ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Buğraolc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2015 18:34
Son Ziyaret:
01 Aralık 2015 00:19
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra Olaç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Buğra Olaç

SON 10 MESAJI

Chiclet Balıklar Hakkında Soru
[QUOTE=Va_sil][B]Bugra[/B] bey arkadasimizin net 80 litresinde 15 iri balik varken(4 tanesi de yunus) siz daha da mi koymasini oneriyorsunuz?

5 dakikada tum kutu bosalacak,baliklar daha yem yiyecekler.

Bir ,iki dakika kafidir

[B]Onur[/B] bey maalesef tum baliklariniz bu akvaryumun ebatlarina hic uygun degilir.

Balik turunu degistirmeniz gerek[/QUOTE]

Ben yorum yaptığımda akvayumun kapasitesi hakkında bilgi sahibi değildim. Doğru söylüyorsunuz. 80 litre uygun değildir. Yemleme konusunda da, attığınız yem elbette bir kutu olmayacak. Zaten bir kutuyu 5 dakika içinde bitiremezler.
Chiclet Balıklar Hakkında Soru
Sorularınıza tek tek cevap yazayım.
[B]Ne sıklıkta yem vermem gerekiyor?
[/B]
Günde 3 defa balıkların 5 dakika içinde tüketebilecekleri kadar yaklaşık 5 saat arayla yem vermenizde sıkıntı olmaz. Verdiğiniz yem tek tip değil çeşidi artırırsanız daha sağlıklı balıklarınız olur. Yem tavsiyesi konusunda forumda onlarca bilgi var.
[B]Akvaryuma çöpçü ve vatos atarsam sıkıntı olur mu?
[/B]
Bu balıkların her ikisini de akvaryumunuza koyabilirsiniz ama sanıldığının aksine bu balıklar dışkıları değil yem artıklarını yerler. Veya yosunlarla beslenirler. Bu sebeple almak istiyorsanız tabi alabilirsiniz. Makrakanta türü çöpçü ideal bir seçim olacaktır akvaryumunuz için. Vatozda da büyüklüğü önemli 5 Cm filan bir cüce vatoz koyarsanız iyi olur. Balıklarınız çok rahatsız etmez.
[B]Sarı prensesi yavru alabilmem için kaç gün sonra sağmalıyım[/B]
Burada kusura bakmayın sert bir eleştirim var. Daha yeni başlayan biri olarak neden ağzında yavru olan bir balığı kusturdunuz? Çıkan yumurtaları çöpe atmak dışında başka bir alternatifiniz yoksa neden balığı kusturdunuz? Hadi kusturdunuz kusturmadan önce yavruları koyabileceğiniz yeri araştırıp ondan sonra kustursaydınız. Neyse bir hata yapmışsınız umarım bundan sonra tekrarlamazsınız. Balığın ağzında çok fazla bir yumurta kalmamıştır zaten. Onları da benimsemez ve atar muhtemelen. Atmazsa eğer çöpe attığınız yumurtaların durumuna göre kaç gün sonra keselerinden kurtulacağı hakkında yorum yapabilirim. Tamamen yuvarlak, (bir çıkıntı yoksa)2,5 haftası filan kalmıştır. Kuyruk çıkmış ise 15 gün, kuyruk iyice uzamış, gözleri belirginleşmeye başlamışsa 10 gün gibi böyle devam eder. Normal kuluçka süresi 20-25 gündür. Kusturmaya ilişkin eleştirilere hiç değinmiyorum. onu ayrıca araştırın. Bence bundan sonra kusturmayın alternatif yolları deneyin.
[B]Son sorunuza ise[/B]
İç motorun dışında akvaryuma hava veren başka bir şey yoksa kesinlikle kapatmayın. Motorun sessizi var. Hatta bu kadar fazla balık bakıyorsanız bir dış motor bir de hava motoru kullanmanızı tavsiye ederim. Böylelikle daha temiz ve sessiz bir akvaryumunuz olur. Kolay gelsin.[EDIT]Buğraolc,2015-11-30 22:42:24[/EDIT]
Isıtıcı Sorunu
Bu konunun üzerine yaklaşık 6 ay boyunca uğraştım. Son olarak denediğim ve çözüm aldığım yöntem, bir kaba (10 litre) suyu koyup dereceyi de o kaba alıp ısıtıcının üzerindeki dereceye bakmadan ayarlama yapmak. 26 derece yapmak istiyorum mesela 30'a ayarlıyorum ve yarım saat sonra bakıp suyun kaç dereceye geldiğine bakıyorum. 28 ise eğer ısıtıcının kalibrasyonunda 2 derecelik bir sapma olduğunu anlayıp ısıtıcının ayarını 28'e çekiyorum. yarım saat sonra gelip baktığımda ısı 26 ise sorun yok. Test etmek için üzerine biraz soğuk su ekliyorum. Isıtıcı çalışamaya başlıyor ve ısı 26'ye geldiğinde çalışmayı durduruyorsa gönül rahatlığı ile akvaryumda kullanmaya başlıyorum. Sizin sorununuza umarım çözüm olur. Ama 30 derece ısıya ulaşmadığını ve 30 derecelik bir ısıya neden ihtiyaç duyduğunuzu anlayamadım.
Tırsaklar
Fazla insan görmeleri çekingenliklerini azaltmaz aksine artırır. Yani çok fazla insan geliş gidişinin olduğu yer onları strese sokar. Kendinize alıştırmanın en doğru yolu, yem verirken sizi görmeleridir. Akvaryuma baktığınız ve onların saklandıkları zaman dilimi gece hava karanlıkken anladığım kadarıyla. Burada hayvanların çekingen davranmaları doğaldır. Işığı yakmanız veya geceleyin birden sizi görmeleri balıkları ürkütür. Yapmanız gereken, akvaryumu olabildiğince sakin bir yere almanız ve hava karardıktan sonra olabildiğince az ışığı açmaktır. Buradaki azdan kastım sefer olarak. Yani ışığı akşam saatlerinde yarım saat arayla açıp 5 dakika bakıp geri kapatma gibi bir eylemi yapmayın. Akvaryuma bakmak istiyorsanız gece boyu ışık açık kalsın. İkide bir balıkları uykusundan etmek onları rahatsız edecektir.

[QUOTE=ZebraFISH123]Benimde zebralarım öyleydi ve malesef sebepsiz öldüler

not; şu an bitkili canlı doğuran[:)][/QUOTE]

Bu nedenle balıklarınız ölmezler. Size yönelik söylediğim şey bu yazıyı okuyan diğer arkadaşları telaşlandırmamak için. Zebralarınızın ölüm sebebi kesinlikle başkadır.
Yavru Sarı Prensesler Hakkında
Boyları iyi ise büyük balıkların zararı olmaz. Ama 40 gün biraz az geldi bana. Boylandırma için alternatif başka şeyler yapmadıysanız 2 ay filan olduklarında ana tanka alırsanız rahat edersiniz. Yemleme konusunda kumun hiç zararı olmayacağını düşünüyorum. Yani kumu yutmazlar veya yerdeki yemi almaya çalışırken kumu da beraberinde yemezler. Bu konuda kaygınız olmasın. Ama dediğim gibi boyları 3-3,5 cm değilse daha erken 40 gün.
Sarı Prenses Kuyruğu Kan Toplamış Gibi
Anladığım kadarıyla hayvan strese girmiş. Bu nedenle vücut direnci düşmüş. Mümkünse eğer bir karantina tankına alıp orada bir süre bakmanızda fayda var. Bu süre dahilinde olabildiğince az rahatsız edin hayvanı ve normale dönene kadar bekleyin. İlaç kullanımını tavsiye etmem. Karantina imkanınız yoksa akvaryum hacmi ve tür sayısı ile son zamanda yaptığınız değişiklikleri yazar mısınız?
Çok İlginç Arkadaslar. Yavru Problemi..
Kesinlikle bir şey yok demek yanlış olur. Tanktaki balık sayısı arttı mı? Yavrulara yavrulukta ana tankın içinde mi bakıyorsunuz? Ya da dekor değişikliği yaptınız mı. Bir de sıcaklık çok az da olsa düşük geldi bana kış şartları malum tankın her yerinde ısı homojen dağılmıyor olabilir. Bu nedenle 26,5 hatta 27 dereceyi denemenizde fayda var. SP'lerde çiftleşme için en önemli unsur ısı. Ben balıklar çiftleşmesin diye ısıyı 25 derecede tutan üreticiler tanıyorum. Çiftleşme istediklerinde ısıyı 27-28 dereceye çıkarıyorlar. Arkadaşlar daha iyi bilirler ama ısıyı kademeli olarak yavaş yavaş yükseltmenizi tavsiye ederim.
Sp Lerde Doyma Hissi Varmi
SP'Lerde sindirim sistemi vardır. Fakat doyma hissi olarak sorguladığınız şey yoktur. Balıklar ne kadar yem verirseniz onu yer. Yani tek seferde bitirmese de yarım saat içinde attığınız tüm yemi yeme eğilimi göstereceklerdir. Yani verdiğim yemi verdikçe yiyorlar demek ki doymadılar demek yanlış bir mantık. Balıkların 3-5 dakika içinde tamamen bitirecekleri kadar yem atmak en doğru tercihtir. Fazla yem yeme sonucu patlayarak ölen SP'ler vardır.
Gözden Topladığım Saz
Saz hususunda pek bişi söyleyemeyeceğim. Taşlar konusunda ise çok güzel olmuş ama iyice dezenfekte ettiniz mi? Salınım yapıp yapmadığına baktınız mı? Bu konuya ilişkin forumda ayrıntılı bilgiler var. Salınım yapıyorsa eğer su değerlerini büyük ölçüde değiştirebilir. Balıkların agresifleşmesine veya pasifleşmesine, hastalıklara açık hale gelmesine sonuç itibariyle ölümüne neden olan sonuçlara sebebiyet verebilir. eğer salınım yapıp yapmadığına baktıysanız ve yeteri kadar dezenfekte ettiyseniz sorun olmayacaktır.
Vatos Balığı Sarı Prensesi Yiyor !
Bende şimdiye kadar yaşayan sağlıklı bir balığa vatozun saldırdığını görmedim. Öle yazmış veya ölmüş balığı yerler. Onda da yiyip bitirmezler emerler. Diğer cikletler pulları açıklmış balığı tırtıklar. Burada kesinlikle ölmüş balığı akvaryumda bırakmayın. Ölüm deneni olan hastalığı diğer balıklara bulaştıracaktır ya da akvaryumdaki bakteri dengesini bozacaktır. Emin olun vatozlar hiçbir canlıyı (yeni doğmuş yavrular da dahil) yemezler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.