ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zeytin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2006 13:19
Son Ziyaret:
26 Ekim 2006 12:54
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet Arslan

SON 8 MESAJI

Bütün yavrularım aynı anda öldü

İbrahim bey aynı olay benim de başıma geldi.Bununla ilgili konu açmıştım linki aşağıda.Büyük bir ihtimal sizinkilerde benimki ile aynı nedenden dolayı öldüler.Isıtıcınız kaç watt acaba.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=46873& PN=2

Yavrular ısıtıcıdan mı öldü?

Evet arkadaşlar balıkların, ısıtıcın watt'ının yüksek olmasından dolayı öldükleri kesin gibi ama ben o akvaryum için 100 wattlık ısıtıcı aldım, bunu geri vermemde mümkün değil.Ne yapmalıyım?Isıtıcının ayarını 25 felan yapsam en azından aşırı soğuk olmasa, acaba yine aynı olay başıma gelir mi?Yoksa illa büyük akvaryum mu almalıyım.

Yorumlar için teşekkürler...

Yavrular ısıtıcıdan mı öldü?

Olcay bey, ben aynı ısıtıcıyı 100 lt lik akvaryuma taktım bir sorun olmadı.Benim yavruların olduğu akvaryum çok küçüktü 10 lt felan belki daha da küçük.Herhalde çok küçük olduğu için balıklar aşırı sıcaktan öldüler diye tahmin ediyorum.Sizin akvaryumunuz kaç litre, sizde de aynı nedenden dolayı olabilir.

Yavrular ısıtıcıdan mı öldü?

[QUOTE=alphanakay]Elektrik kaçağı olabilir mi? Bazı arkadaşların başına gelmişti bu durum. Geçmiş olsun. Gerçekten üzüldüm.[/QUOTE]

Sağolun Alphan bey. Bu ihtimal de aklıma geldi ama akvaryumun içine elimi soktuğum da herhangi bir elektirik çarpması felan olmadı.Acaba sadece balıkları etkileyecek derecede kaçak olabilme ihtimali var mı?

Fatih bey, ısıtıcıyı ilk koyduğum da ısıyı yavaş yavaş yükseltmeye çalıştım.Zaten sonradan koyduğum yavrular da ısı 27 derece idi.

Yavrular ısıtıcıdan mı öldü?

Arkadaşlar ben derdimi anlatamadım galiba.

Isıtıcı almadan önce herşey yolundaydı.Aldıktan sonra 20-25 tane yavru öldü.Bende akvaryumda zehirlenme ihtimaline karşı suyun tamamını değiştirdim.Suyuda diğer akvaryumumdan ekledim.Sonra yeni yavruları koydum.Isıtıcıyı da koydum.Yeni yavrular da aynı şekilde öldüler.

Riccia Sabitleme
Serkan bey aradan bayağı zaman geçmiş.Riccialarınızın son durumunu görme imkanımız var mı acaba.
Yavrular ısıtıcıdan mı öldü?

İlk yavrular ölmeden önce suyu değiştirmemiştim.Öldükten sonra değiştirdim.Değiştirdiğim suyun yarısından fazlasını ana tanktan aldım kalanını ise dinlenmiş su koydum.

Yavrular ısıtıcıdan mı öldü?

Arkadaşlar 10 lt'lik küçük bir yavru akvaryumum var.İçinde 2-3 aylık canlı doğuran yavruları vardı.Akvaryuma, yaz olduğu için ısıtıcı almamıştım, geçenlerde 100 wattlık bir ısıtcı aldım.Isıtıcıyı temizlemeden akvaryuma yerleştirdim.Ertesi gün yavru balıklar dipte sallanmaya başladılar.Ve sonra hepsi öldü.Isı 27-28 derece idi.

Sonra akvaryumu tamamen boşaltıp herşeyi yıkadım.Yeni doğan moli yavrularını akvaryuma koydum.Ertesi gün yine aynı belirtiler olunca ıstıcıyı akvaryumdan çıkardım.Ama yine bugün kalktığımda hepsinin öldüğünü gördüm.Isı 27 derece.

Bunların hespi ard arda 3-4 gün içinde oldu.Neden kaynaklandığını çözemedim.Isıtıcıyı akvaryuma koymadan önce herşey yolundaydı.Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar...

M_R_T2006-10-15 14:2:55

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.