ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ipek35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2014 20:55
Son Ziyaret:
14 Şubat 2015 21:07
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İpek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İpek

SON 10 MESAJI

Cüce vatoz dişi bi problem varmı ?
Merhaba arkadaşlar. Aslında daha önceden karın bölgesinde siyahlaşma vardı biraz araştırdıktan sonra kara leke hastalığı olabileceğini düşündüm. Fakat bugün bu fotografı çektim sizce bir problem varmı hayla vatozumda yoksa herşey normalmi ?



ALT CAM ÇATLAĞI İLE İLGİLİ....
Tankın hacmi büyük basınç ve ağırlık çok olacagı için silikon falanda fayda etmez. Arkadaşın dediği gibi patlayabilir. Emeğine yazık olur. Fiyatın ucuz olma sebebi zaten dolap ve malzeme fiyatıdır. Akvaryumu bu şekilde kullanman her anlamda risk taşıyabilir.Ebubekir ATAR2014-10-10 18:52:55
terta mı cıklet mi
Neonları alalı 3-4 gün oldu yavru alma planı benimde var yani en azından deniycem bir kaç malzemem eksik onları alınca kurucam tank var zaten boşta. Neonlarda hazır birbirine vuruyor. İmkansız diye birşey yok bencede. Moossu sarmanız lazım yani kumun ustune direkt bırakırsanız havalanabılır yada dagılabilir su akışına göre gezer. Bir misina yardımıyla istediğiniz objenin üzerine kolaylıkla sarabilirsiniz. Ama illa kumda olsun diyorsanız çok ince sektirmelik taşlar vardır ya onlara sarın kuma bırakın taşlar görünmiycektir zaten. Bende yapacagım bunu mosslarım birazdaha büyüsün. Ben Anubias alıcam bir adet. Benim bitkilerle tecrübem yok fazla ama moss çok güzel duruyor çok begendim anubias yavaş büyür digerlerine göre ama moss ve tilki kuyruk hızlı gelişir.
terta mı cıklet mi
Bence Moss ve tilki kuyruk gibi kolay büyüyüp bakımları oldukca kolay olan bitkilerler bir neon akvaryumu daha güzel olur şahsen 200lt bitkili bir akvaryumda neon ve kribensis bakıyorum çok ta memnunum. Bitkili akvaryumda sadece bitkiye + para verirsin ben şuanda gübre vb kullanmıyorum ayrıca kum normal siliskum. Ama herşeyden önce zevkler ve renkler tartışılmaz bi tarafı muhakkak daha agır basıyodur o akvaryumu kurun derim. Fakat siz yazın yine vericekseniz balıkları arkadaşın dediği gibi Sp ler daha iyi olur.
Tilki kuyruk
Kendi kendine de oluşabilir bitki üzerindede gelebilir. Çabuk çogalırlar. Pek fazla zararı oldugunu sanmıyorum fakat ben katil salyangoz almıştım bende oldugunda. Artık oluşsada hayvan yese diye beklıyordum 1 günde temizler hepsini.
Birşey oldu balığıma.. yrdım lütfn.
Benim balığım iyileşti. Stresten ileri gelen bir şey oldugunu ögrendim bir arkadaştan. Stres yaratacak seylerden uzak durun ışıgı kapatın fazla açmayın vitamin uygulayın bir kaç güne kendisine gelecektir sabredin. Ayrıca vitamin uyguladıgınız sürece yem vermeyin. ben bi gun uyguladım yem vermedim 3 gün sonra iyileşti.ipek352014-10-09 23:15:54
Yeni akvaryum kurulumu aydınlatma
ben Led projektör kullanıyorum daha bugun aldım bir problem cıkaracagını düşünmüyorum.



Normal ledlerde oksitlenmeden şikayet var silikon sıkma önerisi var bunlarıda okumanı tavsıye ederim
Amerikan Zebra Cinsiyet
Bende Zebra beslemiştim eskiden fakat ben tek eşli balıkları genelde eş olarak aldıgımdan bilmiyorum kovaladıklarıyla ilgili bi samimiyeti varmı yokmu. Ama eş secer kendisine. Ayrıca akvaryum çok küçük erkekler daima kavga halinde olacaklardır hele eş tuttuktan sonra yanına eşinden baska kimseyi yaklastırmaz ve dişinin karın bölgesindeki pullar turunculaşır bilinki o eşidir diğerlerini alın yanından.
Kribensis -
Erkek stresten mi boyle olmustur sizce?alpino242014-09-30 23:13:55
Kribensis -
Merhaba arkadaşlar 200lt bir tankım var ve daha önceden astronot beslediğim bu tankta artık kribensis beslıyorum yeni olarak bitki(java moss, tilki kuyruk, mangrow kökü) ekledim ve dış filtredeki aktif karbonu çıkardım. Kribensisleri alalı 5 gün oldu. Aldığım günden beri yem yediklerini görmedim. Ama sağlıkları yerindeydi. Fakat ben dün gece yapmamam gereken birşey yaptım ve yuvalarına dokundum cama dogru cevırdım olmadı gerı yerıne aldım falan oynadım baya. Erkek yuvadan cıktı hızlı soluk alıp verıyordu ve yerinden kımıldamıyordu stresten olsa gerek. Geceydi 1-2 saat sonra uyudum sabah kalktıgımda erkek hayla yuvaya dönmemişti ve hızlı nefes alıp veriyordu ve yerinden kımıldamıyordu. İncelemek için pek vaktim olmadı eve geldiğimde saat 13.00 dı. Baktım erkek aynıydı amonyagı azaltmak için yemleri dip çekimle aldım. Bir hava taşı ekledim akvaryuma ve mangrowun üzerindeki tabaka gitsin diye kaynar suyla yıkadım sonra tuzlu suyla yıkadım kurutup akvaryuma koydum. İç parazitten şüphelendiğim için 2 diş sarımsagı suda kaynatıp içinden sarımsakları alıp yaklasık 200ml suyu akvaryuma döktüm. Yem yemediklerini söylemiştim o yuzden suya karıştırmak zorunda kaldım. Erkek arada canlanıp geziyor sonra yıne aynı yerine gidip duruyor. dişi balık erkeğin yanına gelip dürtüyor sonra yuvaya geri dönuyor. Dişide bir sıkıntı yok asla yuvayı terketmedi. Sizce yem yemeleri için ne yapmalıyım ? Erkek balığın düzelmesi için ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim. Bende bulunan yemler:JBL malawi - Tetramin Granüles - Sera Vipagran.

Şimdiden Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.