ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cancogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2006 17:17
Son Ziyaret:
22 Şubat 2018 23:28
Toplam Mesaj:
128 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Çoğan
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Malatya
Meslek:
Biyolog ve Biyoloji Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Çoğan

SON 10 MESAJI

Yeni Tropheus Yavru Kurulumu
1- Salyangoz baş belasıdır. Kumu atın yeni kum alın.
2-Akvaryumda kültür oluşturmak için akvaryum suyundan almayın. Komple taze su doldurun ve içine bir tutam yem atın ve suyu çevirin. 3 haftada kendiliğinden oluşacaktır bakteri kolonisi. Unutmadan bu sırada suya bol oksijen lazım. Yüzey dalgalanmasının fazla olması lazım. Bilginiz olsun.
3- Filtre medyalarını komple değişiyorsanız suyun giriş yönüne göre doğru dizilime dikkat edin.
4- Gün ışığı yoğun olursa yosun olur o da görselliği bozar. 1 adet gün ışığı 1 adet beyaz ışık yeterli gelecektir.
5-[B]Tetra pro algae , sera flora (flakes) , Tropical 3 algae , Tropical Spirulina super forte[/B] son olarak [B]nls algae max [/B] yeterli gelecektir. Yemleme konusuna dikkat edin. Bu canlıların sindirim sistemleri birazcık hassastır. Çok protein yüklemeyin.
Kolonide Kavgalar Ve Ölümler
[QUOTE=cnk5567][QUOTE=cancogan]Merhaba arkadaşlar , bir buçuk senedir tropheus beslemekteyim. Ama bu yaz girdiğinden beri balıklarımın bildiğiniz huyu suyu değişti. 26 yavru balıklık bi koloniden büyütüp 2e12d olarak ayırdığım balıklarımda dişi balıklarım son 3 aydır sürekli kavga halindeler ve artık bu kavgalar ölümleri getirmeye başladı. Ne yaptıysam önüne geçemiyorum yani kavgalar sürekli sürüyor. Yaralı balıkları alıp tedavi ediyorum komple iyileşiyorlar ama ana tanka koyunca yine aynı olaylar tekrarlanıyor. Direkt balığı tanıyorlar ve yine grup olarak vuruyorlar. Başına daha önce böyle bir şey gelen oldu mu acaba ? Olduysa alınacak önlemler nedir. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. İyi forumlar , sağlıklı balıklar.[/QUOTE]

Bi çözüm var ama çoğunluk üremeleri açısından azalır diyor.Yanlarına demosoni veya baska bir malavi ciklet koyarsanız kavga sıfıra iner.Ama yavruda fazla vermezler.[/QUOTE]

Artık en son çare dediğinizi deneyeceğim hocam.

[QUOTE=Erolet1]Isıyla alakalı bir durum olabilir.Havalar soğuyor,ısı 26-27 dereceye inince normale döneceklerini düşünüyorum.Saklanma alanlarını artırmanızda fayda var.[/QUOTE]

Zaten bu hava sıcaklıkları arttı balıklarda bi agresifleşme oluştu. İnşallah ısı düşünce düzelirler. Şu ana kadar 3 tane kocaman dişi balığım öldü.

[QUOTE=Mikail Erdoğan]Merhaba,

Takip ettiğim ve bildiğim kadarı ile tropheuslar kendi kolonilerini oluştururlar ve zayıf olan balığı (dişi yada erkek farketmeksizin) koloniden dışlarlar.

Yapabileceğiniz iki şey var;

1.si dışlanan ve zarar gören balığı gece karanlıkta dahil edip bir kaç gün karanlıkta kalmalarını sağlamak, (başarı oranı çok düşükte olsa denenip sonuç alınmış bir yöntem)
2.si dışlanan balığınızı elinizden çıkartmak aksi halde öldürene kadar uğraşacaklardır. Malesef kendi düzenlerini kendileri kurup kolonileştikleri için kabullenmeleri neredeyse imkansız.

İyi günler.[/QUOTE]

Hocam gece karanlıkta ekleme yöntemini denedim. Hatta 3 gün karanlıkta bıraktım ama nasıl oluyorsa tanıyorlar o dışladıkları balığı hemen farkediyorlar. Dediğiniz gibi elden çıkarmadığım için 3 balık kaybettim..

[QUOTE=umitmuslu]Tüm balıkları tanktan çıkarıp, sonrasında önce dışlanan balıkları tanka ekleyip yarım saat bir saat sonra da diğer balıkları eklemeyi deneyebilirsiniz. Tropheusta hiç denemedim fakat malawi türlerinde faydasını gördüğüm bir yöntemdir. Tabi akvaryumda bol miktarda saklanma yerinin olması gerekiyor.[/QUOTE]

Bunu bir yerde daha okumuştum hocam denemedim ama bugün sizin dediğinizi uygulayayım bakalım nasıl bi sonuç alacaz. Bilgilendirmesini buradan yaparım sizlere hocam. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için..

İyi forumlar , bol yavrulu sağlıklı balıklar.
Kolonide Kavgalar Ve Ölümler
Merhaba arkadaşlar , bir buçuk senedir tropheus beslemekteyim. Ama bu yaz girdiğinden beri balıklarımın bildiğiniz huyu suyu değişti. 26 yavru balıklık bi koloniden büyütüp 2e12d olarak ayırdığım balıklarımda dişi balıklarım son 3 aydır sürekli kavga halindeler ve artık bu kavgalar ölümleri getirmeye başladı. Ne yaptıysam önüne geçemiyorum yani kavgalar sürekli sürüyor. Yaralı balıkları alıp tedavi ediyorum komple iyileşiyorlar ama ana tanka koyunca yine aynı olaylar tekrarlanıyor. Direkt balığı tanıyorlar ve yine grup olarak vuruyorlar. Başına daha önce böyle bir şey gelen oldu mu acaba ? Olduysa alınacak önlemler nedir. Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. İyi forumlar , sağlıklı balıklar.
Tropheus Boylanma Hk.
Benim yavrularım şuan 1 metrelik bi akvaryumda. Yemini düzenli ve düzgün verir suyunu zamanında tazelerseniz hiç bir problem olmadan boylandırabilirsiniz.
Koloniden Dışlanma
[QUOTE=ik55]Merhabalar muhtemelen dişiler baskınlık kavgası yapıyor,aynı sorunu bende yaşamıştım balığı ayrı bir tankta tedavi ettikten sonra geceleyin akvaryumun aydınlatması kapalıyken ana tanka bırakabilirsiniz, saklanan balık diğer balığın baskınlığını kabul ettiği için muhtemelen tekrar rekabet etmeyecektir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiden dolayı.
Koloniden Dışlanma
Koca forumda konuya hiç bir şey yazılmamış. Tekrar güncel arkadaşlar.
Koloniden Dışlanma
Arkadaşlar yardım ve önerilerinizi hala bekliyorum.
Koloniden Dışlanma
Merhabalar arkadaşlar ,

2 cm yavrudan alıp büyüttüğüm Tropheus Brichardi Katongalarımın bir dişisini bugün baya hırpalanmış halde akvaryumun en üst köşesinde saklanırken buldum. Kuyruğu yüzgeçleri derisi baya deforme olmuş renginide karartmış öylece duruyordu. Hemen aldım yavrularımın bulunduğu tanka koydum ve tedavi sürecine başladım. Siz değerli arkadaşlarıma soracağım soru şudur;

1- Hiç bir sorun yokken bu dişim neden koloniden dışlandı neden bu kadar hırpalandı ?

2- Tedavi sona erdikten ve balık düzeldikten sonra tekrar koloniye kabul ettirebilir miyim ? (Cevap evet ise koloniye kabul ettirmeyi nasıl yapabilirim)

Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Sağlıklı balıklar,

iyi forumlar.

Kiraz ve Rillilerde Çaprazlama Deneyleri
Konuyu takip ediyorum. Merakla sonuçları bekliyorum.
Sorceresif
Tankınız çok güzel fakat hastalığa üzüldüm. inşallah elinizde kalanlarla devam edersiniz. Geçmiş olsun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.