ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tuğkan GÖNÜLTAŞ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2006 22:01
Son Ziyaret:
20 Ocak 2007 01:38
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tuğkan Gönültaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tuğkan GÖNÜLTAŞ
Yeditepe Üniversitesi/Endüstri Ürünleri Tasarımı
.............................
Timsah,Tarantula,Piranha,Yılan ve bunun gibi bir çok canlılar..

SON 7 MESAJI

Paludaryum
Benım anlamadığım cama kütükleri slikonlayarak yapıştırmış.Sonra aralarına köpük sıkarak şekil vermiş..Ancak o hortumların ne amaçla kanallar halinde etrafta durduğu ? vede son olarak köpüğün üstüne yaş slikon sıkıp ne koyduğu ? hani kahverengi toprak gibi..bu işi resimlerle anlatıldığı gibi yapan bir arkadaşımız var mı ?
Paludaryum

Beherglass..hmm en iyi cam bumu bu konuda ? Paludoryum ıcın akvaryum yaptıracağım 1.5 metre boyunda..Doğru camdan yaptırmalıyım ?

Tarantulam..

Tarantulalar çabucak ve kolaylıkla stres altında kalabilen hayvanlardır.Streste onlar için en çok sorun içeren etkenlerden birisidir.Stres altında kalmış bir tarantulayla haşır neşir olmamam gerektiğini çok çabuk ogrenenlerdenim. :D

Yani,onu iyi tanırsanız nerede ne zaman ne yapacağınızı bilirseniz ısırılmayacağınızı garanti edebilirim.Kendini tehlikede,alışıldığın dışı bir durumla karşı karşıya hissetmediği sürece savunmaya geçmeyecektir.

İşin en eğlenceli kısmıda gerçekten egzotik bu hayvan için,ona uygun bir akvaryum dizayn etmek..Nemli bitki toprağa üstüne;istediğiniz her hangi bir bahçe bitkisi ekebilirsiniz.Tarantulalar karanlıktan veya oyuklardan çok hoşlanırlar.Dallarla süsleyebilir,kayalardan mağralar yapabilirsiniz.Yada ağaç kavuklarından suluk..

Tarantulanızın sağlıklı olmasını istiyorsanız ona canlı yem vermelisiniz.Mesela en sevdiklerinden biri;hamam böceği..'Hayda nerden bulucaz!!' demeyin çünkü bulması çok kolay.Hava karardıktan sonra inin apartmanınızın bahçesine,bir el feneri ile etrafı gezin..mutlaka bulacaksınız.Ancak unutmayınki canlı olmalılar..Ölüsünü yemezler.

Tarantula almaya karar kılarsanız sakın olaki gidip herhangi bir petshoptan almayın..Sizede hayvanada yazık olur.Cinsleri bilinmeyen,sağlıklı olup olmadığı bilinmeyen hayvanlar satılmakta..2 tane önerim var..Bu işi bilen ve evinde besleyen yada çoğaltan kişiler,diğeri ise america'da bir çok mahallesinde yer alan Tarantula Shoplar..

 

 

Tarantulam..
[QUOTE=tazz]

Tuğkan'cım hoşgeldin aramıza.Tarantula beslediğini bilmiyordum.Umarım sitemizde hoş vakit geçirip, geçmiş yıllardaki akvaryum bilgilerini bizlerle üst seviyede paylaşıp, gerekli bilgilere sitemizden ulaşabilirsin.Takıldığın yerlerde yardımcı olmaya çalışırım.Yarın sınıfta görüşmek üzere.

[/QUOTE]

Kardeş,mutlaka sende takılınca sor.Cevapsız kalmayacaktır..:)

Tarantulam..

İlk satın aldığım zaman;gayet sakin bir şekilde salona girdim ve tarantulayı oturduğum koltuğun kol kısmına bıraktım..Ev halkı ilk tereddütte kaldılar..

-Ya bu adam bugüne kadar binbir türlü şey besledi..Ama yok yok,bu kadar büyük bir örümcekde besleyecek değil ya ?

gibisinden düşünceleri hissetmedim değil..

daha sonra oyuncak sandıkları gibi kahkah kihkih yaptılar..

E tabi bu hayvanında bir onuru,şerefi var..Ön kollarını ne zaman oynattı,işte ozaman ev karmakarışıklaştı.. ;)

Uzun lafın kısası,örümceklere karşı hobiniz varsa hiç durmayın bir tane edinin..

Tarantulam..

Tarantulaları böcek katagorisine sokmak istemiyorum.Çünkü gerçekten karakterli hayvanlar..Stresli olabilirler,sakin ve mutlu veya mutsuz olabilirler.Heleki avlarını yakalamaktaki stratejilerini izlemek büyük bir zevk..

 

Tuğkan GÖNÜLTAŞ2006-11-8 22:28:39
Tarantulam..

   Resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.Ancak ne üzücüdürki geçen hafta hayata gözlerini yumdu..2.5 senedir beslediğim,2 kez kabuk değiştirmiş olan ve şu güne kadar beslemekten zevk aldığım tek canlı..

Kırmızı Şili Gül Tarantulası.6 Yaşında.

:Sol alttaki su içebilmesi için yaptığım yapay gölet.

Bu arada ilk mesajım..Herkese selamlar..

Saygı ve sevgilerimle

Tuğkan GÖNÜLTAŞ2006-11-8 22:59:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.