ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Womenakvarist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2015 23:18
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2016 16:35
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Peri
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Peri

SON 10 MESAJI

Ramshorn Salyangozlarını Ne Yapabilirim?
Atmadan önce bir foto paylaşsanız gerçekten merak ettim 🤔[EDIT]Womenakvarist,2015-11-28 21:22:58[/EDIT]

Bir de katil salyangoz atabilirsiniz içine. Hem adi salyangozlardan kurtulursunuz hem katil salyangoz sahibi olursunuz. Adi salyangozlarda çöpe değil bir canlının midesine gitmiş olurlar 😆
90 Litreye Tek Yaşayan Balık Önerisi
Mesala bi tetra sürüsü tek büyük bi balıktan daha keyifli olabilir. Tabi ki zevk meselesi.
Elma Salyangozum Yumurtladı
Ben 219 saymıştım bir defasında 😂😂😂😂 bir süre sonra saymak mümkün olmuyor zaten 😂
Balıklarım Ölüyor
Bence de akvaryumun içindeki herşeyi çıkarın. Kalanları kurtarabilirseniz veya başka tür balık beslemeye devam ederseniz akvaryuma asla doğal olmayan hiç bir şey koymayın. Çok güzel doğal ve faydalı kumlar, taştan veya ağaçtan dekorlar var. Hem daha güzel görünüyor. Ama ağaç kökü alırkende bilen birine mutlaka danışın yaptığı salınım akvaryumuzdaki canlılara uygun olmalı.
50 Litre Akvaryum Malzemeleri
Merhaba bir süredir salyangoz üretimi ile uğraşıyordum akvaryuma renk katmak ve biraz ekolojik denge oluşturmak için lepistes aldım 1e 3 d. Fazla bir tecrübem yok yeni başladım. Guik 602 b var 50 lt lik akvaryumda( o da yeni) gayet sessiz ve kimse rahatsız olmuş gibi görünmüyor. 11 tane lepistes yavrusu oldu. Yavrulamadan önce tankın bir kölesine rafya atmiştım. Yavruların hepsi Oray'a saklanmış. Çünkü 2 tane anobias var bitki olarak saklanmak için uygun değildi. 9 tanesini sadece pipo filitre olan yavruluğa aldım 2 tanesi orada kaldı. Hepsi sağlıklı Mutlu. Sanırım biraz tercih meselesi yani.
Salyongoz!
Bence o salyangozlar istilacı salyangoz arkadaşların sandığı gibi petshop un takas etmek isteyeceği türden değil. Elma salyangozunun öyle kendi kendine akvaryuma gelme ihtimali çok az. Ayrıca kapaksız bir tankta üreyemezler. İstilacı salyangozlar her türlü ürer ve durduramazsınız. Bence önce ne salyangozu olduğunu öğrenelim. [EDIT]Womenakvarist,2015-11-14 12:13:10[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[QUOTE=LittleBlueFish]Balığı ilk aldığımda fanusta durdu 10 gün falan sadece beni gördüğümde yüzüyordu onun dışında hep hareketsizdi. Ne kadar büyük hata yaptığımı akvaryuma koyunca anladım. Şimdi durmaksızın yüzüyor. Sizinki nasıl? Zor şartlarda da yaşabiliyor nasıl olsa diyip hayvana eziyet çektiriyor olmayasınız? 10tl ye akvaryumlar var ısıtıcı almayın ama daha büyük bir akvaryuma geçirip balığınızın mutluluğunu görün derim ben yaparsanız beni haberdar edin :))

Balığımın adı Beti bu arada. Beti öyle küçük bir kavonozda değil. öyle hareketsizde değil. gayet mutlu. sürekli hareket halinde. çok nadir yattığı oluyor. geleni gideni izlemeye bayılıyo. mutsuz olduğunu düşünmüyorum.
Tatlı Su Midyesinden Çıkan Jölemsi Madde Nedir
[QUOTE][/QUOTE][QUOTE=unsal77]Midyeler
akvaryumdaki her canlıyla ve yavru ile çok rahat bir şekilde yaşarlar.
Akvaryumda beslediğimiz canlıların hiç biri midyelere zarar vermez.
Bazı balıklar midyeleri rahatsız eder ama zararı olmaz. Midyelerinde
hiçbir balığa ve yavrusuna zararı olmaz. Hiç bir balığın yavrusu nu
yemez zaten midyenin beslenme sekli farklıdır. Kabuklarını açıp sinsice
yavru balığımı yakalayıp yer diye bir düşünce olmasın bunu yapmaz.

Kürşat bey balık yavrularından değil salyangoz yavrularından bahsediyoruz. Midye zaten kabuğunda öylece duruyor ama yaramaz salyangoz yavruları midyenin içine girdiğinden şüpheleniyorum. Şefika hanımın tezi burda neydiği belirsiz o jölemsi salgının içine bulunan yavruları, çıkarmak için salgıladığı bir madde olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.
Örümcek ağına takılmış sinek gibi salyangoz yavruları jölenin içinde öylece kurtarılmayı bekliyor. Bıraksam kendileri çıkabilirler mi yoksa içinde ölürler mi bilmiyorum. Belki midye onu salgıladıkları sonra yavrular gelip içine girdi. Kafamdaki tüm bu soru işaretlerini çözmek için parlak fikir, yorum ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
Tatlı Su Midyesinden Çıkan Jölemsi Madde Nedir
[QUOTE=Shewolf]Selamlar. Bildiğim kadarıyla midyelerin içine sert birsey girince Kum taş gibi bunu çıkarmak için salgı yapıyorlar kendini korumak icin[/QUOTE]

o zaman yavrular sürekli midyenin içine gireceğinde o da bunu sürekli yapacak. o anlamamı geliyor. peki o salgının yavru salyangozlara ve yavru lepisteslere bir zararı olurmu. ya da yavruların midyenin içine girmesini engellemek için ne yapabilirim. [x(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.