ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mrt26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
170
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2018 14:07
Son Ziyaret:
02 Haziran 2020 11:41
Toplam Mesaj:
296 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat murat
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1970
Yaş:
54
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat murat

SON 10 MESAJI

Sarı Prenses Korkaklığı Ve İç Filtre Ucu
[QUOTE=deatless22]
80 litre de sarı prenses beslemek uygun değil iken yanina bir koloni de ıceman tavsiye etmeniz çok yanlış .

Kesinlikle 80 litrede 2 tür ciklet kolonisi beslenmez. Balıklar ölmeyebilir ama bir evde 25 kişinin kalması gibi olur, 1 oda da 6-7 kişi kalsanız ölmezsiniz ama rahat ve mutlu da olamazsınız.

Lütfen hobiye yeni başlayan arkadaşları doğru yönlendirin.
Bilmediğiniz konularda yorum yapıp arkadaşların sorun yaşamasına, hobiden de soğumasını istemeyiz.


80 litrede sarı prenses bile beslenmemeli iken yanina başka bir ciklet kolonisi atmamalısınız. [/QUOTE]Öncelikle keyifli hobiler dilerim. O hacimde ciklet beslenmez cevabı artık kronik bir cevap oldu.doğrudur uygun değildir belki rahat edemezler ama asla beslenmez diye bir şey değildir. Artı arkadaş akvaryumunu büyüteceğini yazmış ve özelden de arkadaşla yeterince görüştük. Şuda var arkadaş şuan balıkların ürkekliğinden hobiden keyif almıyor ve balıkları küçük ben ona bir seçenek verdim.Akvaryumu büyütmesi gerektiğini oda biliyor.ve şunuda söyliyeyim 80,100 litre akvaryumla cevremde çok kişi var sarı beyaz ve mavi prenses aysmen kolonisi besleyen ve yüzlerce yavru alıyorlar çoğunada yavru ben verdim. Ha daha büyük tanklarka dahamı iyi olur tabiki olur ama şartlar işte.ve bilmediğiniz konularda yorum yapmayın diyerek insanları forumdan soğutuyorsunuz.çevremdeki profesyonel hobici üretici dostlarım ve 10 yıldır bu hobinin içinde oluşum özellikle malawi konusunda bana yeter.sorduğum sorulara bakarsanız çoğu yeni arayışlar yeni bilgiler içindir.Saygılar[EDIT]Mrtypc26,2020-05-30 22:18:54[/EDIT]
Ahli Ciklet Mavi Prensesle Çiftleşirmi
Malavi cikletlerde nadirde olsa bu durum sözkonusu. Böyle olunca yavrularda kırılmalar oluyor maalesef.
Sarı Prenses Korkaklığı Ve İç Filtre Ucu
[QUOTE=EvoPac]

Çok teşekkür ederim. Sipariş veriyorum. Çeşitlilik olsun.[/QUOTE]netten sipariş verecekseniz özel yemi tevsiye ederim
Sarı Prenses Korkaklığı Ve İç Filtre Ucu
[QUOTE=EvoPac]

Pazartesi günü aysmen'lere bakacağım. Yem olarak akvaryumcudan ilk aldığım bitkisel ağırlıklı bir yem var. Ekstra olarak ben Sera FD Tubifex aldım, kurutulmuş kan kurdu galiba. Haftada 1, maksimum 2 kere günde 1 olacak şekilde veriyorum. Alıştıkları zaman normal yemleri de yemiyorlarmış. [/QUOTE]tetra pro elgea. Tropical spriluna. Sera vipan kaliteli güzel yemlerdir. Bu üçü size yeter tavsiye ederim
Sarı Prenses Korkaklığı Ve İç Filtre Ucu
[QUOTE=EvoPac]

Bunun için yunus düşünmüştüm ilk başta. Ama Eminönü'nde bulamadım. Olanlar da 10cm kadardı, sarılara yer bırakmazlar diye almadım. Şimdi balıklarımdan biri muhtemelen ağzında yumurtalı. Onun durumuna göre akvaryum+ek balık yapmayı düşünüyorum.[/QUOTE]Sarı prensesler in ürkekliğini almada en etkili yöntem aysmen. 3d1e aysmen atarsanız çok keyif alırsınız hemde çok uyumlu türdür. İlerde balıklar büyüyünce tankıda büyütürsünüz. Sadece şuna dikkat edin protein ağırlıklı beslemeyin bitkisel besleyin arada etçil yem verin.zira aysmenler otçuldur böylelikle sarıların rengi de güzel olur. Keyif li hobiler
Sarı P. Mi Yoksa Portakal Ciklet Mi
[QUOTE=wolde]

Evet yeni aldım o turuncu olanları, yavru vardı birini yeni kusturdum . Karınları bana da çökük gibi geldi :([/QUOTE]Yeni kusturduysanız normaldir ozaman karın çöküklüğü zira uzun zanadır yem yememiştir.Ama dediğim gibi gerçekten sarı prenses beslemek istiyorsanız bitkisel ağırlıklı besleyin.
Sarı P. Mi Yoksa Portakal Ciklet Mi
Sarı prensesler maalesef yanlış besleyerek böyle turuncu hale getirebiliyouz.çok fazla etçil yemle beslenen balıklar turuncuya dönüyor.Sarı prenses hem etçil hem otçuldur ama tavsiyem ağırlıklı bitkisel beslenip arada protein ağırlıklı beslenirse daha güzel sarı renkleri olur.tetra discus gibi yemleri çok kullanmak bu sonuçları oluşturuyor.fakat dikkatimi çeken fotodaki balıkta biraz karın çöküklüğümü var.
Cikletlerin Çok Fazla Ürkmesi
[QUOTE=omerali06]
Kardes dogasi fln degil bende sari prenses ve yunus besliyorum kapagi actigimda gelip sevdiriyolar kendilerini. Bi sure daha sabirli ol bakalim nolcak elinden geldigince akvaryuma mudahale ederken elinden geldigince sapir supur daldirma yavas ve sakin ol zamanla baliklarda buyudukce geccegine inaniyorum. Daha yavru sayilir baliklarin.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214919/260520202242061.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214919/260520202240171.jpg[/IMG]

Bak adamlar nasil rahatlar yani biraz akisina birak yem aterken sapir supur eline gelislerini goruceksin.[/QUOTE]yunuslar çıkar akvaryumdan da bide öyle gör. Sarı ve mavi prensesler ürkek balıklardır hatta hobiden soğuturlar insanı. Bunun için çoğu hobici sarıların yanında aysmen veya yunus gibi balıklar atarlar. Aysmenler çok hareketli dir yunuslar da uysal ve gezen balıktır sarıların ürkekliğini alır.

[QUOTE=Joseph122]Arkadaşlar merhaba 110 lt lik bir ciklet akvaryumum var ısıtıcım iç filtrem ve pipo filtremde mevcut.Daha önce yavruyken aldığım sarı,mavi,auratus ve albino cikletlerim var fakat bir ara çok iyilerdi bu ara odada ne zaman ayağa kalksam hemen makarna kayaların arasına saklanıyolar yemlediğimde çıkıyolar ama korka korka yiyolar belli oluyo.Forumdan araştırdım biraz dekor diyen var tür fazlalığı diyen var ama baktığımda bazı akvaristler bunlara hiç dikkat etmeden birsürü balık besliyo ve balıklar hiç kaçmıyo bizimkiler niye böyledir acaba hiç görsellik olmuyo bu şekilde akvaryumda taş besler gibi[:)]Acaba diyorum fazlamı saklanma alanı oluşturuyoruz.
Akvaryumun hali aşağıdaki gibi sizlerinde tavsiyeleri varsa sevinirim teşekkürler şimdiden.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221240/260520201408331.jpg[/IMG][/QUOTE]akvaryum hacminiz göre 4 tür fazla gelir zaten auratus diğer türlere uyumsuz bir türdür.mavi be beyaz prensesler özellikle erkekleri çok agresif balıklardır.sizin yerinizde olsam 3d1e sarı bırakıp 3d1 aysmenle devam ederim. Aysmenler sarıların ürkekliğini alırlar ve çok uyumlu türdür.
Cikletlerin Cinsiyeti Nedir
Arkadaki kesin erkek öndeki dişiye daha ağır basıyor.anüswent kesin olur.
Albino Redcheek
[VID]https://youtu.be/1agJWCyth7w[/VID] Evet 7. Ayı geçtik arkadaşlar balıklar büyüdükçe yer dar gelmeye başladı.redcheeklere kıyamadım ve tek tür devam etmeye karar verdiğim için aysmenleri çıkardım. Büyüdükçe gerçekten mükemmel altın sarısı rengi alıyorlar beslemesi zevkli ve tavsiye edeceğim bir tür.dişilerin çoğu bu boyda bile yumurta alıyorlar maşallah. Keyifli hobiler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.