ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kelebek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2014 18:28
Son Ziyaret:
22 Nisan 2015 19:58
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Bağcı
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1984
Yaş:
40
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail

SON 10 MESAJI

bir kum şelalesi de benden ilk denemem
teşekkür ederim kardeşim işlh yarın akvaryuma koyacam göruntuyu paylaşacağım yorumlarını o zaman benim için çok önemli olacak
Tropheus Yeniden...
Yukarıda tecrübeli arkadaşların dediği gibi bu hobby kişinin kendi beğenisi ile ilgili mesela ben bantlı balıkları seviyorum. ben olsam blackkriza alırdım. Herkesin düşüncesi ve görsel beğenisi farklı. Bence ticari fikirleri kulak arkası yapıp kendinize hitap eden balıklara yönelmelisiniz.
bir kum şelalesi de benden ilk denemem
Bugun akşamdan 3 gun suda beklettikten sonra suda tankıma koymayı düşünüyorum
bir kum şelalesi de benden ilk denemem
Forumdan aldıgım bilgiler doğrultusunda kum şelalesi yapmaya karar verdim.
kullandıgım malzemeler :

5 lik strafor
akvaryum slikonu
kalekim 2300 derz dolgu
polisan su bazlı boya
elektrik kablo borusu 
havya
maket bıçağı

çalışmaya bugun başladım işlh yarın derz dolgu ve boyamasını yapacagım


 



Yaptığım çalışmada bugun oncelikle sistemin çalışıp çalışmadıgını kontrol ettikten sonra rutuş işlemini ve renlendirici kullanarak yaptıgım derz dolgu karısımını surerek işleme devam ettim. 




Kelebek2015-01-02 22:44:38
Tropheus İçin Sıkça Sorulan Sorular
Kardeşlerim merhaba öncelikle 11d 2 e olan bir kasakawale kolonim var 2.5 yasındalar jumbo boylar bir arkadasımın ilgilenememesinden dolayı ondan satın aldım.   sorun şu ki 1 haftadadır 2 dişimin agzı dolu hatta bazen agzından yumurtayı kaçırıyor. Kusturma girişiminde bulundum ama balıkları yakalayamadım. Dekorun aşırı girintili ve mağralı olusundan olduğunu farkettim kepçeyi atınca balıklar saklanacak yer buluyorlar. Şu durumda küçük dekor değişikliği sıkıntı yaratır mı ?



Kasakawale Yavru alma problemi
[QUOTE=Ezekiel]Ağzı dolu olan dişiyi nasıl yakalayamıyorsunuz? Kepçenizin boyu ne kadar? Eğer küçükse büyük ebatta bir kepçe alın ,balığı yumurtayı ağzına aldıktan 7 ile 10 gün sonra yakalayıp kusturun ve kuluçka makinesine koyun.[/QUOTE]


Dostum resim de paylaştım .Balıklar akvaryum kurulumuna alıştıkları için değiştiremiyorum, sürekli aralara giriyor.3 farklı boyut kepçem de var ama yapamıyorum.Bugun şu anda iki dişinin agzı 1 haftadır dolu artık tek tük dökmeye de başladı hiç olup gidiyor yavrular. Bugun 2 saat ugrastım ,artık forumda paylaşma ihtiyacı hissettim .Ustalar varsa bir yardım alayım diye.
Cagdas OZDOGAN2014-11-24 13:47:57
Kasakawale Yavru alma problemi

Kardeşlerim daha önce paylasmış oldugum gibi 3 yaşında olan 11 dişi 2 erkek  kasakawale kolonim var  balıklarımın ağzıları ölesiye doluyor ama bir türlü yakalayamıyorum. Kendi Haline bıraktığımda da ağzından yumurtayı kaçırdığı zaman diğerleri kapıyor. Yakalayabilmem için tavsiye var mıdır. Kendi haline bıraksam nasıl yavru alabilirim.











Kelebek2014-11-23 21:44:24
Kasakawale ile aranıza yeni katıldım:)
Peki Çağdaş bey iki tane erkek var ama erkeklerin baskın değil erkekleri değiştirmemin koloniye vereceği bir zarar varmıdır? bir de örnek dekor göruntusu atabilirseniz sevinirim 
Kasakawale ile aranıza yeni katıldım:)
teşekkür ettim bilgileriniz için
Kasakawale ile aranıza yeni katıldım:)
Merhaba değerli arkadaşlar uzun süren bekleme sonunda 11d 2 e ile aranıza katıldım. Aslıda bir arkadaşımın hobiyi bırakması sebebiyle kendi gözü gibi baktığı ve yavruluk sürecinden bu tarafa 3 yıldır beslediği balıkları acemi bir hobi sever olarak seve seve satın aldım. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevineceğim. Fotolarını da ekliyorum. Erkekler hemen kendi köşesini seçip yuvalarını yaptı bile tek tük titriyorlar hatta bir dişinin ağzından turuncu yumurta döktüğünü gördüm. Arkadaşım daha önceden yavru aldığını ancak fazla ilgilenemediğini söyledi. Ben işin ticaretinde değilim ama yavru alma sürecini de görmek istiyorum sizden ricam bana vereceğiniz nacizane tavsiyelerinizdir. Mesela Yemelemeyi nasıl yapmalıyım akvaryumun ışığını açmalımıyım Dişinin ağzında yumurta olduğunu nasıl anlarım kusturma yolunu mu denemeliyim yoksa kendi haline mi bırakmalıyım. Kendi haline bırakırsam yavrularını öldürürler mi gibi kafamda soru işaretleri var  (hatta yavrular annesinin yanını bırakmayacaksa seve seve kendi haline bırakırım).  İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.





SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.