ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÖzgürBalkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2015 19:50
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2015 14:00
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Balkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Balkan

SON 4 MESAJI

isitici problemi
Ucuz kalitesiz ısıtıcılarda bu tip durumlar olur. Benim ısıtıcı da 28 derecedeyken termometre 26 oluyor 2 derece fark var arada. Termometre ile ısıtıcı dengesini kurarak ortalama bir ayar tutturun. Çalışmaya başladığında hiç kapanmıyorsa termometresi problemlidir, pek işe yaramayacağı gibi balıklarınız için de tehlikeli olabilir.
Tetra Guppy mi Tropical Guppy mi?
Merhabalar arkadaşlar, bir internet sitesinden lepisteslerim için balık yemi siparişi vermiştim. 1-2 kaliteli olduğundan bahsedildiği için Tetra markasını tercih etmiştim. Ancak bana Tetra yerine Tropical Guppy yem göndermişler. 

Sizce Tropical mi daha iyi bir yemdir Tetra mı? Aranızda Tropical Guppy yem kullanan var mı? Varsa yorumlarınız nedir?
Lepisteslerimin cinsiyeti nedir?
Merhaba arkadaşlar, akvaryumumda 3 tane lepistes var cinsiyetleri konusunda yardımcı olur iseniz ona göre eş almayı düşünüyorum. Ben hepsinin dişi olduğunu tahmin ediyorum ama emin olmak istedim.




Lepistesim şişti yem yemiyor, dropsy mi?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Karın şişmesi, yem yememe, hareketsizlik.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 40L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: +3 Lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27c 

Filitrasyon: İç filtre.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Maxiset, tablet kaya tuzu.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Arkadaşlar akvaryum bana içindeki balıklar ile hediye geldi, daha 1 haftalık. İlk suyu damacana suyu dün bir kez hafif dip çekimi yaptım ve bekletilmiş çeşme suyu ilave ettim.

Balık öncelikle durgunlaştı, diğer balıklarım da ilk safhada durgunlaşmıştı, ilk akvaryuma girdiklerinde hepsi çok hareketli ve iştahlı yem yediler. Ama sonraki günlerde sürekli üst çapta filtrenin üzerinde durmaya başladılar. İçlerinden maalesef 1 tanesi öldü. 1 tanesi bu durumda diğer 3 tanesi düzeldi ve şimdilik gayet huzurlu görünüyorlar. Hatta bu gün pul yem yerine biraz bezelye verdim biri hariç afiyetle yediler. 

Bu balığım maalesef diğerleri gibi düzelmedi. Öncelikle yem yememeye sağa sola savrulmaya falan başladı. Hatta bir kaç defa öldüğünü zannettim. 

Daha sonra farklı bir kaba alıp tablet kaya tuzu ve Contra Maxiset damlattığım suda dinlenmeye bıraktım. Balık biraz canlandı hareket etmeye, tepki vermeye kaçmaya filan başladı. Ama kendi dururken sürekli aynı yerde duruyor. Biraz iyileşmiştir daha da düzelir umuduyla akvaryuma koydum fakat kısa sürede eski haline geldi ben de yine o kaba geri koydum. Kapta yine biraz düzeldi. Akvaryumdaki halinden daha canlı. Ama yine yemlere filan bakmıyor. Her gün sanki biraz daha şişiyor. 

Üye olmadan önce forumda yaptığım araştırmalar sonucu balığın dropsy hastalığına yakalanmış olabileceği kanısına vardım ancak bundan emin değilim.

3-4 gündür hayvancağız can çekişiyor, ne ölüyor ne de iyileşiyor. Hastalığın ne olduğu ve ne uygulamam gerektiği, hatta diğer balıklarımın da bu tür hastalıklara yakalanmaması için neler yapmam gerektiği hakkındaki değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. 



Güncelleme:

Neyse arkadaşlar balığım öldü ve elime alıp peçeteye koydum maalesef balık hamileymiş karnını biraz bastırdım yaklaşık 10 tane ölü yavru çıktı. Sanırım hamile lepistes yeni akvaryuma uyum sağlayamadı. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.