ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burakblgn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2015 02:17
Son Ziyaret:
26 Mart 2019 20:32
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak BİLGİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bartin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak BİLGİN

SON 9 MESAJI

Kaç Derece Olmalı
[QUOTE=Etimesgut06]
Balığı kusturuyorum ve yavruları yavruluga koyuyorum.birkac tanesi çıkmamış olsa döllenme mı gerçekleşmiyor diyecektim ama.acaba filtrasyonunuzda mı sıkıntı var?mantara sebep oluyor.[/QUOTE]

Filtrelemede problem yok şuan kuluçkada ki yumurtalardan 7-8 tanesinden baş ve kuyruk çıkmaya başladı.

[QUOTE=alicichlid]Ben biraz gelenekçiyim, kusturmuyorum. Ama çevremde yapanlar 16-17 günün ideal olduğunu söylüyorlar. 10 gün bence erken.
Ben ise zemine balıkların benimseyeceği, yer tutacakları geniş bir deniz kabuğu koyuyorum. Girişi dar olan bu kabukta yavrular anaç balığın ağzında,yanında dolaşıyorlar. O bölgeye diğer balıklar da girmekten çekiniyor.
Yemlemeyi de az az olacak şekilde 3-4 sefere çıkarıyorum.[/QUOTE]

Bide öyle deneyeyim teşekkür ederim

[QUOTE=deriinmavi]Balıkları çok erken kusturuyorsunuz 10 günden sonra kusturursanız kafa ve kuyruk çıkmış olur mantarlaşma olmaz 16 17 günde kusturursanız zaten direk yavru yüzer kuluçkaya gerek yok yavruluğa koyarsınız sıcaklık la çok alakası yok yani zamanla alakası var biraz daha sabırlı olun sadece [/QUOTE]

Ağzında yumurta olan bi sarı prenses almıştım petshoptan 3 gün oldu alalı onu farklı bi akvaryuma koymuştum yalnız orda kalsın diye. Kusturmayayım kendisi kussun diye. Bu gün balık bir köşeye yumurtaları bırakmış akvaryumun dibine yumurtaları alıp kuluçka makinesine koymalımıyım acaba?
Kaç Derece Olmalı
[QUOTE=deriinmavi]Balıkları çok erken kusturuyorsunuz 10 günden sonra kusturursanız kafa ve kuyruk çıkmış olur mantarlaşma olmaz 16 17 günde kusturursanız zaten direk yavru yüzer kuluçkaya gerek yok yavruluğa koyarsınız sıcaklık la çok alakası yok yani zamanla alakası var biraz daha sabırlı olun sadece [/QUOTE]

Dediğiniz gibi denerim bidahakine teşekkür ederim saygılar.
Kaç Derece Olmalı
[QUOTE=TuNCaY61]Yumurtaların sabit kalmaması lazım , hareket halinde olmaları lazım bunun hakkında bilginiz olduğunu düşünüyorum.[/QUOTE]

Hava motorunu bağladım her seferinde zaten hareketli oluyor yumurtalar dönüyorlar sürekli neden olduğunu anlamadım gerçekten.
Kaç Derece Olmalı
[QUOTE=Etimesgut06]
Merhaba güle güle besleyin😁.Bende de Sp ve yunus var 26 derecede disilerim yumurta alıyor.ama ben kuluçka makinesi kullanmıyorum 18. Gün alıyorum yavruluga koyuyorum gelişim gösteriyorlar yunuslar ise daha yumurta almadı 2 dışı tupcuk çıkardı ama sonuç yok hos daha tam yetişkin değiller 10 -11 cm civarı.Size soracagim kaçıncı gün kusturuyorsunuz ve hangi kuluçka makinesini kullanıyorsun?[/QUOTE]


7 ile 10 gün arasında kusturuyorum ben. ilk yumurtalarımın hepsi mantarlaşmıştı. Bu seferkinde ise 30 tane yumurtadan 7-8 tanesinde kuyruk ve baş çıktığını gördüm diğerleri mantarlaştı. 18. gün yavruluğa alıyorum demişsiniz. Anaç balığı mı yavruluğa alıyorsunuz kendisi kusması için yoksa akvaryumun içinden yavruları mı yakalıyorsunuz bunu merak ettim. Kullandığım kuluçka makinası Biolife Turbojet.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174826/071220181822471.jpg[/IMG]
Kaç Derece Olmalı
Arkadaşlar Yunus ve Sarı prenses tankım var. Balıkları kuluçka makinesine kusturuyorum ama yumurtalar bir süre sonra mantarlaşıyorlar akvaryumun derecesi ne kadar olmalı bunun için ne yapmalıyım yarımcı olursanız sevinirim.
Hangi Türleri Ayırmalıyım
Arkadaşlar merak ettiğim bir şeyi size sormak istedim.
Karışık Chicled akvaryumum var içerisinde ( Yunus, Sarı Prenses, Mavi Prenses, Sahte Maymun kafa ) balıklarım var. Akvaryumun Boyutu 100-50-50
Elimde bir akvaryum daha var 85-40-45 hangi türü yada türleri ayırmam gerekir yada ayırmalımıyım daha rahat etmeleri açısından böyle bir şey düşündüm yardımcı olursanız sevinirim.
Küçük olan akvaryumumda lepistesler var şuan onlarada ufak bi tankım var onlara almayı düşünüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174826/261120181818061.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174826/261120181818341.jpg[/IMG]
Akvaryuma Yosun Eklemek.
Konuyla ilgili bilgisi olanlar arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba. akvaryumda bi kaç yavrulayan lepistesim var o yüzden bu yosunları koymayı düşünüyorum saklanmaları için bi zararı olur mu tedirginim.
Lepistesler Suyun Üstünde
Bu sabah çektiğim fotolardan atıyorum düşüncelerinizi bekliyorum


Lepistesler Suyun Üstünde
Arkadaşlar akvaryumu mu yeni kurdum. Kurduktan 1 hafta 10 gün suyu dinlendirdim bu süre içinde akvaryuma bitki dikimini yaptım son 4-5 gündürde hava motoru ve dış filtre çalışıyor. Bugun 6 adet lepistes aldım akvaryuma koyduğumdan beri suyun üstünde takılıyorlar ürkek halleri var. 90 ltre akvaryumum. İçinde iç filtreside var ara ara onu da çalıştırıyorum. oksijensizlikten mi yukarıda takılıyorlar yoksa suya mı alışmaya çalışıyor anlamadım. hava taşından çıkar kabarcıklar çok değil onu belirtmek isterim. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.