 11:51
Son Ziyaret:
18 Ekim 2006 09:25
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

       M_E_L_E_K
Malewi & American Çiklet
        176 LT

SON 10 MESAJI

Yeni kurulan akvaryumdaki sürtünme

Yeni kurduğunuz akvaryumunuzu öncelikle çok iyi dezenfekte etmeliydiniz.İçine kullandığınız dekor malzemeleri çok iyi yıkanmalı kumda dahil.Şimdi %30 oranlarda hemen 1 hafta süreli su değişimi yapın.Kullandığınız su ağzı açık olarak en az 2 gün dinlenmiş olmalı.Her su değişimlerinde metilen mavisi ilave ederek akvaryumu dezenfekte edin.Buna ek olarak kaya tuzu(turşu tuzu)ekleyiniz akvaryuma.Ayrıca ben sarımsak suyu emdirilmiş yem veriyorum inanın çok işe yarıyor.Sürtünme geçtikten sonra düzenli her hafta %20 dip çekimi yapın.

GEÇMİŞ OLSUN

Pterapogon kauderni yavruları
Bu zevki umarım birgün bende yaşarım.Tebrikler..
Kuma surtme

Bu sorun kullandığınız malzeme ve dekordanda kaynaklanabilir,nitrattanda.Kesinlikle 1hafta boyunca düzenli su değişimi ve dezenfektan ilacı kullanmalısınız.Isıyı sabit tutun ısı ayarındanda kaynaklanabilir.artışları 2 derece olarak çıkarın.Akvaryuma aktaracağınız su akvaryumdakinden çok farklı olmamalı.

Geçmiş olsun

Malawi akvaryumunda vatoz antipatisi

Merhabalar kayıplarına üzüldüm ama size bir tavsiyem olacak.Bende ayrı bir tankta malewi besliyorum(s.p) ve yanlarına yaklaşık 20cm leopar vatoz aldım ve hiçbir sorun yok.Başta biraz yadırgadılar ama şimdi süper.Bu ölçüde veya biraz daha ufak bir leopar vatoz öneririm size.Hem uyumlu hem çok iyi çalışıyor.

SAYGILAR

Yavrularıma yem karışımı?

Farklı ve çeşitli yem sadece yavrulara değil tüm balıklara faydalıdır.Çeşit her zaman artıdır.Bende 5-6 çeşit yemi karıştırdım ve bundan veriyorum.Hiçbir sorun yok.

Sağlıklı balıklar dilerim

Sarı Prensesim Yavrulayacakmı?

TEBRİKLER..

Sağlıklı ve kayıpsız balıklar dilerim.arama butonuna s.p yazarsanız çok geniş bilgiler ve paylaşımlar elde edebilirsiniz.Emin olunki çok işinize yarayacaktır.

Saygılarımla

innocent2006-10-16 11:23:26
Doğaya uygun besleme
paylaşımlarınız için teşekkürler saydıklarınızın  hemen hemen çoğunu denemiş ve etkinisi görmüştüm.Yani size katılıyorum.Kuru yeme takviye olarak çeşit eklemeliyiz.Ayrıca sebzelerinde balıklar üzerinde  hastalıklara direnç kazanmasının çok etkisi var.(Bilinçli ölçü,şekil,oranda verilir ise)innocent2006-10-16 11:32:27
Zebraların Çİftleşmesi
Erkek devamlı dişiye kur yapar.Yuva hazırlar ve dişiye beğendirmeye çalışır.Dişi karşılık verir ise eş tutar ve yumurta dönemine kadar ayrılmazlar fakat dişi karşılık vermez ise erkek devamlı kovalar rahat bırakmaz dişiyi.Akvaryuma mutlaka deniz kabuğu veya küp gibi birşey koyun yumurtalarını buraya bırakırlar..
Malawi Akvaryumunda mercan?

Malewilwr kuma ve akvaryumda bulunan dekorlara oldukça fazla sürtünürler ve bu dekorların aralarından sık sık geçerek yüzerler.Mercanda bulunan sivri keskin yerlere sürtünmeleri yaralanmalarına neden olmaktadır.Mercan yerine çeşitli delikli kayalar ile dekor yapabilirsiniz.

Saygılar

 

Japon Balığında Kuyruk Erimesi

kuma sürtünme sudaki nitrat artışındandır muhtemelen acilen 1hafta düzenli 2günde bir %30 dip çekimi ile su değiştirin her su değişiminde metilen mavisi(dezenfekte ilacı kullanın) ve bu değişimleri daha sonra haftada 1 gerçekleştirin hava motorunun güçlü olduğundan emin olun japonlar diğer balıklara oranla havaya daha fazla ihtiyaç duyar ve etkilenirler

geçmiş olsun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.