ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ermaster
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2006 19:49
Son Ziyaret:
26 Nisan 2008 17:54
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdal ERTURAL
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdal ERTURAL

SON 7 MESAJI

Kayseri Kestane Akvaryum

Murat beye aynen katılıyorum. Çamur at izi kalsın düşüncesini bırakıp. Gördüğümüz duyduğumuz balıkları malzemeleri akvaryumcularımıza iletip daha çeşitli balık veya malzeme getirmelerine yardımcı olabiliriz. Bu sayede bizde klasik balıkların yanında yeni çeşitleri görür ve sahip olabiliriz. Birazda kendimize sormak gerekiyor biz bu konuda akvaryumcularımızı ne kadar zorluyoruz.

ermaster2008-02-28 22:09:16
Kayseri Kestane Akvaryum
Arkadaşlar hala tartışıyoruz birbirimizi üzüyoruz. Bence en büyük akvaryumcuda dahi bazı şeyler olmayabilir. Her esnaf kendi mali gücü çapında iş yapar ve bu sektörde 1 nci sınıf malzemeden 10 uncu sınıf malzemeye kadar hepsi var. Araştırınca bulunmayacak malzeme yok. İyi niyetle ve usulünce yardım istendikten sonra Kayserideki bütün akvaryumcuların yardım edeceği kanısındayım. Burada bulamasanda interneti var. İste yeterki üç gün sonra elinde. Biz akvaryumcularımızı yerden yere vuracağımıza kendilerini geliştirmeleri için olumlu telkinlerde bulunalım. Ayrıca deniz akvaryumu konusunda akvaryumcuların aşırı bir bilgisi yok ve epeyce maliyetli bir uğraş tatlı su akvaryumu gibi kur ve zevkine bak değil idamesi gerekiyor. Bir kişi için kimse malzeme alıp alacak diye beklemez. Bu nedenlede akvaryumcularımızda bu ürünlerin bulunmaması normal. Kestane akvaryumdaki Adnan Beyde oğlu Kemal Beyde bence gayet saygılı ve hürmetli kişiler. Bana göre diğer akvaryumcularda öyle. Yeterki kişiye yaklaşmayı ve derdinizi anlatacak lisanı iyi seçin.
Kayseri Kestane Akvaryum

Arkadaşlar Kayseri akvaryumcuları ile ilgili forumları okuyunca gerçekten üzülüyorum. Forum önce güzel gidiyor sonra kişiselleşip bir akvaryumcuyu göğe çıkarıyoruz diğerini hak etmediği şekilde yerden yere vuruyoruz. Bence Kestane akvaryum güzel, temiz, ve uygun fiyatlı fakat yeri biraz dar geniş bir yere taşınmasını diliyorum. Hatırlayalım daha 1 yıl önce akvaryumlarını değiştirdi ve daha güzel hale getirdi. Tabi diğer akvaryumcularında güzel veya kötü yönleri var ve olacaktır. Hatırlarsanız 2 yıl önce Kayseri' de 5 akvaryumcu vardı şimdi 18 oldu. Yeni üretimhaneler kuruldu. Akvaryumcular çoğalıyor. Seçenekler artıyor. İsteyen araştırır en uygun yerden alır. Lütfen birbirimizi rencide etmeden güzel bir şekilde yorumumuzu yapalım.

Balık nakli nasıl yapılır?
Arkadaşlar 2005 ve 2006 da İzmir'den Kayseri'ye birçok kez balık getirdim.O zaman kemeraltında Bahri bey vardı. Dükkanı kapatmışşimdi bulamıyorum. Balık alırken 2 lt. suya elinde bulunan mavi bir 100 gr. kadarlık şişeden bir kaç damla mavi renkli mayi damlatır. Suya iyice karıştırıp, balıkları 4-5 lt. poşete koyardı. Bir gün önce saat 14:00 da aldığım balıklar Kayseri ertesi gün saat 21:00 geldiğimde hala yeni koymuş gibi dururlardı. Hala da o balıkları ve yavrularını besliyorum. Bu arada Bahri Beyin yerini bilen varsa selamımı söylerse sevinirim. ermaster2008-02-12 22:12:57
Elektrik Kesintisi Sonucu
Arkadaşlar elektrik kesintisi için en iyi çözüm akvaryumcudan şarjlı bir hava motoru almak .Elektrik kesintisinden sonra yaklaşık 3-6 saat arası hava veriyor(tabi akünün kaliteli ve yeni olmasına bağlı) Elektrik kesintisi sonucu akvaryumdaki bütün balıklarımı kaybettikten sonra buldum.          
     Akvaryumcuların hemen hemen hepsinde vardır bu hava motoru. Tabii siz sormadan almanız tavsiyesinde bulunmazlar. Önce balıklarınız ölecek siz gideceksiniz yanlarına balıklar elektrik kesintisinden öldü diyeceksiniz.Onlarda önce yeni balıkları sattacaklar sonra hava motorunu.Bende RAMBO EP-1200 MARKA şarjlı hava moturu var. 60 ytl ye almıştım. tabi garanti için senede bir 5 ytl verip aküyü değiştirebilrsiniz.
   Arada bir evde bulunduğunuzda fişi çekip akünün ne kadar gittiğini kontrol etmekte yarar var.
Vatozum Yunusumu Temizliyor

Arkadaşlar; Bir hafta önce benim de acei'lerimde aynı olayı gözledim. Vatoz hepsini ( 7 adet) tabanda bir kenara toplamış, temizliyordu. Vatozu hemen diğer akvaryumdaki ile yer değiştirdim. Aynı olay ikinci vatozda da oldu. Fakat akvaryumdaki nitratdan dolayı bütün balıklar (yunus .ahli. aceiman sarı prensesler) tabana sürtüyordu. Gerekli müdahaleyi yapıp suyu normale döndürdüm. Şimdi akvaryum normal, vatoz balıklardan uzaklaştı. Fakat aceilerin kafalarının arkası ve  sırt bölgesi şimdi bemyeyaz ve yavaş yavaş düzeliyorlar. 

Bence bu bir hastalığın habercisi olabilir. Benim akvaryumdaki nitrat seviyesi gibi..

Lütfen imla kurallarına uyalım, cümlelerimizi daha sakin ve anlaşılır bir biçimde yazalım. Noktalama işaretlerine de dikkat edelim. 

Echoe2007-3-7 23:35:50
300 litre Bitkili Tankım
Güzel ama biraz çıplak, biraz falez taşı koyarsan hem balıklar saklanır, hem bitki oralarada kök atar, bikaçta kılıçkuyruk koyarsın.bluedescada2007-2-10 18:17:47

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.