ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alperdos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2014 18:09
Son Ziyaret:
07 Ekim 2023 20:05
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Dosdemir
Doğum Tarihi:
15 Temmuz 1974
Yaş:
49
İl:
Izmir
Meslek:
Bilgi Teknolojileri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper

SON 10 MESAJI

Bitki Çürümesi
Selam,
Isıyı 24 dereceye düşürün, bitkileri dışarda bekletmeniz gerektiğinde kağıt havluya sarıp üzerini ıslatın bu size zaman kazandırır.
Kendilerine gelmeleri için ufak bi gübre takviyesi yapabilirsiniz, Reeflowers AquaPlants All Inclusive gibi.
Dışarıda çok kalıp kuruduysa toplarlaması biraz zor şansınıza artık.
Dilerim düzelir.
90x40x40 Hi-tech (Güncel fotoğraflar eklendi)
Hayırlısı olsun,
hi tech bir tank kuruyorsan pek hava motoruna ihtiyacın olacağını sanmıyorum, Co2 ile beraber benim tankımda inanılmaz bir gübre ihtiyacı doğdu, hatta karides akvaryumlarımla ilgilenmekten salondaki büyük tanıkımla pek ilgilenmedim ve biçok bitkimi kaybettim, bu yüzden sana tavsiyem, ölçüm kitleri alarak suyun değerlerini iyi ayarlaman ve gübre ihtiyaçlarını tam karşılaman, sonrası zaten gelecektir,
seyire doyum olmaz.

Bu arada Co2 suyun Ph ına doğrudan etki ediyor ve dalgalanmaya sebep oluyor, bitkelerin gelişimi için kullanacağın gübrelerdeki bazı maddeler de karideslere zarar veriyor,
şuan 6 tank karidesim var ve hiç birinde co2 ile gübreleme yapmıyorum her ay yığınla yavru alıyorum. Hi tech de karides olayına bayaa bi dikkat etmen lazım.
Sürgülü Kapak Videolar ve Fikirler
Büyük ihtimalle yapı marketlerde veya nalbur malzemesi satan yerlerde bulabilirsin.

japon balığım hamile
[QUOTE=crazymemo]Arkadaslar bu konuda sizden fikir almak istiyorum. Hamile bir japon balığı sizce nerede tutulmali akvaryumdan ayirmalimiyiz. Simdiden teşekkür ederim[/QUOTE]

Bu konud güzel bir açıklama,
http://www.akvaryum.com/japon_baligi%27nin_uretilmesi_makaler_17_934.asp

burada yapıldı. Faydalı olacaktır.
Bu Canlılar Adi Salyangoz mu?
Bırakın biraz çoğalsınlar,
eğer sayıları artarsa, akvaryuma ışıkları kapatmadan 10 dk önce yarım salatalık (uzunlamasına keserek) koyun, sabah kalktığınızda salatalığı üzerindekilerle beraber alın. Popülasyonu kolayca kontrol altında tutabilirsiniz.
Bitkili akvaryumumdaki kurtcuklar nedir? Çözüldü..
[QUOTE=mettte]  Tekrar çıktılar akvaryumu kumsuz yaparak kurtuldum.[/QUOTE]

Kuma yumurta döktükleri için sonradan yeniden çıkıyorlar.
Kumunuzu kaynatarak kurtulabilirsiniz, yada okuduğum başka bi yerde canlılarınızı çıkartıp, bitkiler dahil, kum akvaryumdayken tablet tuzlardan koyarak akvaryum ısısını artırın, sonraki 2 gün suyu 2 kez değiştirerek de canlılarınızı ve bitkilerinizi ekleyerek kurtulabilirsiniz yazıyordu.

Tuz normal tuz değil akvaryumcularda satılan tablet tuz lardan.

Kurtulanlar bu şekilde kurtulmuş.
Cano cristales Nehri (Kolombiya)
Bu fotoları görünce insanın direk alası geliyor,
Nehir mi alsak naaapsak, ev akvaryumdan geçilmiyo zaten :)
İlk Nano Denemem - Red Rilli Karides Akvaryumum
[QUOTE=Gecko]Merhaba. Kullandiginiz led aydinlatma power led degil. Power ledler 1w'dan baslar. Ama sizin ledleriniz 48 tanesi 3w. Muhtemelen pirana led denilen malzeme. Hatta mantar led bile olabilir. Hangi siteden adiniz link vermeniz mumkun mu acaba?[/QUOTE]

Merhaba,
Geçen gün uğrayan arkadaşımda aynı şeyi söyledi bu smd led dedi ama benim için türünden çok çektiği elektrik ve verdiği ışığın temizliği önemli, evimin bir çok yerinde led ışık tercih ediyorum hem daha net hem daha az elektrik tüketiyor hemde çok uzun ömürlü, akvaryuma merak saldığımda da floresan ışığının yukarıdan aşağıya inerken dağıldığını gördüm ve ömür açısından da led lerden çok kısaydı, sonra tayvandaki arkadaşımdan bu ledleri istedim oda gönderdi, yaklaşık 4-5 senedir bilgisayar malzeleride ara ara getirtiyorum, bende bunların ödemesini ebay üzerinden yapıyorum ama malum alınan ürün ile eve gelen ürün fotoğrafdan çok farklı olabiliyor, arızalı olabiliyor, takip kodu olmadan direk teslim olmuyor ve apartmanın giriş kapısına bırakılıp gidiliyor buda kargonuzu başkasının aa buda neymiş diyerek almasına neden oluyor :) O yüzden bikaç doların hesabını yapmayıp arkadaşımdan istiyorum, en ufak bir sorunda hemen değişim yapıyor.
Bu ledleri türkiyede 70-80 liradan satıyorlar, hal böyle olunca bende hiç buralara bakmıyorum.
Siz de yurt dışındasının sanırım, hangi ülkedesiniz? Sizin oralarda da led fiyatları nasıl?
İlk Nano Denemem - Red Rilli Karides Akvaryumum
[QUOTE=berkesim]Selamlar tekrardan,
Malum karideslerimizin çoğalması için filtre malzemeri üzerindeki bakteriler özelliklede yavru gelişimi için önemli. Bu amaçla benimde kullandığım kurutulmuş bakteri kültürü çeşidi yemleri zor da olsa bugünlerde temin etmek mümkün. Bunu akvaryumda aturmuş şekilde üretmek için de benzeri bakteri kültürlerinin kullanılmasını olumlu buluyorum.
Birkaç önerim olacak:
1. Şelale filtrenin çekim borusundaki süngeri veya engeli büyütün ki bakteriler oraya da yerleşsin ve canlılar faydalanabilsin.
2. Benim gibi şanslı bir şekilde montmorillionit bulamıyorsanız, muhabbet kuşları için kullanılan gaga taşları ile takviye yapabilirsiniz. (Gh+ ürünleri yerine ucuz yollu gh+ :)
Ben denemedim ama güvendiğim bir üreticinin tavsiyesidir.
Renklerdeki kaliteyi yükseltmek adına da gh+ ve 3000 kelvin altı ışıklandırmanın faydasını gördüm. Kendi adıma terrarium tipi aydınlatmanın red rili ler üzerinde çok olumlu etkisini gözlemledim. Size de okuyucu arkadaşlarada tavsiye ederim.
Sevgiler, saygılar[/QUOTE]

Merhaba Berk Bey,
Evet su içerisinde ki bio süngerlerde faydalı bakteriler tutunarak kalıyor, ben bunun için dış filitrenin içerisindeki süngere bio nitrivec takviyesi yapmıştım şuan orada tutunmuşlardır, ancak akvaryum içi için yavruların filtreye kaçmaması için filtre bezi bağlamıştım ki görüntüsü hoşuma gitmedi, o bezi çıkartıp bio filtre süngerini aynı yere geçirdim şimdi daha hoş bir görüntü oldu ve akvaryum için dede faydalı bakterilerin tutunabileceği bir yer oldu. Akşam fotoğraflarım.


Filtreye Sünger takılmış hali.
Bu haliyle daha şık ve kullanışlı oldu.


Bu arada yeni nano tankımın kurulumuda tamam :)



Yarın büyük ihtimalle yeni alacağım karidesler dolaşıyor olacak.

Işıklandırmaya bakmayın, led den sonra floresan ışığı bu kadar oluyor.
Yeni gelecek led leri de buna takacağım.

İlk Nano Denemem - Red Rilli Karides Akvaryumum
[QUOTE=PehLyONE]Bence gayet makul bir fiyat. Şu siteden tane ile powerled satışını kıyaslarsak mantıklı bir tercih bence

http://www.ledstok.com/
[/QUOTE]

Tabii ki katılıyorum,
bizim tek tek alarak led den yapmamız mümkün değil, birde ışık açma kapama düğmesi bile dokunmatik :)


[QUOTE=bluemirror84]Öncelikle karides hobicilerine yeni bir dostumuzun daha eklenmesine çok çok sevindim. Eğer karides hobisine vazgeçmeden devam etmek istiyorsanız,tavsiyem karidesler ile ilgili okuyabildiğiniz kadar makale okumanız. Forumda bununla ilgili tecrübeli hobiciler tarafından yazılmış pek çok yazı mevcut. Örneğin su değişimi, filtrasyon vs. Mesela Co2 genellikle pH düşürdüğü için bu karidesler için zararlı olabilmektedir.Saygılar.
[/QUOTE]

Samet bey aranıza bende katılmaktan çok memnunum,
Evet karidesler ile ilgili o kadar çok yazı okudum ki, o nedenle Co2 ve su değişimi konusunda oldukça
dikkatliyim.

Sizden ricam öğrendiğimiz ve duyduğumuz her türlü yazıları paylaşalım ki başka arkadaşlar için de yararlı olsun.


[QUOTE=PehLyONE]Alper bey şöyle bakarken birşey daha dikkatimi çekti onu da sorayım. "1 hafta Sera Bio Nitrivec eklendi." diye yazmışsınız. Bende bu ürünü yeni almıştım ve kullanımıyla ilgili bazı araştırmalar yaptım. Eskiden Sera Nitrivec vardı bu 6-7 gün süreyle hergüm kullanılıyordu günde her 25 litreye 10ml şeklinde. Bu yeni ürün Sera Bio Nitrivecte ise kullanım için 1.gün ve 7. gün sadece 2 kere (25 litreye 10ml) kullanın deniliyor. Acaba siz hergün mü eklediniz 2 kere mi ? Herhangi bir zararı oldu mu hergün kullandıysanız. Çünkü zarar görenlerde olmuş sanırsam. 

Bu arada akvaryumunuz gayet şık olmuş. Tebrikler
[/QUOTE]

Ömer bey Sera Bio Nitrivec tamamen faydalı bakteri kültürü,
Ben 1. 3. ve 5 gün 20 litreye 5 ml kullandım ki üzerinde de öyle yazar zaten.

Uzunca bir süredir nitrivec kullanırım hiç bir zaman zararını görmedim. Ancak filtrasyon sisteminizde kömür varsa hiç bir işe yaramaz. Benim kullandığım şela filtrelerin içerisinde kömürde çıkıyordu, ben onları çıkarttım ki faydalı bakterilerin byük bir kısmı filtre ekipmanına yapışarak kalır ve orada çoğalır.
Bu konuda çok tecrübem oldu, kullanımı konusunda her zaman yardımcı olurum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.