ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
etocad
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2014 23:23
Son Ziyaret:
20 Mart 2024 17:00
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ertuğrul Önem
Doğum Tarihi:
19 Mayıs 1990
Yaş:
33
İl:
Sakarya
Meslek:
Öğrenci :(
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ertuğrul Önem

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryum Yeni Kurulum
Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Umarım ileride bir sıkıntı yaşamazsınız. Sadece bir öneride bulunacağım size... Montecarloları Cuba bitkisi gibi dikmişsiniz dikkatimi çekti. Öbek öbek değilde, 2-3 cm boyutlarda tek tek keserek dikerseniz daha hızlı bir gelişim gösterecektir bitkileriniz. Bilginize :)
Trabzonda Bitki Bulabileceğim Yer Var Mı?
Uzun sokak üzerinde Zafer Çarşı'sı var. Onun -1 katında Ayaz Pet Shop var Melih abi sahibi orada bulabilirsin. Melih abi çok iyi bir esnaftır yardımcı olur sana her türlü. Muhabbeti de iyidir. Orda bulamazsan da Malavi Pet Shop var yine Uzun sokak üzerinde bitki bulabileceğin yer olarak.
Yeni Kurulum - 40 cm Küp
Fotoğraf:

Boyut (cm):40x50x40
Kapasite (litre):64 Lt (80 Lt Sumpla)
Canlılar: -

Malzemeler: 
Aquabasis Plus 2.5 Lt
Hagen Kum 8 Lt (?), 
100w Isıtıcı,
Ista 98 gr Co2 Set,
Smd Modül Led Armatür

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler: -

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: -

Merhaba herkese... 
Şehir değişikliği nedeniyle önceki akvaryumu devretmek zorunda kalmıştım. Yeni bir maceraya atılıyoruz hayırlısıyla... 

Yeni Akvaryum 40x40x40 cm, 64 Lt Küp akvaryum yapmayı planlıyorum. Filtrasyon için de 10 cm lik bir yan sump düşünüyorum. Sumpla beraber ölçüler 40x50x40 oluyor. Hem filtre malzemesi olarak hemde içteki bölmeler olarak önerilerinizi bekliyorum... 
 Model olarak akvaryumu hazırladım bi kaç güne camları kesip yapıştırcam inşallah. Fakat başlamadan önce bi üstadlarıma danışmak istedim 

etocad2015-03-18 19:17:20
Mayalı Sistem Hakkında
Silikon yerine karbonat ve japon yapıştırıcı da kullanabilirsiniz daha sağlıklı oluyor silikondan :)
Soulmate
Rıza bey hayırlı olsun öncelikle... Arkaplanda yolun rengini photoshopta ayarlayabilirsiniz yada başka birine ayarlatabilirseniz hoş durabilir. Çıktı işini de ozalitçilerden ya da plancopy işi yapan yerlerde ayarlayabilirsiniz sanırım. Gelişmeler için takipteyim :) 
Pure Beauty - Acemi Öğrenci Akvaryumu
Rıza Bey teşekkürler :) Öğrenciyim ama az kaldı mezun olcam inş... İş okul birlikte olunca da anca akşamları ilgileniyorum ama yetiyor zaten... 
Pure Beauty - Acemi Öğrenci Akvaryumu





Pazartesi akşamından itibaren potasyuma başladım. Su değişimini 3 günde bir den haftalık değişime çevirdim artık. Haftalık %50 yapıyorum. Bunun dışında montecarlolarda güzel bir gelişim oldu kısa bir sürede olsa. Lileopsislerde durum aynı renkleri sarardı ama haftaya toparlar büyük bi ihtimalle. Mikralar hallerinden memnun fotosentez yapıyorlar gayet güzel bir şekilde :)

etocad2014-12-31 11:25:46
35x30x30 Low Tech (akvaryum Yenilendi)
Hocam ellerinize sağlık:) Yeni kurulum daha güzel olmuş. Zamanla ufak değişikliklerle daha da güzel olur. sp miniler zemini kaplayınca daha da hoş bir görünüm alır... Arka plan boş kalmış sanki biraz. Belki ilerleyen zamanda eklemeler yaparsınız. Birde tankla ilgili bi güncelleme yok mu acaba son güncellemeden bu yana zaman geçmiş biraz :)
Pure Beauty - Acemi Öğrenci Akvaryumu
[QUOTE=pekozgur]Hoş bir kurulum olmuş. Monte Carloların gelişimini merak ediyorum. Ayrıca hiç acemi akvaryumu gibi değil.

Ayrıca potasyumun etkilerini de merakla izliyorum. Taban biraz kuvvetli ve şu anda bitki miktarı ve gelişimi besinleri yeterince harcamaya yetmeyecek gibi ki bende de benzer bir sorun oldu. Karbondioksiti aksatmayın sakın. Kötü sonuçlar verebilir.
[/QUOTE]

Özgür bey teşekkürler :) Şu an için gübre vermeye başlamadım açıkçası. Co2 ye dikkat ediyorum eksik bırakmıyorum onu. İlk 10 gün gübre vermeyi düşünmüyorum. 10. gün sonrası potasyuma başlıyacağım. Şu an yaptığım tek şey günlük 10 lt su değişimi ve gerçekten etkisini görüyorum. Bu haliyle bile fotosentez yapıyorlar mikralar ve montecarlolar :) 4. hafta gübrelemeye yavaş yavaş başlıyacağım. Hemen tam doz uygulamayacağım yosun falan uğraşmak istemiyorum. :) Temkinli gitmekte yarar var diye düşünüyorum bu güne kadar yaptığım gözlemler sonucu ...

[QUOTE=Vasfi]Yeni Fotoğraflar ile konu dahada güzelleşmeye başlıyor :) Tankında sanki Sağ arka tarafı birazcık boş kalacak gibi duruyor, ileride oraya bir planınız var mı ? [/QUOTE]

Vasfi bey ilginiz için teşekkürler :) Sağ tarafa kırmızı renkli bitkiler düşünüyorum açıkçası... Hem tanktaki baskın yeşil formunu kaldırır hem de yeşil kırmızı bi kontrast yakalarım diye düşündüm. Ufak düzenlemeler de yapabilirim ama bu aralar değişikliğe gitme taraftarı değilim. Şu sıralar okul biraz yoğun... Tez falan derken fazla vakit ayıramıyorum. Günlük bakım sadece :) 
Pure Beauty - Acemi Öğrenci Akvaryumu
[QUOTE=kyaylar]Çok güzel akvaryum elinize sağlık akvaryumun doğallığını bozan şey renkli kayalar o kayaları çıkarıp yerine lav kayaları koysanız yada beğendiğiniz doğallığa  en kayaları koysanız mükemmel olur kayaların olduğu demete de biraz kırmızı bitkilerden eklerseniz renklerdirmiş  olursunuz sağlıklı hobiler dilerim[/QUOTE]

Hocam teşekkürler yorumunuz için... Kayalar fotoğraflarda güzel gözükmüyor gibi ama canlı olarak bakınca pek hoş duruyorlar. Bana hoş geldiği için değiştirmeyi düşünmüyorum. Salınım sıkıntısı da yapmadılar... İlerleyen zamanlarda sağ arka kısma kırmızı renkli bitkiler eklemeyi düşünüyorum bu öneriniz içinde teşekkürler :) 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.