ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alpaut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ağustos 2015 10:16
Son Ziyaret:
27 Mayıs 2018 08:12
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alpaut Öztürk
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Osmaniye
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alpaut Öztürk

SON 2 MESAJI

Yüzgeç Erimesi Ve Beyaz Benek
[QUOTE=mesutok]Geçmiş olsun. İki hastalık bir arada sebep belli.
Tüm filtreleri durdurun.
Tüm filtrelerdeki malzemeleri yıkayın odaya serin 4 gün onlar orada kuruyacak.
Sadece hava taşı kullanacaksınız tedavi boyunca çünkü süngerler ilacı emer etkisini azaltır.
Akvaryumdan dipten yüzde 50 su çekin yerine taze su koyun ama klorsuz olsun ısıyı 28-29 lara düşürebilirsiniz. 32 derece yüzgeç erimesini sudaki mantarlaşmayı oksijeni iyice azaltacak ölümleri hızlandıracaktır yüzgeçteki erimeyi hızlandıracaktır.
Şu konudaki gibi mikofish ilacını damlatarak yüzgeç erimesi için suyu açık sarı yapın ve yüzgeç erimesi için bu konuyu iyice okuyun bütün safalarını.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_Iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeye_k828609.asp[/URL]
Suyunuzu rengi zeten sanki yeterli açık sarılıkta.
Simdi beyaz benekleride yok etmek için bunu metilen mavi ilacıyla desteklemek gerekecek biraz örneğni "Biyoteknik Ichthyo" ilacıyla 50 litre akvaryum suyu için 4-5 damla gibi bunuda ilk gün ekleyin ve beyaz benek tedavisi için aşağıdaki linkteki "Beyaz benek paraziti" başlığını bulun altındaki konuları okuyun tedavi linklerini.
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

İlk gün bu ilaçlamaları yaptık sadece hava taşı çalışırken balıklar 4. gün sabahına kadar bu suda yüzecek sonra klorsuz olmak şartıyla dinlenmiş suyla su değişi yapacaksınız baktınız hastalık azaldı yahut tam geçti yahut balıkğın keyfi yerine geldi ama erime devam ediyor yahuz beyaz benekler azaldı ama yine var. Ozaman su değişiminden sonra biraz daha abartmadan zaten suda ilaçlar dönüyor ya, biraz daha suya birkaç damla damlatarak ilaçlardan bir 4 gün daha beklenecek. İnşaallah geçecektir.
4 günlerde suda sümüksü şeritler yüzerken görebilirsiniz bunlar yüzgeç erimesine sebep olan parazitlerin ölmüş mukozadan ayrılmış şeritleridir. Ozaman tedavi iyiye gitmiş demektir, balıklar kurtulmuş demektir. Pengasuslar aşırı sitresli balıklardır beyaz benek parzitinede beslendikleri yerde yakalanmışlardır geçmiş olsun.Beraber takip ederiz gelişmeleri kuyruk biraz kötü durumda ama inşaallah kurtarırsınız.
Sadece hava taşı kullanırken filtre olmadığı için suda tortular yüzelilir bundan korkmanıza gerek yok. Filtrelerin tüm malzemelerini mutlaka çeşme suyunda yıkıyın serin odaya tedavi boyunca kurusunlar sonra tedavi bitince dış filtre, iç filtre şu bu ne varsa filtreleri tekrar kurar kullanırsınız.[/QUOTE]

Herkese ilgisi için teşekkür ediyorum.
Murat Bey ısı 30 da sabit, iç ve dış motor kapalı. Siyah Oscar daki kanlanma yok, diğer oscarlardaki erime olan bölgelerde gri tonda yüzgeçler belirdi sanırım yeniliyorlar kendilerini. İştahları eski haline döndü. Yüzgeçleri olmadığı için sağa sola savrulmasına üzüldüğüm için zaten iç ve dış filtreyi de sökmüştüm. Tüm dekorlar da kalktı, sadece hava taşı var. Bu durumdan itibaren nasıl bir yol çizelim, yeni mesajlarınızı beklemekteyim, çok teşekkür ederim.
Yüzgeç Erimesi Ve Beyaz Benek
[B]Merhaba Akvaryum Ailesi,
Forumunuzda yeniyim ve hobiye de yeni başladım.
Balıklarımla ilgili problemim var ve forumda birçok kafa karıştırıcı yöntem var. Hangisini denediysem deneyeyim hastalık daha da kötüye gidiyor.
Akvaryumum 250 Lt
İç ve Dış filtre kullanıyorum
Isı değeri 32
Dekor olarak mangrow kök (Tedavi Öncesinde)

4 Adet Oscar 1 Vatoz 1 Challenger ile gayet sağlıklı yaşıyorlardı. Dip yemi ve tavuk göğsü ile besliyordum, ta ki challenger ın yalnız olduğunu düşünüp yeni bir challenger ekleyene kadar.
Yeni eklediğim challenger ın üstünde beyaz noktaları acemi olduğum için kötü bişe olarak düşünmedim, olayın ciddi bir durum olduğunu farkedince duruma müdehale edemeden challenger öldü, ertesi gün üstünde beyaz benek olmamasına ragmen diğer challenger öldü, sonrasında diğer balıklarımda halsizlik ve iştahsızlık başladı. Herkes doğal olduğunu, her balıkta göründüğünü, challenger ve oscar ların çabuk atlattığını söylüyordu. Elimde 4 oscar ve vatoz kalmıştı, ben de forumda okuduklarımdan yola çıkarak suyu 32 dereceye aldım, 1 avuç kaya tuzu ve metilen mavisi ekledim.İştahları açılır diye düşünerek canlı yem attım dokunmadılar dahi. Aynı günün akşamında en iri olan oscar (8 cm) gözümün önünde can verdi. Şu anda vatozomun üstü beyaz benekle dolu, beyaz oscarlarım durumu atlatmış gibi gayet sağlıklı davranıyor ama siyah oscarım da ölecek sanırım, yüzgeç kalmadı,sağa sola savruluyor, ne yapacağımı bilmiyorum.
Bugün su 32 derecede iken %20 dip çekimi yaptım, Mikofish süspansiyon beyaz benek döktüm, beklemedeyim ama gitgide kanlanıyor balığımın kuyruğu. Bişe yapamıyor olmak üzüyor.
Forumda birden çok ağızdan çok farklı yollar yazılınca ve birçoğunu denedikten sonra yazdım bu mesajı kusura bakmayın, ayrıca elindeki ürünü satabilmek için yalan yanlış yönlendiren akvaryumculardan da bıktım.
Umarım bu durumda benimle birlikte kontrolü sağlayacak uzmanlar bulabilirim, deneyimlerinizden yola çıkarak hep birlikte balığımı kurtarabilirsek çok mutlu olurum.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum...[/B]


[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176761/IMG_7875.JPG[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176761/IMG_7876.JPG[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176761/1_IMG_7877.JPG[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/176761/IMG_7878.JPG[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.