ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
uvero
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2017 21:16
Son Ziyaret:
08 Nisan 2021 10:33
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Olkan
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Olkan

SON 10 MESAJI

Balığım Sanırım Ölüyor
[QUOTE=Kromatit]Kuyruğu hırpalanmış biraz. Görünürde başka bir şeyi yok. Sabaha kalmadan ölür. İsterseniz balığı akvaryumdan ayırıp biraz su değişimi yapın.
Bu arada balık kaç yaşındaydı? [/QUOTE]

Valla yaşını tam bilmiyorum hocam ben askerdeyken kardeşim almış, üstelik hamile olduğundan şüpheleniyordum. Yaşını öğrenebilirim ama ne çıkar ki acaba ?
Balığım Sanırım Ölüyor
Arkadaşlar balığım iki gündür böyle yüzmeye başladı. Biliyorum ölecek ama kuyruğu da bir garip sanki felçli gibi ne bileyim bir hastalığa yakalanmış gibi. Acaba neden böyle olmuştur. Balığı kurtarma ihtimalim var mıdır saygılar.

[VID]https://youtu.be/dEykVH0T2Kc[/VID]
İç Filtre Ses Sorunu
[QUOTE=aXarayli]

O değil. Onun yerine "plastik hava hortumu vanası" diye akvaryumcudan alın. Vana, vantuz vs. toplu alın 5-10 tane elinizde bulunsun. Bu hobide lazım olan küçük ama önemli teferruatlardır. Bu arada akıntı da aşırı. Vanayı takınca hala fazla gelirse suyun akvaryuma fışkırtıldığı yere süngerle bir su ilk dalgasını yayacak bir set, engel yapın.[/QUOTE]

Anladım hocam teşekkür ederim temin edicem. Filtreyi çevirsem ya da kabloyu çıkarsam fayda etmez değil mi ?
İç Filtre Ses Sorunu
[QUOTE=Emreytr]O dışarıdan gelen boruya vana koyarsan ses kesilir[/QUOTE]

Vana dediğiniz nasıl bişey hocam bağışlayın satılıyor mu acaba ? Ucunda siyah birşey var ama faydasız.
İç Filtre Ses Sorunu
Arkadaşlar merhaba. Malum yeni yeni sayenizde sistemimi oturtmaya çalışıyorum. İç filtrem çok ses yapıyor. Başı biraz yukarı çıkarınca azalıyor ama zararı varmış öyle olmasının. Havasını mı almak lazım ne yapmak lazım acaba ? O dışarı giden boruyu iptal etsem ses gider mi acaba. Bir video koyuyorum siz de farkedeceksiniz. Hepinize mutlu akşamlar.
[VID]https://youtu.be/zLhzqFCNaKc[/VID]
Ayda 4. Balığım Ölecek Lütfen Yardım !
[QUOTE=AhmetEmre]Meleği çıkarmanıza şimdilik gerek yok henüz küçük sadece deniz kabuklarını çıkarsanız fena olmaz çok hoşunuza gidiyorsa kalsın ama tatlı suda deniz kabuğu kullanmak bence hoş bir görüntü yaratmıyor ama zevk meselesi.
Suyun 26 derece olduğuna emin olun. Yakın zamanda balıklardan yavru almaya çalışmayın. Akvaryumun boyu iyi sadece buharlaşan suyu hep ekleyin. Haftada 1 gün balıkları aç bırakın önerim su değişimi yaptıktan sonraki gün aç bırakın yani su değişimini yapın 24 yaklaşık 24 saat yem vermeyin. Yem verirken suda yem artığı kalmayacak kadar yem verdiğinizden emin olun ağzı açık bir kapta 1 gün dinlenmiş su ile su değişi yapın ayrıca çok ısı farkı oluşmaması için dinlenen suyu kaloriferin yakınına koyun veya ufak bir ısıtıcı ile ısıtın. Sizin akvaryumunuza haftalık %25 su değişi yeterli gözüküyor. Filtre temizliğini iç filtre olduğu için su değişimi ile farklı bir günde yapmanız daha verimli olur.
Filtre temizlerken şu kurallara uyun:
1-Filtre tamamen suyun içinde çalışmalı kısmen veya tamamen su dışında olmamalı bozulur.
2-Temizlerken fişini çekip sudan çıkarın sonra küçük bir kaba bir miktar [K]akvaryumdan[/K] su koyup süngerdeki kaba pislikler çıkana kadar temizleyin sadece elinizde sıkıp sıkıp bırakmanız yeterli tertemiz olmasına gerek yok sadece tıkanıklık gitsin yeter biraz artık kalabilir.
3-Süngeri geri filtreye koyun ve suya sokun içinde hava kalmasın diye suya sokunca su içinde yan çevirip hafif titretin sonra cama yapıştırıp çalıştırın.
4-Filtrenin alt tarafının yere değmemesi daha iyi olur.
Yeni başlayanlar bu tip önerileri sevmez ama ufak bir dış filtre almanız ve akvaryuma kök küçük taş vb. ile dekor hazırlamanız en iyisi olur.
Şu linkteki makaleleri incelemeniz yararlı olur:
[URL]https://www.akvaryum.com/genel_kategorisi_21.asp[/URL]
[/QUOTE]

Estağfurullah görüşleriniz benim için altın niteliğindedir. Dış filtre dediğiniz nasıl oluyor acaba ayrıyeten birşey mi ? Temin etmeye çalışayım. Filtrem çok ses yapıyor normal mi acaba ya da dediğiniz gibi içinde hava kaldı. Selamlar.
Ayda 4. Balığım Ölecek Lütfen Yardım !
[QUOTE=ironself]O ,ısıtıcıda ayar yok durmuyor onu al içinden hemen


Isıtıcını acilen değiştirmen gerek [/QUOTE]

Tamam hocam ben işyerindeyim evdekilere söyleyim çıkarsınlar Allah razı olsun.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Akvaryumun son hali bu. Filtreyi cama verdim. Isıtıcı sanırım fazla ısıtıyor. Yeniden dizayn edeyim diyorum dostlar. Boyutları 60*30 sanırım. Son şekline göre dizayn dekor konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202097/120120180047401.jpg[/IMG][EDIT]uvero,2018-01-12 11:26:41[/EDIT]

[QUOTE=iezgi]

Vatoz almayin lutfen, ciddi anlamda kirli şu anda suyunuz hic degisim yapmadiginiz icin ve vatoz hem suyu oldukca kirleten hem de kirli suya karsi cok hassas bir turdur. Neye istinaden vatoz almasini tavsiye ettiniz bilmiyorum fakat yaptiginiz sey zaten sagliksiz ve yanlis bakilan bir ortama baska balik aldirtarak onun da hayati ile oynayip hobicinin moralini de iyice bozmaktan baska birsey degil...

Zebra danio'lar uretilmesi zor hayvanlardir, yogun bitki gerektirir.

Baliginiz stresten atlamis olmali, cunku pek oyle dogasi atlamak olan canlilara sahip degilsiniz. Zaten oyle durumlarda su azaltilmaz, akvaryuma kapak alinir.[/QUOTE]

Canlı bitki olarak internette satılanlara güvenebilirmiyim ?
Ayda 4. Balığım Ölecek Lütfen Yardım !
[QUOTE=ironself]Toros ısıtıcıdan kaynaklı olabilir suyu aşırı ısıtıyor ondan olabilir
[/QUOTE]

Aynen üstat bu sabah buhar çıkıyordu ısıtıcıdan sanırım otomatik ayarlı. Hepsi suyun içinde olmasa zararı olur mu acaba ? Ben sıfırdan tekrar dizayn edicem içeriyi hatamı anladım.
Ayda 4. Balığım Ölecek Lütfen Yardım !
[QUOTE=Egeyilmaz16]Merhaba arkadaşım o sarı balıklar zebra bendede var çok güzeller beyaz olanlar ay moli kuyrukları ay a benzer diğer turuncu ise plati ilk olarak vatoz almanı öneririm 6 10 cm arası bir vatoz yeterli olur fazla büyük alırsan yem isteyecektir o yüzden kücük al zaten çok yavaş büyerler filtrenin tamamen suya batım olması gerekir 1 haftada bir 100litrede 20 litre olacak şekilde değiştirin 50 litrede 10 litre akvaryumunuz daki filtreyi vantuzlarından cıkarıp karşı cama yapıştırın baloncuklar cama gelicek ama balıklar rahat yüzücektir yemlemeyi günde 2 kere az az yapınız yemi 1 dakikada bitirecek şekilde atınız elinizle yemi toz haline getirin ısıtıcınız su seviyesinden çıkıksa patlaya bilir dikkat edin suyu tamamen dolduru 1 2 parmak boşluk bırakın imkianınız var ise ışığınızı beyaz sarı tonları alırsanız akvaryumunuz daha güzel görünücektir zevk meselesi benimkinden bir örnek

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192712/120120180020371.jpg[/IMG]

Buda hamile tankından bir örnek

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192712/110120181956071.jpg[/IMG]

arka fon koyarsanız mavi veya sade siyah gibi fonlar güzel olucaktır balıklarınızın renkleri belli olur ben kendim yaptım arka fonu :)

[/QUOTE]

Maşallah hocam [:)] Sizinki de güzelmiş. Benim uzun zamandır hevesim vardı hala da var sanırım acele ettik. Zebralar ürese güzel olucak da bakalım artık bekliyorum. Suyu biraz azaltmıştık çünkü bir balık atlamıştı ama sonradan kendiliğinden buharlaşma olmuş sanırım. En son dediğiniz gibi yaptım filtreyi ve canlı bitki alacağım öyle olması daha iyi olucak sanki. Tekrar haberleşip bilgi paylaşımında bulunalım inşallah.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202097/120120180047401.jpg[/IMG]
Ayda 4. Balığım Ölecek Lütfen Yardım !
[QUOTE=iezgi]

Ötekisi platiye de benziyor; balıklar fanusta ölürler, karantinaya ayırmak döngüsü tam olan ayrı bir akvaryuma ayırmak demektir. Hasta hayvan filtresiz ve ısıtıcısız bir alanda mümkün değil iyileşmez. Yukarıda iyi tavsiyeler var, onları uygulamanızı, ayrıca deniz kabuklarını da çıkartmanızı tavsiye ederim. İçlerinde ölü hayvanlar bulunabiliyor ve bu suyunuzu zehirliyor olabilir.[/QUOTE]

Anladım ben bayağı bir temizlik yapıcam o zaman Allah razı olsun. Dediğiniz gibi plati sanırım şu resimdekinin aynısı balığım. Meleği falan çıkarmama gerek var mı hepsi durur mu acaba ?

[IMG]https://vignette3.wikia.nocookie.net/aquarium/images/b/b5/Mickey_mouse_platy.jpg/revision/latest?cb=20150506151822[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.