ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
PoisoN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2014 00:34
Son Ziyaret:
28 Mart 2015 22:45
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl YÜCEL
Doğum Tarihi:
05 Nisan 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Tahsilat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AnıL YüceL
Serrasalmus Spilopleura Gold
Serrasalmus Rhombeus
Pygocentrus Superred
Pygocentrus Piraya
Pygocentrus Cariba
150x60x60 - 100x40x50

SON 10 MESAJI

10 Nattererim Sonunda Geldi !
[QUOTE=shark2727]Konuyu hortlatmislar [/QUOTE]

Piranha icin tavsiye
[QUOTE=gazoz34]Tabiki piranha nat :)[/QUOTE]

Bucked tooth tetra (Exodon paradoxus)
Harika balıklardır çok fazla hareketli yüzgeç yiyen bir türdür, istanbulda tanganika akvaryum Cafer bey yardımcı olur sana.
Balıklara Canlı Yem
Arkadaşlar bir çok yorum yapmışlar, uzun yıllardır pirana besliyen biri olarak canlı yem olayı olmazsa olmaz değil, balıklarınıza öncelikli dondurulmuş karides (renk pigmentine iyi gelir) , kaliteli kuru yem su üstünde duran olmalı mutlaka, kırmızı et, deniz balıkları çok fazla abartmadan verile bilinir tavuk vermenizi pek tavsiye etmem.
Canlı yem çok fazla vermesemde, zaman zaman akla takılan soru işaretleri ve yanlış bilgilendirme sonucunda verdim, onun için yanlış bilgilerden uzak durulmalı.
Tavsiye etmiyorum vermeni canlı yem olaraka ama,
Olurda verirsende canlı yem bu japon olmasın ! Pengasusverebilirsin,tek seferde yiyebilecekleri kadar büyüklükte olması gerekiyor.
Piranha yumurta
[QUOTE=piranha4114]Valla petahopta bile yumurta almışlardı diğer gün geldiğimde yumurtalarını gelen müşteriler yüzünden strese girmiş yemiş demişti 40 litrede bile ben görmeden önce bile yumurtlamişlar benim akvaryumda birşey yapmıyorlar arada birbirlerine vuruyorlar bence akvaryumda üremeleri için iyi Işığı arada açıyorum üstteki bitkiler gölge yapıyorlar mangow kökü falan birde bitki alıcam tam olacak daha ne yapabilirim herkes gerekli ortam diyor ben olsam ürerdim çok güzel bi ortam

Peki yanına balık eklesem uyum sağlarlar mı aldığım yerde yanına hiç bi balığı almıyor dedi yani Piranha olarak limitte de hiç satan yok yahu petahoplardada hep en fazla 10 cm ben şansa buldum..[/QUOTE]
Nejdet arkadaşım petshopçuna bukadar güveniyorsun yani pirana konusunda hepsini kapsamıyarak etcil natteri diye pacu satanlar bile var, işini namusu olarak yapanlarda ben piranayı çok uzun yıllardan beri besliyorum kendi çapımda bir tecrübem var, ben sana birşeyler açıklamaya çalışırken sen hep aynı şeyleri söylüyorsun.
orda yumurtlamış, yumurtalarını yemişler, gölge bir ortam sağladım vs vs. bence üretime heveslisin doğru kaynaklardan yola çıkarak, üretmeye çalışmalısın( nacizene benim fikrim) gereklı ortamı sağladım diyorsun, tankın kaç litre tank içinde kullandığın kum ne? mangow kökün , bitki ve meşe yaprakları balıkları üretmez !
pirhana sıkıntılı bir balıktır cikletler veya başka tür balıklara benzemezler, kendi mantığının doğru gösterdiği, kulaktan dolma veya sağdan soldan duyduklarınla birşeyler deneme derim sana.
öncelikle ben senin yerinde olsam bu balıkların cinsiyeti ne onu öğrenmeye çalışırım ( yine sen bana yumurta dökmüşler, döktüler diyeceksin) sonra bu balıklar eğer erkek dişi ise eşlermi? onu gözlemlemek gerekiyor eğer eşlerse tankı kapattığın gazeteleri sök içinde kum, mangow kökünden başka birşey olmasın, ışık konusunda balıklara gece gündüzü yaşatman yeterli.
Ph ı 6 yap şuanda kaç olduğunu bilmiyorum yüksekse düşür.
Sıcaklığı 31 dereceye çıkar,Nitrat ve Nitrit oranın sıfıra yakın olsun,
Torf mutlaka kullan,Tankta varsa hava taşı çıkarmalısın yüzeyden yağmurlama sistemi ile oksijen sağlamalısın, hergün bir miktar su alıp, su yarıya indiğinde bir miktar su ekliyerek devam etmelisin.
Tank lt yeterliyse balık ekliye bilirsin ama eş tutmuşlarsa buna gerek yok.
Unuttuğum başka birşey varmı bilmiyorum, ama dediğim gibi bu yazdıklarım tecrübe ve kaynaklarlar sabittir.
Diğer bir başlıktada yem yemiyor filan yazmışsın, bence öncelikle sağlıklı balıklar sahibi ol sonra üret.
150 x 60 x 60 ölçülerinde tank için Dış Filtre ?
fluval fx5 veya fx6 yada ehiem 2080 pro xl.
Piranha yumurta
Balıklar yumurtalarını yemezler bu nattlarda bulunan bir özellik değil en fazla mantarlaşmış olarak görürdün ve 4 tane olmazdı, balıklarını inceledim şuanda pek ürüyecekler gibi durmuyorlar gazete kapama olayına gelince bence hiç gerek yok, gerekli ortamı onlara sağlamadığın takdirde üremeyecekler.
Balık ekliyebilirsin herhangi bir sorun olmaz yeterki alan yeterli olsun.
Yem konusuna gelince kırk ayak filan bence gerek yok kefal atmışsın büyük hata fazla yağlandırır ve suyu bozar.
Karides,kalamar ve istavrit temizleyip atabilirsin hatta arada kuru yem ama su üzerindeki kalan ve kaliteli yemler tercih etmelisin.
PoisoN2014-10-01 18:20:52
Piranha yem
[QUOTE=a.burak]Merhabalar, öncelikle piranhaların sürü balıkları olduklarını hatırlatır ve piranha sayınızı mutlaka en az 6 olacak şekilde ayarlamanızı öneririm. Sürü olduklarında bile ürkek davranışlar sergilerler. Sizin balıklar 2 adetse çekingenlik ve balıkların doğal hareketlerini sergilememe gibi davranışlarda sık sık karşılaşırsınız.

Yem konusunda size Tetra Doramin yemini öneririm. Harika bir yemdir. Onun haricinde dana yüreği,tavuk göğsü, istavrit(çok sık olmadan)ve dondurulmuş hazır markette  satılan karides öneririm. Bu yem diyetine bayılırlar ve renk açısından oldukça destekleyicidir. Yağlı balık ve etten mutlaka kaçınmanızıda öneririm.
[/QUOTE]
Burak edinmiş olduğu tecrübeyi paylaşmış.
piranha
[QUOTE=piranha4114]Arkadaşlar bi dişi bi erkek piranham var erkek 20cm dişi 15 cm akvaryumcuda ayda Hır tümü etmiyorlardı belki de 80 litre akvaryumda benim akvaryum 300 litre ama 2 aydır yumurtlamadılar nadiren arada kurlaşıyorlar ondan sonra kavga ediyorlar yüzgeçleri hep yara bere içinde sizce üremelerini sağlamak için ne yapabilirim? [/QUOTE]
Büyük olan herzaman dişidir.
Onlara tam olarak üreme ortamı sağlayamazsan üremezler.
Piranha
Sifonlama yöntemi ile alabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.