ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mmtozdmr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2014 13:35
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2015 13:46
Toplam Mesaj:
105 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZDEMİR
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Sahne ve Gösteri Sanatları
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

F1 FRONTOZA BRUNDİ'S
[QUOTE=ylmzydn]Maaşallah.En soldaki küp şeklinde olan taşların bir adı var mı aynıları bende de var da.[/QUOTE]

Kaldırım taşı diye tabir ediliyor.Kaldırım ve park gibi yerlerde yer döşemeleri için kullanılan taşlar :)
mmtozdmr2015-01-29 13:11:31
Erkek Frontoza
[QUOTE=ahmet003]Rica etsem kumunuzun cinsini öğrenebilirmiyim?[/QUOTE]

Siyah hagen kum ince ve kalın cins olarak iki tür.
STRAFOR SORUNU
[QUOTE=ttolay]Alta MDF ya da sunta koyarak strafor kullanın. Straforun özelliği boşlukların dolacak olmasıdır. Keyifli hobiler.[/QUOTE]

Teşekkür ediyorum ama mdf zemini tam düz olduğu için profile koydugum zaman yine bir boşluk olcaktır bu sefer tahta kasılcak üstündeki strafor bunu nasıl gidericek merak ettim doğrusu?
STRAFOR SORUNU
Hayırlı akşamlar arkadaşlar.160lt akvaryum için demir profil ile arasına koyabilceğim bir strafor çeşidi aldım 1.8cm'lik pembe renk sanırsam sert olanından.Benim sorum şu olucak; demir profilin üstüne sunta koyduktan sonramı strafor koymalıyım yoksa direk strafor koysam sorun olurmu? Şu anda akvaryum boş vaziyette ve sert straforu koydum ama profilin terazisi tam düz değil bu yüzden akvaryumun bir köşesinde 2-3mm 'lik boşluk var strafor ile arasında.Acaba suyu doldursam otururmu boşluk yoksa sert oldugundan dolayı kasıntı yaparmı bilemedim?
Frontasa kavga
Hacim olarak bilgi verirseniz net olarak birşey yazabiliriz.Ama kendi tecrübelerimden yola çıkıcak olursam balıklarınız çok kararmış , bende frontozada siyah kum kullandım hep ama böyle bir kararma söz konusu olmadı sanırım saklanıcak yerleri olmadıgı için streste olabilir.Erkek üreme döneminde o yüzden sert mizaçlı olması normal ama dişilerin girebileceği erkeğin giremeyeceği yer yapmanız söz konusu olcaktır.
5434 Litre Bitkili Diskus Akvaryumu
Hayırlı olsun..Frontoza 4ewer :)
2050x550(850)x600 = 700 Litre Şekilsiz Akvaryum
Hayırlı olsun diyorum başka bişey bulamıyorum :) değişik ve güzel bir bakış açısı..Keyifli hobiler :)
Cyphotilapia frontosa mpimbwe blue
[QUOTE=Mehmet Balık]Kumun saglikli olmayacagini duşunmuyorum derken suya etkisinin olmayacagini soylemek istemistim.Argonit kum suyun ph degerini yukseltir ve yuksek ph frontozalar icin gereklidir.Taslar salinimini kontrol etmenizi oneririm.salyangoz fosilinin keskin hatlari varsa baliga zarar verebilir.Isitici ve hava hortumunu koselerde tutmak gorsellik katacaktir.[/QUOTE]

Zaten ph için sump sisteminde iri mercan kırığı aragonit kalsiyum kum karışımı kullanmaktayım ayrı bölmelerde ph yönünden sıkıntı çekmedim hiç şuan hagen kumu balıgın kendini göstermesi ve memnun oldukları için kullandım önceki frontozalarımda olduğu gibi.Hava hortumu içinde evet haklısınız ama herkezin görüşü farklıdır o yüzden görüntü değilde dogal görünmesini istedim belkide..


[QUOTE=ONURUS84]

Öncelikle hayırlı olsun... Frontoza candır. Ben çok yavru besledim. Sizin balıklar gözüme biraz ince uzun geldi. Gerçekten böyle mi yoksa fotodan mı kaynaklanıyor?

[/QUOTE]

Teşekkür ederim..Fotodan kaynaklı olabilir telefon ile çektim ama bu kadar oldu.
mmtozdmr2014-10-25 17:05:48
Cyphotilapia frontosa mpimbwe blue
[QUOTE=Mehmet Balık]İlk yorum benden gelsin..hayirli ugurlu olsun,kazasiz belasiz buyutmenizi dilerim..Frontoza akvaryumlarinda baligin rengini sergilemesi bakimindan siyah kum kullanilsada ben saglikli olmayacagi gorusundeyim.Hemen hemen tum kum cesitlerini denedigim icin butcenizede uygun ise argonit kumdan vazgecmeyin derim..dekor olarak kullandiginz taslarin salinim kontrolunu yaptiginizi dusunuyorum.Yemlerde sikinti gorunmuyor ek tavsiyem haftada bir ögun taze somon eklemeniz.bu finlerin gelismesinde buyuk katki saglayacaktir.Bunun disinda akvaryum hakkinde genel bilgilendirme yapmaniz ve resim koymaniz faydali olur.bunlar benim nacizane goruslerim.cok guzel bir tur ve kaliteli yavrular edinmissiniz tekrar gule gule buyutmenizi dilerim.syg[/QUOTE]

Allah razı olsun ,teşekkür ederim görüşleriniz için.Taze somonu kısa zamanda edinip yem arasında kullanıcam.Sağdaki taş aslında fosilleşmiş bir kaya salyangoz fosili tamamen test edildi denendi hiç salınım yapmamakta.Diğer taşlar kaldırım taşları onlarda salınım yapmıyor ama şuan balıklar küçük oldukları için saklancak yer magara yapmadım o yüzden en azından aralarına girebilirler diye böyle birşey uygulamıştım.Hagen kumuda önceki frontozalarımda kullandım bir sıkıntısını yaşamadım saglık olsun formları olsun hep memnun kaldım onlarında kaldığını hissetim.Diğer kum çeşitlerinde bir takım siyah bantlarında beyazlaşma ve balığın kendini gösterememesi gibi durumlar gördüm şuan kullandığım tamamen orjinal hagen kumdur umarım sıkıntı çekmem. :) İnşallah güzel yavrular alırım tekrar teşekkür ediyorum ilginize..
Cyphotilapia frontosa mpimbwe blue
Uzun zamandır aradığım türü sonunda sağlıklı ve formları düzgün biyerden temin ettim.İşte cyphotilapia frontosa mpimbwe blue :)

Şuan boylandırma tankındalar belirli boya eriştiklerinde ana tanka aktarılacaklardır.

Boylandırma tankı: 160 Lt 80x40x50 8mm kayıt kuşaklı cama cam buhar sürgülü +70 Lt sump sistemi.

Kullanılan malzemeler: Siyah hagen kum , sumpta 100w ısıtıcı , akvaryum içinde ısıyı yavaş vermesi için 50w ısıtıcı(balıklar henüz yavru oldukları için) , tekli pipo filtre(hava motoru).

Sump filtre malzemeleri: Elyaf , Bio sünger , Seramik , Biobal , İri mercan kırığı. 


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=1q_-oqtLMWQ[/VID]







Müessesenin ufak bir hediyesi :)









Demir profilin içindeki boşluğun bir kısmına elimde bulunan nos butonu bağladım şerit ledleri kendi kumandasıyla yaktığım zaman sadece akvaryumun arkasındaki şerit yanmakta.Akvaryum içi aydınlatmayı yakmak için bu butonu kullanıyorum.Gizli gibi oldu en azından bilmeyen biri akvaryum aydınlatmasını yakıp söndüremez :)) 





Elimde bulunan yemler.


omardaing2015-01-02 08:35:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.