ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mmemati
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
249
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2020 10:18
Son Ziyaret:
15 Mart 2024 04:00
Toplam Mesaj:
435 [0.35 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
46 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulaş T. Xavi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ulaş T. Xavi

SON 10 MESAJI

Nerite Yumurta Sorunu
[QUOTE=Ulubey35]

Nerite sorunu halloldu mu? Bende 1tane nerite var sadece. Oda akvaryumun heryerine yumurta dizdi. Nerite tek olsada yumurta diziyor demekki =[[/QUOTE]

Şans hocam bu biraz da daha sonraki nerite edinimlerimde dizende oldu dizmeyende. Artık her çeşidinden birer tane edinmeye çalışıyorum aldığımda.
80*45*40 Bitkili Karma Akvaryumum
Kurulumunuz güzel olmuş sadece ön plandaki kök benim gözüme çok battı. Onun dışında güzel olmuş arka plana biraz daha uzun bitkiler ekleyebilirsiniz. Elma salyangozunu çıkarın bence zamanla bitkilere dadanıyor. Nerite çok doğru tercih. Nerite yosun yer sadece. Karideslerle büyük tetra türleri olmaz malesef. Kırmızı burun, sarpae, kongo vs. Karideslere vururlar. Neon, ember tetra türleri veya rasbora türlerinden tercih edebilirsiniz. Maşallah diyelim.
Tetra Yuvası
Çok güzel görünüyor. Sadeliğin şıklığını severim. Bende 60x40x40 kuracağım ama daha akvaryum var kumunu falanda aldım ama zamanı var kurulumun. Bende tropica mı yapsam yoksa nötr bi kum mu kullansam kararsız kaldım sonra basit bitkili yapayım dedim tekrardan ona göre seçim yaptım. Ufaklıklarda güzel çıkmış. Forumun eski canlılığı yok yoksa çok yorumlar gelirdi. Maşallah diyelim 👍
Seçenekteki Taban Malzemesi Kumlardan Hangisi?
[QUOTE=Hidro Dinamik]
4 5 sene önceki yorumlardan sonra ürünü yeniledikleri söyleniyor. Ben 2 3 ay oldu olmadı kuralı ama bir tanıdığım uzun zamandır kullandığı için aldım bende. Yinede inşallah diyelim ummadık sorunlarla karşılaşmaylım. 🙂[/QUOTE]

Bu arada maşallahı var akvaryumun [:iyi:]
Seçenekteki Taban Malzemesi Kumlardan Hangisi?
[QUOTE=Hidro Dinamik]Siyah tonları dediğiniz için yazıyorum. Size ne kadar uygun olur bilmiyorum da Lav kırdığını sinekliğe doldurup alt katman yaptım, üst katmanada reeflowers black sand serdim. Çok yüksek olduğunu düşünüp lav kırığının çoğunu çıkardım.
Salyangoz ve l144 vatozum var sorun yaşamadım daha.
Vatozlar pek ortada olmasada yavrular yavrulukta. [:D]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/170220241758491.jpg[/IMG][/QUOTE]

Reeflowersi tamamen kafamdan çıkarmıştım. Çok sorun yaşayan oldu diye biliyorum o kumdan ama tabi şuan yenilenmiştir vs bir bilgim yok. İnşallah sorun yaşamazsınız sonrasında da :)
Seçenekteki Taban Malzemesi Kumlardan Hangisi?
Önerisi olan var mı fikri olan?
50x40x40 Low Tech Bitkili
Çok güzel olmuş. Gelişim ve balık durumlarıda gayet iyi ilerlemiş bence. Ayrıca şu ekonomide pahalı değil bence iyi yaptırmışsınız.
Seçenekteki Taban Malzemesi Kumlardan Hangisi?
60x40 tabanda low tech ağırlıklı tankta ( köklü olarak echinadorus ve crypto olacak sadece) hangi kurulum yapmalıyım?
Soillerin fazla geleceğini düşünüyorum ama yine de garanti olsun falan denirse bütçemi onlara da arttırabilirim. Diğer kurulumlarda bitkilerin gereksinimi karşılanmayacağından en alta file içinde lav kırığı koyup üstüne substrat düşünüyorum en üste de alttaki seçeneklerden ne önerirsiniz?

Aquadeco Hagen/ Jbl Manado normal veya dark/ Eurostar aquaclay/ Vitasand kırmızı bitki kumu veya tropica veya adanın soillerinden hangisini önerirsiniz deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Vitasandda vatoz ve salyangoz yaşamadığını okudum forumda kullanan varsa deneyimlerini merak ediyorum.

Örnek kurulum buna benzer bir şey düşünüyorum tek fark kahverengi veya siyah tonlarında bir zemin düşünüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226011/160220241550291.jpg[/IMG]
60x40 Akvaryuma Tür Kombinasyonu
[QUOTE=UrasArt]Balık için aklıma pek uyumlu türler gelmedi maalesef öneri veremeyeceğim ama guramilere bir bakın derim bazıları gösterişli sayılabilir. Birçok Tetra türü var bir sürü balığı da yakışır gibi.
Basit bitkilerin bazıları silis kumda bile yetişir, tek tip nötr kumda bile çoğu basit bitki yetiştirilebilir yani [:iyi:][/QUOTE]

Evet guramiler güzelde pek çok tür besledim. Guramiler kadar problemlerle karşılaştığım başka tür olmadı. Araştırdığım kadarıyla da dünya genelinde gurami türüne özel bir virüs varmış. Bir yıl içinde balığın ölümüne sebep oluyor deniyordu. Çok büyük bir popilasyonda görülüyormuş bir de. O yüzden başka büyük bir tür düşünüyorum. Bir çift boesemani olabilir.
Cüce Gurami Ölümleri
[QUOTE=ozkan61]Yorumlar için teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi bakteriden kaynaklı olabilir. Normalde 3 günde bir 1/4 oranda su değişimi yapıyorum akvaryumda. Suyun kokusu normal ve diğer balıklarda herhangi bir sorun yok. Ancak son hayatta kalan guramide ise resimdeki gibi tümör benzeri şişlikler çıkmaya başladı. Ancak balığın davranışları normal, stress belirtisi ve durgunluk yok.
İnternette bununla da ilgili bilgi bulamadım. Sanırım gurami beslemeyeceğim artık.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123468/130220241224091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123468/130220241224361.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bende sırf bu problemlerden yeni kurulumda malesef yer veremeyeceğim bu canlılara.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.