ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eek55
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2016 13:14
Son Ziyaret:
16 Ocak 2022 19:47
Toplam Mesaj:
58 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EEK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EEK

SON 10 MESAJI

Cikletlerim Ve Kaplumabağam
Kaplumbağa henüz çok küçük, doğru beslenme, su sıcaklığı ve kuru alan (ısıtıcı + uvb lamba ile) sağlanırsa büyük ihtimalle 6 aya çok tatsız anlar yaşayacaksınız.
Hindistan Cevizi
Ben üç çukurun olmadığı uca matkapla 5cm çapında (panç kullanarak) delik açıp tornavida ile içini kazıyorum. Üstünü de eğe ile temizliyorum. Deliğin kenarları sivri kalabilir, eğe ile oraları da törpüleyebilirsiniz. Şekil ve kaba temizlik bittikten sonra 4-5 kere suyunu tamamen değiştirirerek kaynatıp akvaryuma koyuyorum, henüz bir sorun yaşamadım (renk de vermiyor). Tek sıkıntı kaynattıktan sonra yeni suyu soğuk eklerseniz kabuk çatlayabiliyor. Ben 6-7 kabuk yaptım şimdiye kadar hepsinde çatlama oldu ama hiçbiri tamamen ayrılmadı, o nedenle hala aynı şekilde yapıyorum.
Naturel Yem
[QUOTE=utoku]

Muhammed Bey,

Şuan için ne yapacağımı inanın bende bilmiyorum. Şimdiye kadar bana güvenen kimseyi de yarı yolda bırakmak istemiyorum. Mutlaka uygun bir koşulda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

İyi günler dilerim[/QUOTE]

Arkadaşın dediğine katılıyorum, hali hazırda sizden yem alıp kullanan kişiler sertifika işini dert etmeyecektir. Operasyonel olarak yük olmayacaksa perakende satışa devam etmeniz bizim için çok iyi olur.
Naturel Yem
Umarım sizin için hayırlısı olur. Yemi kaplumbağalarımda da kullanıyordum, çabuk dağılmadığı için dipte aramaya alışmışlardı, hem de hayvanlara meşgale oluyordu, üzüldüm.
300w Smart Isıtıcı Isıtmıyor
Üzerindeki ayar çubuğunu sertçe çekin çıkacaktır, derecenin gösterdiği sıcaklığı işaret edecek şekilde geri takın. Sonrasında ısıtıcı üzerinde tekrar 30 dereceye getirin muhtemelen düzelecektir.
Beyaz Benek Sonrası Normale Dönüş
[QUOTE=fma3280]Merhaba; Geçmiş olsun...

İzleyeceğiniz yöntem doğru. İlaç sonrası karbon ve elyaf kullanılır. Dediğiniz gibi 5 gün bu şekilde dış filtreyi çalıştırın, karbon ve elyafı çıkarın ve atın. Sonra %30-40 dinlenmiş su ile değişim yapın ve nitrivec uygulayın. Filtre malzemesi olarak Ehiem pro substrat kullanmanızı tavsiye ederim[/QUOTE]

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bu filtrede sırasıyla bioball+elyaf, siporax, substrat pro ve biyolojik sünger kullanıyordum, kuruduktan sonra temizleyip yine bunlarla devam edeceğim. Kum da mahvoldu üstünde mavilik kalacak gibi, artık olabildiğince ince bir katmanı da çıkaracağım tanktan. Hava hortumu vs saymıyorum onlar zaten masmavi, sıcaklık yüzünden de bitkiler mahvolmuş durumda. Aldığım ilaç, bakteri kültürü, filtre malzemeleri vs saymıyorum bile. 1 kırmızı burun nelere yol açtı :)
Beyaz Benek Sonrası Normale Dönüş
Normalde ilaç, düzenleyici (çeşmeden koymak zorunda kaldığım durumlarda aquatan hariç) veya vitamin vs. kullanmam. Ancak sıcaklık artışına rağmen sürtünme ve rahatsızlık belirtileri artmaya başladığı ve diğer balıklara da bulaştığı için kullandım.

Elimde bolca nitrivec mevcut, bu nedenle döngüyü başlatmakta sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Daha önce nitrivec ile sıfırdan yaptığım kurulumlarda hiç sorun yaşamadım.

En başta da yazdığım gibi sorum metilen mavisinin temizliği ile ilgili. Dış filtreyi aktif karbon ve elyaf ile başlatıp 3-4 gün sonrasında nitrivec + standart filtre malzemeleri ile normale dönüş doğru bir yöntem mi değil mi, bu süreci daha önce yaşamış arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181538/140220191027331.jpg[/IMG]

Son durum böyle, bir balıkta hala tek nokta var.
Beyaz Benek Sonrası Normale Dönüş
Piyasadaki bilinen kaliteli yemlerin neredeyse hepsinden azar azar kullanıyorum, ek olarak mikrokurt veriyorum. Haftasonu artemia da vereceğim, bu nedenle vitamin takviyesinin gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Şu an önceliğim doğru bir şekilde metilen mavisinden kurtulmak ve döngüyü normale getirmek.
Beyaz Benek Sonrası Normale Dönüş
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181538/130220192227021.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: Kırmızı Burun Tetra larda Beyaz Benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 140lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Silvertip, Sae, Otocinclus, Nerite Salyangoz ve Kribensis
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Normal sıcaklık 26 derece
Filitrasyon: 1200lt/h dış filtre, içerisinde seramik, bioball, sünger ve az miktarda elyaf
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra ichthyo, reeflowers amerikan tuz
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): 2 aylık akvaryum, bolca low tech bitki ve vitasand dere kumu mevcut. Her hafta 20lt su değişimi yapılıyor. Bir çift Kribensis için kurdum, temizlik ekibi haricinde 6 kırmızı burun, 6 silvertip 4 zebra ve nerite mevcut.

Geçtiğimiz hafta güvendiğim bir yerden kırmızı burun tetra aldım, alırken farketmedim ancak beyaz benek ile geldiler. Öncelikle ısıyı kademeli olarak 30 derece yaptım ve 4gr reeflowers tuz ekledim. 2 gün sonunda düzelmeden ziyade diğer balıklarda da sürtünme başlayınca (ve açıkçası reeflowers tuzun kullanımını bilemediğim için) bolca su değişimi yaptım (eklediğim su da 30 dereceydi), tüm tanka 11ml (üzerinde yazan orana göre, net suyu 110lt tahmin ediyorum) contra ekledim, filtreyi iptal ederek hava motoru bağladım ve ışığı kapattım. Sonrasında her gün 20lt dip çekimi ve eklediğim kadar contra ile tedaviye devam ettim. 3 gün olacak ve kırmızı burunlardan bir tanesi hariç benek kalmadı, onda da 1 tane üst yüzgecinde var. Bitkiler mahvoldu ancak zaten bekliyordum. Haftasonu itibariyle (son beneğin de balıktan ayrılacağını varsayarak) eski düzene dönmeye başlayacağım ancak tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Filtre malzemeleri 3 gündür kuruyor, elimde 100ml sera bio nitrivec de mevcut. Öncelikle her gün 20lt su değişimi ile filtreye sadece elyaf ve aktif karbon koyarak çalıştırmayı düşünüyorum. 1 hafta sonunda da karbon ve elyafı çıkarıp filtreye normal malzemeleri koyup bakteri kültürünü ekleyip sıcaklığı her gün 1'er derece düşürerek normale dönmeyi planladım. Dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
Xlpro Ex-1500
Farklı bir konuya da yazmıştım, ilk geldiğinde pervane mili kırıkmış farketmediğim için sesli çalışıyordu, değiştirince sorun kalmadı o günden beri de sorunsuz çalışıyor memnun kalırsınız (150lt kaplumbağa akvaryumunda kullanıyorum).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.