ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
PufferKingdom
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2025 21:21
Son Ziyaret:
2 Saat 4 Dakika önce
Toplam Mesaj:
86 [2.61 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
74 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uzay Yıldız
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 2004
Yaş:
20
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uzay Yıldız

SON 10 MESAJI

İceman Ciklet Hareket Etmiyor
Açıkçası bu kadar agresif bir türü bu kadar küçük bir akvaryuma koymak pek mantıklı değil balıklar doğaları gereği alan isterken sen resmen onları strese mahkûm etmişsin, akvaryumu büyüt ve saklanma alanı ekle.
Ateş Ağız Cikletler Saklanıyor
Ateş Ağız Cikletler zaten doğaları gereği belli bir bölge oluşturup o bölgeyi savunmayı severler, akvaryuma birkaç hareketli, küçük balık eklemek, ortamda canlılık hissi yaratabilir ve ateş ağızlarının burada yaşam var tehlike yok diye düşünmesine yardımcı olabilir.
Bu Turuncu Şeyler Nedir
mantisler yumurtlamadıkları zaman köpük bırakmazlar, yumurta bırakmıştır. Birde nereden aldınız acaba?

mantisler yumurtlamadıkları zaman köpük bırakmazlar, yumurta bırakmıştır. Ootechayı yapıştığı çubuk ile başka yere alın ve nemli tutun. Birde nereden aldınız acaba mantisi?
Akvaryumlarda Işık Döngüsü
[QUOTE=fishhyy]Havalar ısınıyor oksijen yetmiyor olabilir mi? Hava taşı kullanıyor musunuz?[/QUOTE] Ankaradayım ısıtıcı hala aktif olarak çalışıyor, hava taşı kullanmıyorum ama atayım içine
Akvaryumlarda Işık Döngüsü
Selam, önceden bahsettiğim gibi bir canlı yükü aşırı fazla denebilecek bir akvaryumum vardı, türleri azalttım ama bugün bayramdan dolayı 1 gün boyunca akrabalarımda kalacaktım akşamdan balıkları besledim suyu değiştirdim, ışığı kapattım öbür gün gece geldim balıkların çoğu dipte, yukarı çıkmaya çalışıyorlarmış gibi dipte yüzüp geri batıyorlardı ışığı açtım 1 saat içinde düzelmeler oldu yemlerinide verdim ama hala bir gariplik var gibi, çöpçüler ise yukarı çıkıp çıkıp yüzeyi hareketlendirip geri iniyorlardı. Acaba amonyak ve nitrat ile alakalı olabilir mi ben ışık ile alakalı olarak düşünüyorum sizce ne olmuş olabilir?
Cüce Gurami Davranış Ve Variyet
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259599/310520252236171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259599/310520252236181.jpg[/IMG]
Bu cüce guramiyi yaklaşık bir hafta önce aldım; muhtemelen doğal varyete. Aldığım yerde zebra daniolarla birlikte yaklaşık 40x40x40 cm boyutlarındaki bir akvaryumda yaşıyordu ve oldukça enerjikti. Eve getirip 80 cm’lik, 90 litrelik transgenetik akvaryumuma koydum. İlk gün saklanması normaldir diye düşündüm ama hâlâ sürekli saklanıyor ve dipte duruyor. Sadece dibe düşen yemleri yiyor. Öbür cüce guramilerimde bu davranışı hiç gözlemlemedim. Su sıcaklığı 24-25 derece civarında. 8 litrelik küçük bir akvaryumum da var ama orası çok küçük olduğu için onu oraya koymak istemiyorum.
Gurami Ve Farklı Türler Bir Arada Yaşar Mı
[QUOTE=UEK]Betta'ya kişiliğinin sakin mi agresif mi olduğunu bizzat sorup cevap almadıysanız Betta kişiliği hakkında yorum yapamazsınız maalesef. 1-2 ay uyumlu geçinip bir gün aniden didişmeler başlayabilir.
3 çizgili gurami derken trichopsis vittata'yı kast ediyorsanız dediğiniz hacimde farklı tür guramiler yerine 1e 3/4d şeklinde trichopsis vittata bakabilirsiniz.[/QUOTE] Trichogaster trichopterustan bahsediyorum, yanına 3 adet cüce gurami koysam 60 litrede bakılırmı, betta için yedek 15 litre akvaryumum var.

[QUOTE=PufferKingdom] Trichogaster trichopterustan bahsediyorum, yanına 3 adet cüce gurami koysam 60 litrede bakılırmı, betta için (imbellis) yedek 15 litre akvaryumum var.[/QUOTE]
Gurami Ve Farklı Türler Bir Arada Yaşar Mı
Selam 60 litrede, üç çizgili gurami, cüce gurami ve betta balığı birlikte yaşar mı? (sakin kişilikli betta)

[QUOTE=PufferKingdom]Selam 60 litrede, üç noktalı gurami, cüce gurami ve betta balığı birlikte yaşar mı? (sakin kişilikli betta)[/QUOTE]
Dişi Beta Çok Fazla Agresif
[QUOTE=utku123]Aynı akvaryumda farklı bölmelerdeler ve birbirlerini görüyorlar dişide yumurta tüpçüğü bariz bir şekilde belli cam ile ayrılan kısımda sürekli birbirleri ile ilgileniyorlar ama aynı yere attığımda dişi çok agresif, akvaryumda ısıtıcım yok[/QUOTE] düşük sıcaklık hormon salınımını ve çiftleşme davranışlarını baskılar ısıtıcı almanız en iyi olur
Dişi Beta Çok Fazla Agresif
Dişiyi ayrı bir kapta 26–28°C sıcaklıkta tutarak, günde iki kez kaliteli yemle besle; eğer mümkünse erkeğin akvaryumunu görebileceği şekilde konumlandır, böylece karnı şişip dikey çizgiler gösterdiğinde ve erkeğe kaçmadan yaklaştığında çiftleşmeye hazır olduğunu anlayabilirsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.