ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
OzanEge
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2018 17:43
Son Ziyaret:
07 Ocak 2023 14:16
Toplam Mesaj:
10 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Ege
Doğum Tarihi:
14 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan Ege

SON 10 MESAJI

Lepistesimin Kuyruğu 2 Ye Bölündü
Merhabalar, çok büyük ihtimalle kötü su koşullarından kaynaklanıyordur. Akvaryumunuzla ilgili bilgi verirseniz ( kaç litre, kaç balık var, su değişim sıklığı, akvaryum ne kadar süreden beri aktif, suya alıştırarak mı eklediniz balıkları vb.) tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar. Ayrıca ana tankınıza metilen mavisi dökmemeniz lazım içindeki yararlı bakteri kültürüne zarar verdiği için.
Lepistes Yavru Türü
Merhabalar, anneyi dışarıdan aldığım lepistes yavrularımdan biri bu şekilde renklenmeye başladı diğerlerinden farklı olarak. Normal bir lepistes mi yoksa endler mi acaba bilgisi olan var mıdır? Teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209971/021220181638081.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209971/021220181638391.jpg[/IMG]
Beyaz Benek
[QUOTE=sefo]Teşekkür ederim Ozan bey bende iki gündür hemen hemen tüm forumları okudum net bir fikir sahibi olamadığım için açtım başlığı. Çünkü en çok önerilen sıcaklık artışı-tuz ve metilen mavisi içeren ilaçlar ama bende hem çöpçü hem vatoz hem bitki bulunması, tuz ve metilen mavisi kullanımını sınırlıyor anladığım kadarıyla yedek bir akvaryumumda olmayınca işler karıştı belki farklı bir metodla sorunu halkeden vardır diye yardım istedim. [/QUOTE]

Bence ısıyı arttırıp günlük su değişimi yapın ama ekleyeceğiniz suyun akvaryum suyuyla aynı sıcaklıkta olmasına dikkat edin. Zaten beyaz benek hastalığı akvaryum suyunun sıcaklığının ani değişimi sonucu oluşuyor. Su değişimi sırasında da akvaryumdan aldığınız suyu dipten çekmeye özen gösterin dibi çok karıştırmadan. Çünkü balık yüzeyinden ayrılan bakteriler dibe çöküyor ve onları oradan uzaklaştırmak gerekiyor. Ben herhangi bir ilaç kullanmamıştım. Sıcaklık ve su değişimi çözmüştü benim sorunumu ama bence siz de araştırıp en çok tavsiye edileni yapın.
Beyaz Benek
Merhaba, öncelikle beyaz benek şeklinde forumda aratırsanız sonsuz bir bilgi birikimine ulaşabilirsiniz. Benim de benzer bir akvaryumum var ve beyaz benek hastalığını atlattım birkaç ay önce. Sıcaklığı yükseltip düzenli su değişimi yaparsanız bir süre sonra kendiliğinden geçiyor hastalık. Su değişim miktarları ve sıcaklık için farklı değerler söylenebiliyor. Daha detaylı bilgilere forum üzerinden üzerinden erişebilirsiniz. Ana tankınızda tuz veya metilen mavisi gibi maddeler kullanılmaması gerekiyor dengenin bozulmaması için. Geçmiş olsun.
Karides Ölümleri Nedeni
Ölçüler: 30x25x25h
Canlı Türleri: Kiraz Karides, Pure red line Karides, Mavi Karides
Bitki Türleri: Köke Sarılı Moss, Moss Ball
Tankın Yaşı: 1,5 ay
Filtrasyon : Pipo Filtre
Taban : Altta yaklaşık 2-3cm Lav Kırığı, üstünde 2-3cm aktif toprak

Öncelikle merhabalar, akvaryumu hazır içme suyuyla kurduktan sonra Reeflower’ın Effective Conditioner ve Bacteria Feeder ürünlerini uygun miktarlarda 3 gün kullandım. 2-2,5 hafta bu şekilde boş çalıştı. Sonrasında başka bir akvaryumumda olan 5 kiraz karidesi ekledim. 2 hafta sorunsuz bir şekilde devam ettikten sonra 5 tane mavi karides ve 4 tane PRL karides alıp akvaryuma alıştırarak ekledim. Yeni arkadaşları ekledikten 2 gün sonra 2 tane mavi karidesim öldüler. Sonrasında da ölümler kesilmedi. Ertesi gün 2 tane kiraz karides öldü. Bunlardan sonra yüzde 50 su değişimi yaptım ama mavi ve kiraz karidesler hala ölüyorlar. Fakat PRL karideslere hiçbir şey olmadı onlar şimdilik yaşamaya devam ediyor. Yeni karidesleri eklemeden önce Reeflower’ın gübre setini edindim ve moss için onu yarım ölçüde 3 günde bir eklemeye başlamıştım (Fosfat, demir, nitrat, potasyum ve trace). Sizce ölümlerin nedeni gübre mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Lepistes
[QUOTE=Leventuna]Selamlar, bir haftalık 40 lt lik bir akvaryumum var. 15 lepistes almıştım. Bir haftada birer gün arayla 6 balık öldü. Ama 6 tane de yavru doğdu. 6 balığın ölmesi normal midir? Akvaryumda hava filtresi var. Lepisteslerle birlikte 6 tane ismini bilmediğim balık vermişti akvaryumcu. Lepisteslere pek karışmıyorlar. Sıcaklık 25 derecede sabit. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210244/041120181020181.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba, bir haftada altı balığın ölmesi çok normal bir şey değildir. Akvaryumunuz yeni olduğu için muhtemelen yaptığınız bir hata buna sebep olmuştur. Akvaryumu kurduktan kaç gün sonra eklediniz balıkları?
Lepistesim Hamile Mi? Yoksa Kabızmı
Bence imkanınız varsa ufak bir yavru tankı edinmeniz yavruluktan daha iyi bir seçim olabilir. İlanlar kısmında ufak akvaryumları uygun fiyata bulabilirsiniz.
Beyaz Benek
Akvaryumun ısısını kademeli bir şekilde arttırmanız lazım beneklerin balık yüzeyinden ayrılması için ama artan ısıyla beraber oksijenin sudaki çözünürlüğü azalacaktır. Hava motoru bağlamanız daha iyi olur. Günlük dip çekimi ve su değişimiyle çok tehlikeli olmayan bir hastalıktır.
İstanbul Akvaryumcu Önerisi
Levent'deki As Pet shop'u ben de öneririm, çok ilgili ve bilgililer.
Mid-tech Bitkili Kurulumu.
Öncelikle hayırlı olsun akvaryumunuz. Ben de yakın zamanda sizinkine yakın bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Kayaları ve gübreleri nereden aldınız acaba? Fiyat ve internetten aldıysanız link paylaşabilir mısınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.