ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tequila
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2006 10:13
Son Ziyaret:
04 Şubat 2015 14:49
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sercem SEVİM
Doğum Tarihi:
18 Aralık 1972
Yaş:
51
İl:
Izmir
Meslek:
Yüksek Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sercem SEVİM

SON 10 MESAJI

HAS MARKA DIŞ FİLTRE KULLANIŞLI MI?
2. akvaryumumda Has' ın 750lt' liğini kullanıyorum. Aslında memnun sayılırım ama kullandığım 3 yıl içinde bir takım sorunlarla karşılaştım. 1. mıknatıs milinin alt ve üst kısmında milin geçtiği aparatlar adi plastikten olduğu için çabuk aşınıyor ve filitrenin ses yapmasına neden oluyor. Ancak lastik olanları çıkmış. Onlarla değiştirebilirsiniz. 2. sorun zamanla motoru çanağa sabitleyen tırnakların bastığı yerler aşınarak tırnakların tam basmamasına neden oluyor ve filitrenin su sızdırmasına neden oluyor. Çözüm olarak basan yerlere plastik parça koydum.
 
Ancak size tavsiyem akvaryumunuza uygun Tetra marka filitre olacaktır. 1. akvaryumumda 1 senedir kullanıyorum ve çokta memnunum.
İç ve dış filtrenin birlikte kullanımı
[QUOTE=Cyrtocaramoorii]

Takıcağın yerin önemi yok ama çekişe yakın takarsanız daha iyi olur çünkü içerdeki sirkülasyonu bozmamış olursunuz. .

 
 
                 SAYGILAR...
[/QUOTE]
 
+1Smile
800 lt akvaryuma iç filtre tavsiyesi
Merhaba İsmail Bey,
 
Elinizde bulunan Champion 300B 4 kutulu iç filitreyi bende kullanıyorum. Ancak kapasitesi sizin akvaryumunuza göre küçük gelir. Size tavsiyem ATMAN 104F' tir. 2000lt/saat kapasiteye sahiptir ve gerçektende çok iyi filitrasyon yapmaktadır. Size diğer bir tavsiyemde dış filitrenizin suyu çeken kısmına yakın bir yere ATMAN' ı, akvaryumun diğer köşesine de tek kutusunu takarak ve dibe yakın konumda CHAMPION' u yerleştirin. Böylelikle iyi bir su sirkulasyonu elde etmiş olursunuz. Ben bu şekilde kullanıyorum.
 
Diğer taraftan, iç filitre kullanımı şart değildir ancak kullanırsanız dış filitrelerinizi daha uzun süre temizlemeden kullanma şansına sahip olursunuz. İç filitre mekanik olarak temizlik yaparak, katı pisliklerin dış filitreye gitmesini engelleyerek dış filitrenin daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olmatadır. Tabiki bu da dış filitre hiç katı pislik çekmeyecek anlamına da gelmemektedir. Ancak, akvaryum içindeki iç filitreler görüntü kirliliği yaratmaktadır. Onun için gizlemenizi öneririm. Mesela, kaya arkasına denk gelecek şekilde yerleştirerek.
 
Saygılarımla, 
DEBİ VE AKVARYUMUN BERRAKLIĞI
Akvaryum     : 100x65x50
Filitre            : Tetratec1200
Filitre Dizilimi : Alttan üstte doğru seramik boncuklar, 1 kat sünger, bioball,
                       2 kat sünger, lavtaşı, 1 kat sünger ve elyaf
 
Su mükemmel
 
 
Tetratech Ex700
Arkadaşlar, dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da hortumların uzunluğu. Tetra firması filitrelerle birlikte ürünün kullanılabileceği maksimum uzunlukta hortum vermektedir. Sizin akvaryum ve sehpa yüksekliğinize göre hortum boyutlarını ayarlamanız gerekmektedir. Filitre hortumu ne kadar uzun olursa debi de düşer. Filitre hotumu yukarıdan aşağıya doğru düz olarak inmelidir. Hortum uzunluğundan dolayı S yaparak gelen hortum başlangıçta (filitre temizken) debiyi çok etkilemezken, ilerleyen günlerde (filitre ve hortumlar kirlendikçe) etkisini göstererek filitrenin su çekerken ve su basarken zorlanmasına neden olacaktır.
Ağaç hava taşı

Cevabınız için teşekkür ederim.

Ağaç hava taşı

Arkadaşlar,

Alışveriş sitelerinde ağaç hava taşı gibi birşey görüyorum. Bu hava taşının diğerlerine göre ne gibi farkı var. Kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Değişik bir Çalışma (resimli)
Yanlış anlamadıysam akvaryumun kısa tarafını sanırım koltuğun koluna oturtacaksınız. İleride temizlik yapılması icap ettiği zaman koltuğu çekmeniz gerekebilir. Yada bir şekilde koltuk yerinde hareket ettirilirse direkt olarak akvaryumunuz hareket edecektir. Bu durumda tehlike yaratabilir diye düşünüyorum.
Tetratec 1200

Balıklarım ahli, yunus, sarı prenses, calico, papağan, tinfoil ve vatoz.

Akvaryumu kuralı 1 seneden fazla oldu. Zaten aktif karbonu en fazla 20 gün kullanıp çıkarmayı planlıyorum. Bu arada mercan kırığı çok güzel bir fikir. Peki aktif karbonun bulunduğu sepette, mercan kırığını karbonun yerine koymam malzeme sıralaması açısından doğru olur mu?

Tetratec 1200
Çok teşekkür ederim. Burada bir çok deneyimli akvarist var. Mutlaka güzel bilgiler çıkacaktır diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.