ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Enging
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2015 01:50
Son Ziyaret:
02 Şubat 2022 17:58
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Günay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin GÜNAY

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=Altispinoza]

Zaman ayarlı prizi çıkarıp uçlar tam tersi gelecek şekilde takın çözülecektir.[/QUOTE]


Çok teşekkür ederim yaptım düzeldi :)
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Arkadaşlar merhaba;

powerled aydınlatmamı zaman ayarlı prize bağlı şekilde çalıştırıyorum priz kapandığında led ler halen çok az yanıyor nedeni ne olabilir ? zararı varmı dır?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177033/020320180103211.jpg[/IMG]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Mustafa bey merhaba

tank ölçüleriniz ve lensleriniz kaç derece acaba birde önceki sayfalarda belirli bir yüksekliğe kadar lens kullanımı olmasa da olur demiştiniz mesela sizde armatürü asmadan daha yakın bir mesafeden cam üstüne konumlandırmış olsaydınız lens gerekmeyecek miydi ? teşekkürler
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Arkadaşlar merhaba;

montajını bitirmiş olduğum powerled aydınlatmam ile ilgili sorun yaşamaktayım ledler sürekli olarak flash gibi yanıp sönüyor sorun pcb den mi kaynaklıyor yoksa driver mı arızalı bir türlü çözemedim
sorunun çözülebilmesi için mustafa beyde böyle bir durumda şöyle demişti ""Çalışması gereken yük altına girdiğinde sabit amper akımı olur. Muhtemelen pcb de bir yerde kaçak, kısa devre var. 18li pcb yi tek başına taktığınızda diğer ucunda bir lehimle birleştirmeden çalışıyorsa, pcb kendi içinde devreyi tamamlıyor demektir. Kısa devreyi yapan budur. O bağlantıyı kesmeniz gerek. Yada ucu açık pcb alacaksınız. Devreyi kendi tamamlamıyacak. Ucundan siz lehimle bağlantıyı yapacaksınız."" bu duruma göre kullanmakta olduğum pcb ler sadece tek taraftan artı eksi bağladığımda diğer uç kısmı kısa devre etmeden ledler yanıyor sorun burada olabilir mi ? eğer buradaysa daha sonra lens takabileceğim tavsiye edebileceğiniz pcb ne olur ?

kullandığım malzemeler;

LİNE PCB 18 LED MONO 2,4X46,5 CM 18 LED SERİ 000-124
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177033/151120170401431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177033/151120170400051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177033/151120170400041.jpg[/IMG][EDIT]Enging,2017-11-15 04:02:17[/EDIT]
Ekvator Akvaryum Ve Pet Market
Arkadaşlar merhaba

1 hafta önce özkan beyden 65x40x40 ölçülerinde taban dahil full ekstra clear akvaryum yaptırdım istediğim her şeyi eksiksiz ve hatasız olarak vermiş olduğu süre içinde tamamlayıp tertemiz teslim etti izmir de bir çok akvaryum imalatı yapan arkadaşla tanıştım fakat en iyisi özkan bey gerçekten bu işi önce kendi içine sonra müşterinin içine sinmesi gerektiğini gayet iyi biliyor, akvaryum geldiğinde camlarda en ufak leke parmak izi bulunmaması en önemlisi silikon işçiliği nokta hatasız bir akvaryum yaptı ayrıca 5 yıl garanti sunması işini ne kadar iyi yaptığının kanıtıdır. izmir de akvaryum yaptıracaklar gözünüz kapalı özkan beye güvenebilirsiniz. bu güzel akvaryum için kendisine çok teşekkür ederim başarılarının devamını dilerim.

Fiyat[:iyi:]
İşçilik[:iyi:]
Memnuniyet[:iyi:]
Mini Sera
Emrah [QUOTE=mrah]

Senol bey kac gundur bu kaptalar bitkiler? Bu ölen kisimlar uzadiktan sonra mi öldü yoksa sudan cikan kisimlar mi?

Eger sudan cikan kisimlarsa sorun etmeyin, nemi dusuk tutun (uzerini kapatmaniza gerek yok evin icindeyse.) emers hale gelenleri kültüre edip cogaltacaksiniz.

Burdaki iki bitki evin icinde nem kontrolsuz, spreylemesiz vs. vs. yetisti sadece gubreleme yapiyorum belirli periyot ve oranlarda. Su andada nem kontrolu olan bir serada gunes altinda. Nem kontrol cihazini calistirmadigim zamandada herhangi bir sorun olmadi hic bir bitkide. Vicik vicik etmeyin bitkileri, birakin formlarini degistirsinler.

Eger uzeri kapali, surekli spreyleme gibi bir rutininiz varsa bu soylediklerim gecerli. Verdiginiz cevaba gore farkli bir sebepte olabilir ama direk ölen bir kisim icinde ne soylenir pek bi fikrim yok. Ozellikle diger kisimlar saglikliyken.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187047/070620172042311.jpg[/IMG][/QUOTE]


Emrah bey selamlar;

öncelikle konuyu uzun süredir takip ederek başarınızı tebrik ediyorum :) benimde bornovadan almış olduğum emers cubalarla birkaç denemem oldu, bitkiler kaya yünü üzerinde yetişmiş formdalar üstü açık ev ortamında ve üzeri kapalı saklama kabında olmak üzere iki şekilde de kurudular. her ikisi içinde günlük spreyleme yapıldı olabildiğince nemli tutuldu sonuç olumsuz. şimdi sizin cevaplarınıza baktığımda nemsiz ortamda herhangi bir destek olmadan yetişiyor gibi anlıyorum. yanlış mı anladım yoksa bitkiler belirli bir tutunma sürecine kadar neme yoğun ihtiyaç mı duyuyorlar da sonrasında üzerlerini kapatmaya gerek kalmıyor. bu arada gübre desteği ne şekilde yapılması gerekiyor.[EDIT]Enging,2017-08-11 20:36:46[/EDIT]
Akvaryum Kayasi
Selamlar;

abdülkadir arkadaşımın söylediği gibi doğadan toplamayı tercih ettim turgut şelalesi yakınında çok iyi taşlar buldum görsellikleri mükemmel bunları kullanacağım :) Teşekkürler.
Akvaryum Kayasi
Yokmu onerisi olan..
Akvaryum Kayasi
Arkadaşlar selamlar muğla marmaris akyaka taraflarındayım guzel kayalar bulabileceğim bir yer varmi. Dogadan yada tas marketlerde olabilir
Bitkilerimde Besin Eksikliği (fotoğraflı)
Sinan bey merhaba

birkaç güne kadar test almayı düşünüyorum açıkçası doğruluk konusunda hangi markayı tercih edeyim kararsız kaldım siz kullanmış olduğunuz nitrat ve fosfat testleriniz de hangi markayı kullanıyorsunuz ?

bu arada karşılaştığınız sorunlarla ilgili "mek44" emin beyin de bahsettiği bitkilerde kahverengileşme sorununa çözüm olarak filtrede sio2 bağlayıcı olarak Silicatex kullanımı ile çözüme ulaştığıda doğrudur birçok makalede de buna yer verilmiş test etmenizde fayda olacaktır.

benzer durumları cubaların üzerlerini kaplayan örtü benzeri yeşil yosun şeklinde yaşıyorum fosfat ve nitrat dengesizliği olduğuna karar verdim ve haftalık böyle bir çizelge hazırladım bu akşam uygulamaya geçeceğim umarım işe yaracak sizinle de paylaşmak istedim
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177033/070720161854411.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.