ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ferit_cagri
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2014 20:55
Son Ziyaret:
30 Kasım 2016 15:50
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferit Çağrı Kuzgun
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Elazig
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferit Çağrı Kuzgun

SON 10 MESAJI

Taiwan Bee Üretim Setlerim
Maşallah Alpay bey Allah nazardan esirgesin gözlerimiz bayram etti sayenizde.
Albino full redlerim ve yavrulari (yeniyavrularim)
Maşallah çok güzel yavrularınız. Full red albinolarda yavru yeme çok fazla bol bitkili akvaryum dahi olsa topluyorlar. 5 dişiden 3 batında ancak 4 yavru alabildim. (işimin yoğunluğu sebebi ile ancak 1-2 saat başında durabiliyorum) Acaba yavrulayacak lepistesleri ayırırken dikkat ettiğiniz püf noktaları nelerdir.
Kristal Kurulum
 Çok güzeller maşallah bol yavrular dilerim.
Bitkili Akvaryum Aydınlatma
Gayet yeterli olur 40 cm derinlikde. 2 grolux, 2 aquastar takarsanız güzel verim alırsınız. Dikkat edeceğiniz konu armaturun balastları kaliteli değilse (pırpır şeklinde yanma, düşük ışık) balastları değiştirmeniz gerekebilir. Ben hoparınkileri değiştirmiştim ilk aldığımda.
180lt Karides Tankı Kurulumum (2017 Güncelleme)
Hakan bey kurulum çok güzel olmuş . GH+ eklemeden çalıştırmanın ne gibi sıkıntısı oluyor acaba bende kurma aşamasındayım. Aktif toprak dışında eksiğim kalmadı. Bende sizin gibi düşünmüştüm iki aylık tankın  oturma sürecinde GH+ eklemeyecektim :))
Bitkilerle Dolu Akvaryumum
Ali bey geçmiş olsun akvaryumunuzun patlaması büyük şansızlık. Yeni kurulumunuz çok güzel olmuş günden güne daha güzelleşecektir. Takipteyim.
4x39 en iyi kombinasyon
Aslında 4 lü kombinasyonda anladığım kadarıyla 2 grolüxde herkes hemfikir tabi grolüxün görselliği kötü. Diğer 2 Floyuda görsel renk açısından göze güzel görünen flolardan seçebiliriz alg tetikleyecek dalga boyunda olmadıktan sonra.
C02 Regülatör hortum bağlantısı
Erdem Bey ;
Hayırlı olsun sisteminiz co2 tüplü sistem kullandıktan sonra bir daha mayalı veya diğer dıy sistemlere yan gözle bile bakmayacaksınız:) Fakat regülatörden direk damla sayacına co2 vermek çok zor olacaktır. Damla ayarı yapamazsınız. Hortum için olan kısmı söküp oraya ince ayar vidası takmalısınız. (Işıklar ile koordineli çalışmasını isterseniz selenoid valfde ekleyebilirsiniz. ) Forum üzerinden CERKUTAY nickli Ferhat beyle iletişime geçerseniz yardımcı olacaktır.
ferit_cagri2014-10-14 12:17:17
%100 Yerli ph Kontroller
Cihazı yaklaşık olarak 15 gün öce Göktürk beyden teslim aldım. Amatör ruhla yapılmış profesyonel bir alet. işçilik gayet güzel. Kh ölçme imkanım olmadığından alt sınır 7.00, üst sınır 7.05 olarak ayarlayıp kullanmaya başladım. Bitkilerim de fotosentez inanılmaz şekilde arttı.  Hopar armatürün yanında kullanmama rağmen ışıkların açılıp kapanmasından etkilenmiyor. İnternet altyapı sıkıntım çözüldüğünde akvaryum tanıtımı yapacağım o konuda daha detaylı bir şekilde inceleme sunarım.
bitki için florasan?
Çok daha uygun fiyata slyvania grolüx ve aqustar temin edip kullanabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bu flolar oldukça pahalı. 2 floluk yeriniz varsa 1 adet grolüx, 1 adet aquastar iyi bir kombinasyon olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.