ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
m.kemal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ekim 2006 13:47
Son Ziyaret:
10 Mart 2013 23:41
Toplam Mesaj:
62 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mkemal
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1976
Yaş:
47
İl:
Izmir
Meslek:
müzisyen / gitarist- basist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

İzmir Buluşması, 14 Nisan 2011
Herkese selam 19 30 a kadar çalışıyorum. Ama yine de sizlerle tanışmak için gelmeye çalışacağım...
Yellow Tail Tuxedo
Merhabalar konuyu baştan sona okudum... Balıklarınızı sağlıklı bir şekilde büyütmenizi dilerim. Bu arada Radenko nickli arkadaşım , lepistes renk kodlarıyla ilgili bilgilerinden yararlanmak isterim... 
Balıklarımdaki siyah lekeler
İyi günler dileyerek sorunuma çözüm bulmak amacıyla akvaryumumu ve içindeki balıkları sizlere anlatayım :
1. Su Değerleri
a) Sıcaklık : 29 c.derece
b) pH : ? Ölçüm yapmadım.
c) GH : ?
d) KH : ?
e) Amonyak, nitrit, nitrat düzeyi : Kule tipi Sump kullanıyorum. Yeterli Zeolit mevcut. Yüksek olmadığı kanısındayım.
f) Su değiştirme sıklığı : 15-20 günde bir % 30 su değişimi
g) Düzenli kullandığınız kimyasallar : İri tuz , metran mavisi+ bakır sülfat içeren Deep marka genel dezenfektan ilaç

2. Akvaryumunuz
a) Boyutları :150*50*60 (h)
b) Taban malzemesi :Beyaz kuvartz kumu , birkaç kayrak taş, bir parça mermer
c) Filtrasyon :Sump- 2000 l/ h kafa motoru , 600 l/h Gap 7 iç filtre motoru
d) Dekorasyon : Arka fon - capatec derz dolgusuyla yaptım , Mutelif kayalar
e) Akvaryumdaki balıklar : 20 sp, 20 acei musuli, 10 acei ngara, 7 yunus, 3 red rubin, 6 ahli, 1 albino scolofi
f) Akvaryumu kuralı ne kadar zaman oldu? : 20 gün yaklaşık
g) En son ne zaman yeni balık eklediniz? 2 ay önce

3. Hastalık belirtilerinin ve problemin anlatılması : 450 litrelik akvaryumumu yeni yaptırdım. 20 gün önce kurdum ve balıkları içine bıraktım. Önceki akvaryumlarım yetersizdi , boyut ve filtrasyon olarak. İçlerinde mecburen çok balık bulunduruyordum. Acei , yunus ve imparator yavrularımın kuyruk ve bedenlerinde siyah lekeler belirdi. Sanki kurşun kalemde rötüş atılmış gibi görünüyor. 2 ay önce 4 damızlık acei aldım .Bu lekeler balıkların 3 ünde vardı. Güvendiğim bir üreticiden aldığım için önemsemedim. Ancak şu an 10-12 balığımda bu siyah noktalardan mevcut.
Dikkatimi çeken sarı prenseslerin , ahlilerin ve tek albino scolofinin hiçbirisinde bu lekelerden olmaması... Bu siyah lekeler önceki küçük boyutlu ve sıkışık akvaryumlarda başladı. Şu an balıklarıma rahat edebilecekleri ortamı sağladığıma inanıyorum. 450 Litrelik akvaryumda sürekli yavruluyorlar. Yemleri iştahla yiyorlar. Küçük itiş kakışlar dışında kavga yok ,sitres yok ...Karın çöküklüğü sadece pasif bir erkek sarı prenseste var. Ama iştahı yerinde.
Yem olarak belçika yapımı ince ve iri taneli granül yem ( markasını hatırlamıyorum fish ... olabilir) ve sera granügreen (bitkisel) kullanıyorum . Ayrıca salatalık , ıspanak, maydonoz, semiz otu, marul veriyorum.
Eski akvaryumumda salyangozlar vardı hepsinden kurtuldum. Yeni akvaryumumda yok. Hastalık taşıyabileceğini düşünerek yaşamlarına son verdim.
Balıklarımı bu lekelerden kurtarmak istiyorum ve bu konuda bilgi , tecrübe ve deneyim sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum. Hastalığın öncelikle teşisi ardından tedavisi için şimdiden cevap yazarak beni bu konuda aydınlatan arkadaşlara teşekkür ederim.

4. Tedavi amacıyla herhangi bir girişimde bulundunuz mu veya bir ilaç kullandınız mı? : Akvaryumumda az miktarda kaba tuz kullanıyorum . Kurduğumdan beri ilaç kullanmadım.

Saygılar,
m.kemal2007-09-05 19:40:56
Yavruların cıkma suresi
 Selamlar,
 Şu an balığınızın ağzındaki bütün yumurtalar yavruya dönüşmüştür. Gördüğünüz yumurta sarıları balıkların karın kısmında beslendikleri yapıdır. 12. gün kusturulan balıkların yavruları serbest yüzebilirler. Ama sizin balığınızın ilk yavrusu olmasından dolayı kusturmanızı önermem. Zaten balığınızı ayırmışsınız. 20. günü yavruların annenin ağzından girip çıktığını izleyebilirsiniz.... Sağlıklı büyütmeniz dileğimle,
  Saygılar,  
joanni hakkında
  Selamlar,
  Sitedeki sayfaya bakarsanız göreceksiniz;joanni lerin dişileri turuncu, erkekleri siyah-mavi oluyorlar. Cinsiyet ayrımı en kolay türlerden biri...
  Saygılar,
Ülkemizde Yaygın Olmayan Malawiler
  Selamlar Gültekin Bey ,
  Size katılıyorum Türkiye'de mbunalar az bulunuyor. Ben böyle bir organizasyona safkan PS. DEMASONİ  ile katılmak isterim. İzmir'den yanıma bir- iki arkadaş bulabilirim. Sizden rica etsem Demasoni 'nin satış boyutlarını ve fiyatlarını bana özel mesajla iletebilir misiniz?
  Saygılar,
Sarı prenses yumurta alma
 Sarı prenses dişilerim yumurtladıktan 25 ila 35 gün sonra tekrar ağzına yumurta alıyor . 12. günü kusturuyorum  ve sık aralıklarla az miktarada bitkisel ve proteinsel yemlerle besliyorum. Marul , ıspanak, salatalık , semiz otuveriyorum. Kendilerini çabuk topluyorlar. 2 aydır aşırı sıcaklar yüzünden çıkan yavru sayısı 3- 5-10 idi. Aşırı sıcaklarda ağzındaki yumurtalar bozuldu sanırım. Bahsettiğim dişi balığım kendini topladı ve 52 yavru verdi . Havaların normale girdiği şu günlerde iki sarı prensesimin ağzı yumurta doldu bile.
  Dekor konusuna gelince kesinlikle üreme dönemlerinde dekorlarla oynanmamalı. Düşünün işten eve geliyorsunuz anneniz odanızdaki tüm eşyaların yerini değiştirmiş, aradığınız hiçbirşeyi bulamıyorsunuz ... Yatağınızın yönünü değiştirmiş, yataktan kalkınca duvara tosluyorsunuz...
Kendi psikolojinizi bir düşünün ve empati yapın !
  Saygılar...
Aceilerin kuyruk ve yüzgeçlerinde siyah noktalar
  Teşekkürler, en kısa zamanda fotoğraflarını çekip yapıştıracağım. Eğer bu siyh benekler hastalıklsa acil tedavi etmem lazım.
Aceilerin kuyruk ve yüzgeçlerinde siyah noktalar
  Selamlar, aceilerin vücutlarında, kuyruk ve yüzgeçlerinde siyah noktalar- lekeler belirdi. Bu proteinli yemden kaynaklanabilir mi?
  Hem granül yem, hem de yeterince yeşillikle besliyorum ( Marul, ıspanak, salatalık, maydonoz, havuç v.b. ) . 
  Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Owerflowa ilk hareket nasıl verilir?
  450 Lt'lik yeni tankımı az önce suyla doldurdum. Yaptığım owerflow su seviyesi hesapladığım seyiyeyi geçtiği halde geri dönüş yapmadı. Owerflowdaki istenmeyen hava , su devirdaiminin başlamasına engel midir. Yoksa su seviyesi owerflowun T boru bağlantısını geçince kendiliğinden akmıyor.
  Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.