ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
maximilliam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2015 20:12
Son Ziyaret:
05 Aralık 2016 14:30
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferit ferit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adiyaman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferit Ferit

SON 10 MESAJI

Daphnia Ve Tubifex Yakaladım!
[QUOTE=Adiqe05]Su piresi ile bakteri bulasmaz fakat oburu hakinnda bilgim yok[/QUOTE] Teşekkürler. Keşke tubifex ide bilen çıksa [:?]
Daphnia Ve Tubifex Yakaladım!
Bulunduğum şehrin arıtım havuzunda lemna minör dediğimiz su mercimeği almaya gittim. Aldığım lemna yı kaba koyduğumda içinde bir miktar tubifex ve daphnia olduğunu farkettim. Sorun şu bunlarda hastalık vardır ama hastalıklarını giderme yolu da var mıdır? [:?]
Balıklarım Neden Doğurmuyor?
Şeyda hanım balıklar doğurunca biraz zayıflar değil mi yada doğurmadan önce karnı kararır ve belli eder doğumun yaklaştığını değil mi? Bizim dişilerde görüntü hep aynı ne zayıflama ne şişmanlama var. Kısaca adam 1 aydır besliyor stresten yada doğumdan dolayı zayıflama bile yok [:)]
Balıklarım Neden Doğurmuyor?
Kovalama çok olsa yapardıkta pek kovalamıorlar arada kovalayıp bırakıyorlar.
Balıklarım Neden Doğurmuyor?
İyi günler. Abim yaklaşık 1 ay önce balık almış. 1e 4d Kılıçkuyruk, 2e 2d lepistes bitkili akvaryum. Isı 24 - 27 derece arasındaymış. Sorun şu balıklar ne doğuruyor ne karnı şişiyor ne karnı kararıyor. Bunlar kısır mı yani hamile kalamıyor mu? Yoksa başka bir sorun mu var? Eski akvaryumcu olduğundan takip ediyor ama sorunu bana sordu bende size. Bilgisi olan var mı?
Problemin Ne Olduğunu Anlayan Cevap Versin?
[QUOTE=Iskarmoz]Hangi ikisi?
Sadece 1 marka su düzenleyici yeterli (etkisiz bir ürün değilse tabi). Klor, klorür ve ağır metallere karşı etkili olsun en azından.
Bakteri kültürü ve besinine gerek olmamalı zaten akvaryumunuz 2 aylık ise, filtre temizliğini de doğru yapıyorsanız.

Ancak bir şey almadan önce bitki sorunu ile ilgili açıklama bekler, sorunu tespit ederseniz daha iyi olabilir. Su düzenleyici çeşme suyuna lazım elbet ama bitki sorununu çözmek için başka bir şeye para harcamanız gerekebilir.

Umarım daha bilgili biri düzgün açıklama yaparak, faydalı linkler vererek yardımcı olur size.[/QUOTE]
Şimdi ben YL mi ağır metalin bitkide birikimi üzerine yaptım ve yıkıcı etkisini az da olsa gördüm. Ondan dedim iki marka yazmışsın hangisi daha etkili sera mı diğeri mi :)[EDIT]maximilliam,2016-09-11 20:50:22[/EDIT]
Problemin Ne Olduğunu Anlayan Cevap Versin?
[QUOTE=Iskarmoz]Bakteri değil. Bakteri besinleri ve kültürlerinin içerisinde bakteri/organik besinler olduğu şişelerinde yazar zaten.

Kimyasala karşı olunmaz be yazık ki, su zaten naparsanız yapın kimyasal ve saf su kullanmıyorsanız içinde azlı çoklu yüzlerce çeşit kimyasal madde var. En zengin kimyasal su çeşme suyudur zaten (kanalizasyon suyu biraz daha zengindir gerçi). [:)][/QUOTE] İkisi birden alamam şu an hangisini önerirsin ve her su değişiminde kullanacağım sorun olur mu? Biraz çok mu soru oldu [:D][:D]
Problemin Ne Olduğunu Anlayan Cevap Versin?
[QUOTE=Iskarmoz]Daha çok bitki besleyen değil, bitkilerin biyolojik ve kimyasal ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçların gerçekleşmemesi sonucunda bitkiye neler olduğunu bilen biri lazım. Ben de onlarca tür bitki besledim 10 yıldan uzun süren akvaryum hobim boyunca ama hiç bitkiler üzerine makaleler okumadım, işin bilimsel kısmını iyi öğrenmedim.

Kloramin, klorür ve amonyağın birleşimi ile oluşur ve sudan hava yolu ile ayrılmaz. Su dinlendirmek bir işe yaramaz yani. Ayrıca suyunuz bazik yapıda ise (ph 7.0, yani Türkiye'deki suların genel değeri) daha da zehirli olan monokloramin oluşur suda. Kloramin direkt olarak solungaçlardan balığın kanına geçer ve kırmızı kan hücrelerindeki hemoglobini değiştirip oksijen taşıma özelliğini azaltır, sonuçta balık oksijen yetmezliğinden ölür.
Karasal bitkilere bir zararı yoktur klorür veya kloraminin ancak sucul bitkilere olan etkileri hakkında bir bilgim yok (sucul bitkiler sadece köklerinden değil, direkt yapraklarından/gövdelerinden su alırlar.

Ancak dediğim gibi suyunuzda kloramin olmayabilir de. Başka bir kimyasal olabilir fazla/eksik olan.

Midyeler balık gibidirler. Canlılarla ve canlı parçaları ile beslenirler. Sadece bunu yüzüp avlanarak değil, suyu süzerek yaparlar yani suyu kimyasallardan temizlemezler.
Filtreye aktif karbon ve başka özel kimyasal emici ürünler (seachem'in çeşitlı ürünleri var filtre için) eklenebilir ancak sorun olan kimyasalı bilmedikten sonra işe yarayıp yaramayacağını bilemeyiz.
Gereksiz yere kimyasal kullanmak da zararlıdır ama geniş yelpazede suyu toksik maddelerden temizleyen bir su düzenleyici kullanabilirsiniz (hangi marka güvenilir olur emin değilim, belki Reeflowers effective conditioner veya Sera Toxivec kullanılabilir).[/QUOTE] Yüzde 100 emin olsam bile kimyasala karşıyım ondan midye dedim metalleri bünyesine alınca bırakmaz diye ama galiba onları gene alacaz. Peki bu yazdıkların sadece kimyasal değil mi bakteri felan değil?
Problemin Ne Olduğunu Anlayan Cevap Versin?
[QUOTE=Iskarmoz]Suyunuz 28 dereceden yüksek mi, kaç derece?

Eski akvaryumun suyu ile doldurmak yerine komple yeni çeşme suyu doldurduysanız bazı kimyasalların oranındaki yüksek değişim ve bazı kimyasalların sıfırdan eklenmesi/sıfıra eksilmesi bitkiler ve balıklar için ölümcül olabilir.
Bitkiler bazı kimyasalların büyük ölçüde artışı/eksilişi durumunda yaprak değiştirebilir veya uyum sağlayamayıp ölebilir. Eski yapraklar gider sadece kök kalır ve yenileri çıkar bir süre sonra (her bitkide olmaz tabi, moss'ta olmaz mesela). Tersine kökü eriyip yapraklar duruyor ise sudaki hangi maddelerin buna neden olacağı konusunda bir bilgim yok. Belki yaprak hücreleri kök hücrelerinden daha kalın hücre duvarlarına sahip bir tür bitkiniz var? Bilgim yok su bitkilerinin hücre yapıları ile ilgili.

Dinlendirmiş de olsanız çeşme suyunuzdaki kloramin veya ağır metaller sudan gitmezler. Özel "su düzenleyici" kimyasallar kullanmadıysanız ve çeşme suyunuzda kloramin ile ağır metaller bulunuyorsa sorun bu maddelerin hızlı artışı olabilir. Oturmuş bir akvaryumda çeşme suyu ile %10-30'luk değişim yapmak bütün bir akvaryumun suyunu değiştirmekten farklıdır elbette. Ph, kh, gh, iletkenlik ve minerallerdeki değişimler bile bitkilerin ölmesine, yaprak/gövde erimesine veya yaprak değişimine neden olabilir. Yeni suyunuzda nitrat ve karbondioksit çok az ise de bitkileriniz beslenememiş ve ölmüş olabilirler (gerçi kökler eriyip de yapraklar nasıl sağlam kalmış onu açıklamaz bu, sanırım).

Ben bitkilerden fazla anlamadığım için pek bir yorum yapamayacağım ama genel olarak sudaki büyük değişimlerdir bitki ölümlerindeki veya erimelerindeki neden.
Balıklarınız da öldüler ve şuan üreyemiyorlar ise kloromin ve ağır metallerden şüphelenirim ben. Bunları bağlayan bir su düzenleyiciyi akvaryumda ve su değişimlerinde kullanın bu durumda. En güvenlisi içme suyu kullanmak, suda hangi maddeler olduğunu bilirsiniz.

Yalnız bunlar sadece tahmin çerçevesindeki genel tavsiyeler. Su değerlerini ölçmezseniz kesin bir şey söylenemez; ölen canlıların türüne ve ölüm biçimine göre tahminlerde bulunulur sadece. Bu tahminler de sizin durumunuzdan farklıysa tavsiyeler bir işe yaramaz.
Umarım sadece kloramin gibi "basit" bir sorun vardır suyunuzda.

Bitkilerden biyolojik ve kimyasal açıdan anlayan biri çok daha tutarlı ve doğru tahminlerde bulunabilir, daha detaylı bilgiler verebilir.[/QUOTE]

- Su 26 - 24 derece hatta geceleri 20 ye kadar düşüyordur hava soğudu.

- Tüm bitkiler dediğim gibi öldüğü için benimde bilgim 0 malesef. Yaprak sapasağlam yaprak sapı ucu çürümüş kök şişmiş çürümüş şey gibi duruyor naylon bulgur torbasını bilirsiniz belki onun gibi görünüyor.

- Açıklamıyor evet.

- Peki midye tarzı birşey alsam bu maddeleri bir nebze süzebilir mi yoksa başka ne önerirsiniz düzenleyici olarak?

- Kloramini biraz açabilir misiniz?

Genede teşekkür ederim açıklamalardan cevabı alamasamda en azından bu kadar yazdığınız için emeğinize sağlık diyorum.

Olabilir daha çok bitki besleyen anlar durumu bencede [:)] Ama Nerde Bulunur Ki O Arkadaştan [:?][:?][:?][:?]
Problemin Ne Olduğunu Anlayan Cevap Versin?
[QUOTE=mrtmct]Akvaryum hacminiz de aynı mı ?[/QUOTE]

50 L den 70 L ye çıkmış oldu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.