ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Vaerdogan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2016 11:25
Son Ziyaret:
22 Haziran 2017 17:38
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Anıl Erdoğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eski Akvarist...

SON 1 MESAJI

Çin Tohumları
Öncelikle merhaba tüm akvaryum severler hepimiz hobimiz için büyük uyraşlar veriyoruz ancak bir şey rica etme ihtiyacı hissettim; ben bir ziraat mühendisiyim ve uzmanlık alanım bitki koruma bunun anlamıda bu başlığın altına yazma ihtiyacı hissettiğin kısmıyla acıklıyayım. bizler egitim görürken bir çok farklı alanda eğitiliyoruz bunlardan biride yabancı otlar: bunun basit tanımı su oluyor insanın istemediği yerde yetişen bitkiler. bu bitkiler tek tük de olsa tarla ve sulama kanalları gibi yerlerde ortaya çıkar ve çiftçiler tarafından bertaraf edilir. bu da kendi içinde bir çok bölüme ayrılır; bunlardan en önemlisi istilacı yabancı otlardır: bir bölgeye dışarıdan girdiği esnada üzerinde beslenen hiç bir doğal düşmanı olmaz ise o türün çoğalıp yayılmasını sınırlandıran etmen olmamış oluyor bu da bizde yada o bölgede o bitkinin istilaya geçebileceği anlamına gelir.
şimdi asıl meseleye gelirsek; birçok kişi internetten tohum satın alıyor başka bir tabirle ithal ediyor normalda karantına prosedürü gereği ekilecek tohumlar ekilir üstlerinde bakteri fungus virüs viroid testleri yapılır daha sonra izin verilir lakin bu yemişlik veya süs amaçlı italata uygulanan bir prosedür degildir.

Lafı çok uzattım sizlerden ricam ithal ettiğiniz tohumlar ölmüş olsa bile Üzerlerinde bakteri bulundurur daha önemlisi yaşayan bitkileri çöpe yada kanalizasyona döktüğünüzde oralarda çoğalarak tıkanmalara veyahut sulama şebekesi ile toprakların bulaşmasına yol açar. [K]bunların önüne geçmek için solarize edin yada mikrodalgada pişirip çöpe atın.[/K]

Okuduğunuz için teşekkürler.

Dip not: uzun zamandır yuksek lisans için ingilizce ile cebelleştiğimden cümlelerim devrik olabilir kusuruma bakmayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.