ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ogulcan006
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2017 14:30
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2017 20:50
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ogulcan Özçelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100 lt. Big ear

SON 3 MESAJI

Elma Salyangozu Hakkinda Bilgili Arkadaslar.
Olmediklerine eminim, en azindan 2 tanesinin, bu sabah biraz disari ciktilar. Kabuklarindan biraz cikip, sonra tekrar iceri kactilar. Akvaryuma attigimdan beri hic gezmediler, nitrat seviyesinin fazla oldugunu hissedip ondan bile kacmadilar hareketsizler. Eve gectigim bos bir tanka alip, dinlenmis suya koyup, canlanmalarini beklicem. Ana tankimda dip cekimi yapip %30 su degisimi yapicam. Sonra akvaryum suyuna tekrar alistirip, atmayi denicem.

Peki arkadaslar bu bilgiler dogrultusunda akvaryuma salinim yaptiginj dusundugunuz ve degerleri bozdugunu düşündüğünüz bir sey var mi? Akvaryum icerisinde hagen kum, mangrow koku, 2 cesit canli bitki, moss, makarna kaya bulunmakta. Ayrica dis filtre mevcut. Baliklar hayatlarindan memnun gibi gozukuyorlar. Yuzmeleri, yem yemeleri gayet normal, istahli.
Elma Salyangozu Hakkinda Bilgili Arkadaslar.
1 ay once 2 tane daha almıştım. Onlarda boyle sıkıntı cekti fakat o zaman betam vardi biraz didikliyordu, çıktıkları zaman, ondan korktuklari icin olabilir diye akvaryumdan almamıştım. Sonra ne yazik ki kaybettim.

Herhangi bir vitamin, mineral kullanmiyorum. Dis filtrenin icerisinde ki malzemelerin zehirleme olasiligi var midir? Dis filtrenin icinde seramik halka ve substrat var.
Elma Salyangozu Hakkinda Bilgili Arkadaslar.
Arkadaşlar öncelikle iyi hobiler dilerim. 2 gun once almis oldugum elma salyangozlarim hakkinda bir soruna sahibim. Elma salyangozlarimi getirip, kovaya koyup su asilamasi yaparken, gayet mutlu, kova içerisinde gezindiklerini gözlemledim. Daha sonra akvaryuma attigimda bir tanesi, hareketledi, kabugundan yarisina kadar çıkıp durdu, ve sanki bir sorun varmış gibi aniden içine cekildi. 2 gundur hic birinde bir hareketlenme yok. 4 adetler. Sanki su da onlara zarar veren bir sey varmış gibi davraniyorlar. Attiktan 10 dk sonra nitrat seviyesinin fazla oldugunu düşünüp etraflarinda dip cekimi yaptim. Fakat hic bir degisiklik olmadi. Akvaryumum 100 lt. İcerisinde hagen kum, mangrow kokune sarili moss, 2 cesit ismini bilmedigim bitki var. 11 adet lepistes besliyorum. Hep beraber aldim birbirlerine aliskinlar. Baliklar gayet mutlu ama salyangozlarin sevmediği bir sey var gibi. Eheim dis filtre kullaniyorum, benim bir fikrim acaba, dis filtrenin icerisindeki temizlik maddelerinden kaynakli, onlari rahatsiz eden bir sey mi var diye düşünüyorum. Konu hakkinda fikri olan, görüşü olan, çözümü olan arkadaslar yardim ederseniz cok sevinirim.( Su sicakligi 26 derece, ph bilmiyorum, duzenli dip cekimi yapip, dinlenmis su ekliyorum).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.