ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
astriks
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Temmuz 2017 18:25
Son Ziyaret:
05 Haziran 2019 10:55
Toplam Mesaj:
62 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Müslüm Korkmaz
Doğum Tarihi:
13 Haziran 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Üniversite Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Müslüm Korkmaz 50x45x30

SON 10 MESAJI

Cy-20 Mini Dış Filtre
Merhabalar,
" https://www.pompa-sayac.com/dis-filtreler/2481-resun-cyclone-cy-20-mini-dis-filtre-200ltsaat.html?gclid=EAIaIQobChMI25Lv3t3P4gIVFeaaCh2KtgxxEAYYASABEgI2APD_BwE " bu siteden bu dış filtreyi almak istiyorum, fiyatı diğer yerlere göre çok daha düşük. Buradan alışveriş yapan var mı? güvenilir sitemidir acaba ? yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden.
Filtre Tavsiyesi
Merhaba herkese,
100 - 150 tl arası önerebilceğiniz dış filtreler nelerdir. Şuan sun sun hw 603b kullanmaktayım fakat hem debisi çok kötü hemde temizlik yaptıktan sonra içindeki havayı boşaltmak çok uğraştırıyor. Kullanımı rahat 100 - 150 tl aralığındaki dış filtre önerilerinizi bekliyorum.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Lepistes İç Parazit
[QUOTE=mehmetbay]Balıkların dışkısı da taşıyıcı görevi görür akvaryum suyunda oluyor mu bir fikrim yok. Su değişimlerinde dışkıları uzaklaştırmaya yönelik yapmalısınız. Ama balıklarınızın bağışıklık sistemi güçlenirse suda mikrop ve parazit olsa bile hastalanmazlar. Ana tankınız ilaç kullanmaya uygunsa yani bitki ve dekor yoksa ana tankınızda uygulayabilirsiniz. [/QUOTE]

Su değişiminde hep 1 2 gün dinlenmiş çeşme suyu kullanıyorum bazen meşguliyetten kaynaklı suyu dinlendirmeyi vakit bulamıyorum yada unutuyorum. Böyle zamanlarda çeşme suyunu yarım saat bekletip koysam bir sıkıntısı olur mu ? Daha önce hiç yapmadım korktuğumdan kaynaklı sormak istedim kafama takılan bir soruydu

[QUOTE=kimyaegr]Genelde kötü su şartlarında oluşan bir durum.suyun içine bulaşır mı olayına fazla takılmayın..bende çok uğraştım bu hastalıkla.en etkili yöntem 3 gün de bir dinlemiş su değişimiyle su şartlarını iyileştirmek oldu.bunu yapınca belirtiler kaybolmaya başladı..bir anca kaybolucak diye birşey yok.durumu ağırlaşmış olanları kurtaramayabilirsiniz elbet..zaten anlarsınız belirtiler karın çökmesi,işatahszılaşma,sallana sallana yüzme,beyaz ve saydam dışkı,bir köşede saklanma ve ürkeklik..özellikle yemden kesildimi işler daha zorlaşıyor bu durumda karantina tankında mehmet beyin önerdiği tedaviyi uyulayınız..ana tankınızda sık su değişimlerine devam ediniz..ama yem yiyorlarsa sera bakto tabs yemini veriniz..iç parazit için üretilmiş bir yemdir...

[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz için. Bugün flagyl ile balıkları karantina tankında 10 dakika beklettim umarım iyi olur her şey. Yem mevzusunu da ilaç etki etmez ise uygulucam
Lepistes İç Parazit
[QUOTE=mehmetbay]Lepisteslerde iç parazit çokca yaşanıyor ki sizin balıklarınızın durumu da onu gösteriyor. Tedavi olarak öncelikle 2 ilaç öneriliyor.
1.si Sera Baktopur direct, fakat bu ilacı bulmak biraz zor. Eğer bulursanız karantina tankta tedaviyi uygun dozda yapmalısınız. İlacın üzerinde gerekli talimatlar yazar.
2.si ise eczanelerde bulunan flagyl tablettir. Bu tabletin değişik uygulama yöntemleri var fakat ben bildiğimi aktarayım size. Akvaryumdan aldığımız 5 litrelik suda tabletin 10 da 1ini eritiyoruz. Ve balıklarımızı bu kapta 5-10 dakikalık banyo yaptırıyoruz (sadece içinde durması yeterli banyo deyince yanlış anlaşılmasın.). Bu işlemi hastalıktan kurtulana kadar her gün yeni bir banyo hazırlayarak tekrarlıyoruz.

Benim tercih ettiğim yöntem ise su kalitesini yükselterek balıkların kendi başına hastalığı yenmesini beklemek. Bu süreçte artemia desteğini ve günlük su değişimlerini eksik etmiyorum.[/QUOTE]
Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Flagyl tabletini alıp dediğiniz gibi banyo yaptırıcam.Erkek lepistesim öldü dişilerden biri bugün yavruladı fakat hala yem atınca yemiyolar ve yavrularada saldırmıyolar. Arada bir ısıtıcının plastiğinde oluşan beyaz yosunumsu şeyi yiyolar. Su kalitesini yükseltmeye çalıştım fakat hala değişen bişey olmadı günlük dinlendirilmiş su ekliyorum fakat halan herhangi bi gelişmeyok.
Aklıma takılan bi soru var iç parazir akvaryum içindeki suya karışır mı ? eğer öyleyse suyun temizliği için ne yapmam lazım ?
Lepistes İç Parazit
Merhaba herkese,
Lepisteslerimde 3 4 gündür durgunluk yem yememe sabit durma gözlemliyorum. Stresden kaynaklı diye düşündüm ama bugün dışkılarının beyaz çıktığını görünce iç parazit kanaatına vardım. Formda biraz göz gezdirdim Bütün belirtiler uyuyordu 3d 1e lepisteslerimin hepsi akvaryumun birer köşesine geçip duruyor, yem verince herhangi bi şekilde yeme gitmiyor yada yemi yutup geri kusuyodu. Tropical in guppy yemini kullanıyorum arada bir bloodworms un chironomus kurutulmuş kurtlarını veriyodum severek yiyolardı ama artık hiç yemiyolar bende sarımsaklı yem tedavisini denedim ama o yemide yemediler napmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Not : 3 dişi lepistesimde hamile 2 sinin siyahlığı çok fazla karnıda şişmeye başladı. 1 tane dişim ara sıra diğer dişilerin kuyruklarına saldırıyor bu konu hakkındada yardım ederseniz çok memnun kalırım.

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Lepisteslerim Sabit Duruyor. Neden ?
[QUOTE=caspr]Benim kullandığım dediğim gibi tek taraftaydi. Bitki,dekor vs. vardı. Sizinki gibi sade değildi.
Normal yemleme yaparken onların üstünede çok az miktar atıyordum.
Sizinkide bi yöntem. Civa gibidir onlar.Nereye gittigini bile göremezsiniz.

Bitki olarak Anubias,Elodea,Limon,Zeytin öneririm.
[/QUOTE]

Dediğiniz gibi sol tarafa ek rafya eklerim fazladan. Bitki besleyemiyorum teşekkür ederim yorumun için
Lepisteslerim Sabit Duruyor. Neden ?
[QUOTE=caspr]Bir kenara topluca yapın. Bu şekilde olmamalı. En uygunu sol taraf gibi. Emiş borusundan uzak olsun.[/QUOTE]

Dipde gezen yavruların saklanıcak fazladan yeri olur diye düşünmüştüm yanlış mı düşünmüşüm , bunların yanına sol tarafa biraz daha eklesem olur mu yoksa komple hepsini mi sola alim ?
Lepisteslerim Sabit Duruyor. Neden ?
Merhabalar herkese, boş akvaryumumu 1 hafta önce doldurdum tekrar 65 litre akvaryumda sunsun hw-603b dış filtre takılı 27 derecede ısısı 4 gün böyle boş çalıştırdım. 2 gün önce 3d 1e lepistesleri aldım ilk koyduğumda bir sıkıntı yoktu ama şuan hepsi olduğu yerde sabit kalıyo(bazen su yüzeyinde bazen suyun dibinde) ara sıra kıpırdıyolar suda çok fazla akıntı yok dişiler hamile ama doğuma ne kadar var bilmiyorum. Hamileliklerinden kaynaklı mı sabit duruyolardır acaba ? Hastalık var ise nasıl anlayabilirim ?

Birde akvaryumda bitki yetiştiremedim hep çürüdüler bende doğan yavruları akvaryumun dışına çıkarmak istemiyorum. Kendi hallerinde doğup büyümelerini istiyorum acaba bu yaptığım rafyalar yeterli mi yoksa arttırim mi ? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198669/010320182039281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198669/010320182040301.jpg[/IMG]

Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Java Moss Ortamı
Merhabalar,
İlk kez akvaryumda bitki beslicem. Dipte hagen kum var. 6500k lık 1 adet ampul ile sabah açıyorum akşam kapatıyorum. 24 derece sabit akvaryum ısısı var. Uzunluğu 50cm olan bi akvaryumda bu şartlarda gübre ve co2 kullanmadan java moss yetişir mi ?[EDIT]astriks,2018-01-05 17:55:16[/EDIT]
Mücevher Balığı
Merhabalar,
Konuyu nereye açacağımı bilemedim. İstanbul avrupa yakasından eşli olarak mücevher balığı alabilceğim bildiğiniz bi yer var mı acaba ? Yada burdan bana satabilcek herhangi biri .Aradım çevremdeki petshoplarda lakin bulamadım. Bildiğiniz yerleri benimle paylaşırsanız çok memnun kalırım. Kağıthanede yaşamaktayım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.