ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nick yok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2007 21:07
Son Ziyaret:
19 Ekim 2010 21:01
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
şafak yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

şafak yıldız

SON 10 MESAJI

Zebra Cinsiyetini Nasıl bilirim?
dişiler erkeklerden daha küçük olur 10 cm lik bir zebra gördüysen o 100%80 erkektir
Basit Dip Süpürgesi (resimli)
cikletlerle nasıl yasıo o velifera
(lombordoi )kenyi
kenyi cinsiyet ayrımı nasıl yapılır dişiler kaç adet yumurtayı kaç gün kuluçka  yaparlar 10 cm lik bir erkek ve 7 cm lıik bir zebra ciftinin yaninda yasarlarmı akvaryum 45 cm olurmu zebra lar vardı bir cift kenyi yasarmı yanında bide bizim burda satılan kenyiler o kadar parlak pullu değil resimlerdeki gibi
kendi dış filtrem ( yapacagım)
evet arama tusuna (BUTONUNA) basınca her seyi bulursunuz istediğiniz soruları yanıtlar
bu balıkların türünü bilen varmı?
bu balık calico şeker pempe kırması gibi
Mozambik

resim koyarmısın bendede bir cift var

 

japon balıklarıyla ilgili herşey acemiler
site kaynak:http://www.geocities.com/b_artar/akvaryum.html
japon balıklarıyla ilgili herşey acemiler
1-) AKVARYUM ve GEREÇLERİ
1a)  Evinizin ve Bütçenizin Durumuna Göre Bir Akvaryum Satın Almalısınız.  Satın    Alacagınız   Akvaryum Piyasada Tanınmış Marka Olmasına Özen Gösterin..  Hiç Bir Şekilde  Akvaryum Markası Bilmiyorsanız. Alacağınız  Akvaryum Büyük Ebad da ise, O Markayı en az 3 Akvaryumcuda Görmüş Olmanızı Tavsiye Ederim.. 
1b)  Isıtıcı  Akvaryum Büyüklüğüne Göre Akvaryumcunun Tavsiye Edeceği Watt'da ...
1c)  Filtre Yine Akvaryumcuya Uyabilirsiniz.
1d)  Hava Motoru
1e)  Akvaryum Tabanına Taş..
1f)  Hava Taşı _ Hava Hortumu Vantuz ve Hava Muslukları
2-) AKVARYUM KURULMASI
a)  İlk Önce Aldığınız Akvaryumu (detarjansız) Duru Su İle Yıkayınız ve  Camda Leke Kalmayacak Şekilde Kurulayı-
nız..  Evinizde güneş almayan bir bölüme yerleştiriniz..
2b) Hava Hortumlarini vantuzlarin yardimiyla akvaryumunuza sabitleyim uçlarına hava taşlarini takınız. Yine Deter-
jansız olarak yıkadığınız çakıl taşını(dere kumu) akvaryum tabanınıza serip akvaryumunuzu su ile doldurunuz. (unutmayın Akvaryum'u 1 kerede doldurmayın. Once 1/3 oranda 10dk sonra   1/3, kalan 1/3 u ise 20 dk sonra  doldurun) (Havuz Problemi gibi oldu :)  )
2c) İlk bölüm 2/3 Oranında Suyu doldurduktan sonra kalan ekipmanlarinizi çalıştırmamak kaydıyla akvaryumunuza yerleştiriniz. (filtre isitici hava motoru vb) kalan suyu koyduktan sonra akvaryumunuza koydugunuz ekipmanları calıstırabilirsiniz..
3-) ISI DENGESİ
Akvaryumdaki En Onemli Konudur.. Oyle Balıklar Vardır ki; ısıtıcı istemez, kimileri ise cok yuksek ısı sever.. Aynı şey bitkiler icinde  geçerlidir.. (Bu yüzden 2 balık türünü aynı  akvaryumda barındırmamalısınız..  Balık'ın ısıtıcı istememe si akvaryuma ısıtıcı konmayacagı anlamına gelmemeli,  zira ısı farklılıgı balıgın cabuk hastalanmasına neden olur tek tek balık turlerine gore ısı listesi yapamayacağım. Ancak,  ortalama ısı dusunecek olursak 25-26 derece olmalıdır. (Ancak örnek verecek olursam bir discus için bu derece çok düşüktür..)

4-)AKVARYUM DENGESİ
Akvaryumunuzun dengesi, tüm ekipmanlar çalıştırılmak kaydı ile, 2 gün içinde oturacaktir. Artık balık ve bitkinizi koyabilirsiniz. Asla Sabırsız Olmayınız

5-) BALIK SATIN ALMAK
Birinci Kural ; Asla Akvaryumcudan Çekinmeyin... En Kötü Sizi Dükkanından Kovar.:) Bu da Evinize Götürdüğünüz Bir Balığınızın Ölüşünü Seyretmekten Daha Az Üzücü Bir Olaydir. Satın Almak İstediğiniz Balığı İnceleyin Vucudunda Cizik, Leke, Benek, Kuyruğunda Yırtık Olan Balıkları Seçmeyin.. Bu Kurallara Uyan Bir Balık Bulduğunuz Zaman İllaki Balık'a Yem Attırın.. Şayet Balık Yem Yemiyorsa Hatta Yem'e Saldırmıyorsa O Balığı Asla Almayın....  Zira Unutmayınki Balıklar Asla Doymaz Yem Görünce İllaki Saldirir...   (Japon Balıkları ile dikkat edeceginiz diger husus; Sayet gözleri vucudu ile dogru orantıda degil, gözleri daha büyükse o balık dengesiz gelisim göstermiş, yası olmasına ragmen vucudu gelismemis ve gelismeyecek demektir.)


6-) BALIK TERCİHLERİ
Bu tercih tamamiyle zevkinize kalmış bir konu olmakla.. Mutlaka Birlikte Uyum içerisinde Yaşayacak Balıklar seçmelisiniz. (Benim tercihim tabii ki japon balık'ından yana :)
Bir arada yaşayacak balık turlerine bir kac ornek..
Köpek balığı-Lepistes-Kılıç Kuyruk-Black Moni-Çöpçü-Vatoz :  Tüm turle yaşarlar,  kendine zarar  verdirtmez..
Yalnız Kendi Türleri ile Yaşayacak Balık Türleri ise;
Japon -Jicklet-Tetra-Pirena-Astranot: Bu tür balıklar yalnizca kendi  türleriyle yaşaması gereken balıklardır.. Kimi Başka Balıklara Zarar verir.. Kimi Her baliktan zarar görür.
7-) AKVARYUMUN FAYDALARI
Akvaryumun faydaları saymakla bitmez..  Fakat, benim en faydalı bulduğum tarafı, tv, kahvehane, cafe, bar, disko gibi yerlerden insanı uzaklaştırıyor.  (bunları seviyorsanız akvaryum kurmaktan vazgeçmeyin tabii ki:) )  Demek istediğim, insan sevdiği varlıklara zaman ayırıyor ve buda bir zaman ayırma meselesidirki, diğer uğraşlarınıza daha az zaman ayıracaksınız anlamına geliyor.  Bu konu elbetteki tüm diğer canlılar için kedi köpek, kuş vs. hatta bitki içinde aynıdır.
Hele hele ki çocuğunuz istiyorsa mutlaka canlıya yok demeyin..   Akvaryum ise diğer canlılara oranla daha az zahmetlidir ve aman çocuğum kuş tüyünden rahatsız oluyor, aman kedinin tüyü ağzıma kaçtı gibi sorunlarıda yoktur.  Siz balığını sabah 5 de çişe çıkaran, balığa çiş  kumu  alacam diye inşaatlarda gezinen,  sopa atıp balığının getirmesini bekleyen, yada  ayyy   cici mi dedi balik diyen birini gördünüzmü?  :)
Sohbet Gibi Hikaye ve Tecrübelerim..
Akvaryumla tanışmam henüz 6 yaşımda iken  büyük abimin eve akvaryum kurması , rahmetli babaannemin ise balık bize yaramaz kurmayın demesine rağmen kurulduğu gün başladı. (Yıl 1971)  ( demekki ben 1965 doğumluyum)  O zamanlar Mersin'de oturuyoruz ve Mersin 'de akvaryumcuyu bırakın belki balığın cam dikdörtgende yaşayabileceği ihtimalini tahmin eden yok. Abim, Ankara'dan akvaryumu balıkları aldı geldi ve yukarıda yazdıklarımı okumadığı için ilk balık firelerimizi verdik.. Sonra Akvaryum dengesi denen olayı öğrendik ve balıkları oturmuş suya  bıraktık. 1 yada 2 yıl sonra evimizde 3 katlı akvaryum oldu.  Blackmoli, lepistes, kılıçkuyruk ve plati gibi doğurgan balıklar  bir akvaryumda, alt katta   melek balığı, en altta küçük akvaryumda ise yavru balıklar bulunuyordu.  Ben ise; yerdeki halının üstüne oturur akvaryumu seyrediyor olurdum.  10 Yaşında ilk akvaryumum oldu ve Mersin'e akvaryumcu açıldı. 35cm.lik bir akvaryum ve  1 adet sarı japon balığı. O gün bugün de japon balığı beslerim.Birazda içgüdüsel olsa gerek herzaman iyi balık seçmişimdir.  1987 yılında Ankara'ya yerleştim ve Ofisime 120x70x80 cm. lik bir akvaryum yaptırdım.  Zaman içerisinde oldukça güzel hatta jumbo diye tabir edilen iri balıklar aldım.  Ancak, abimin Dr. arkadaşının su dezenfektanı diye verdiği ilacı kullandım biz bunu içiyoruz bişey
Babam ve Babaannemin ayakları ile 3 katlı 
akvaryumumuz
Babaannemin, akvaryumun bize yaramama inancı ise; dedem eve
akvaryum kurmus ve işlerimiz
bozulmuş sebebi bu!
yapmıyor dediği ilaç 10k. içinde tüm balıklarımı öldürdü :( Bi süre elim akvaryum a gitmedi.   (Öğle üzülmüştümki akvaryumu malzemelerimi verdim gitti.)  2 Yıl kadar sonra bu kez 160x70x60 cam bi akvaryum daha yaptırdım. (Resimlerde Gördüğünüz Akvaryum)  Bu akvaryumumun dengesi çok güzel oturdu . Isı dengesi sürekli 26-27 derecede sabit tutuyordum. Canlı yem tavuk ciğeri, ve kuru yemle besliyordum. Haftada 2 kez ise,  haşlanmış ıspanak verirdim. 
Sağ karedeki gördüğünüz  büyük japonbalığı, adeta bi arkadaş gibi olmuş elimden yem yiyordu. (Öyle Çok severdimki onu.) Ofisim zemin katta idi ve birgün camdan giren bir kedi akvaryumun kapak arkasındaki boşluktan balığımı almış ofis kan icinde kalmış bir manzarayla karşılaştım. (Muhtemelen kediyi yem verecek zannederek yüzeye çıktı ve kedi doğa kanununu uyguladı.) Ancak o an böyle düşünmüyor adeta kedi düşmanı olmuştum. Yolda kedi görünce içimden küfür ediyordum.  Yani anlayacağınız akvaryum yaşantımda 2 talihsiz olay yaşadım. Ancak bu talihsizlikler herkezin başına gelecek diye bi kural yok.
Bu olay akabinde akvaryumu eve taşıdım evimin bir bölümü  yuksek tavandır
ve tavanda ışıklık gibi bir bölüm var, anlayacağınız  güneş almadan sadece direk ışık görüyor. Ancak evim üst katta olduğu için birde sacak olduki anlatamam ..   su ısısı 30-32 den aşagı düşmüyor  zaman zaman suya buz atıyordum. (zira japon balıkları sıcağı sevmez diye bilirdim ve duyduğum  su yüzeyi donmadıkça oksijen kesilmedikçe yaşarlarmış) Bu arada tüm bitkilerim sıcaktan dolayı inanılmaz ölçüde geliştiler. 
Bir sabah kalktım geçtim akvaryumun karşısına bide ne göreyim 1 dişiyi 2 sonra 1 erkek daha katılarak 3 erkek kovalıyor ve dişi yağmur gibi yumurta döküyor.  Daha evvelde yumurta döken balıklarım olmuştu ancak onlara özel ortamlar hazırladım. Ancak, buna rağmen yumurtalar mantarlaştı bir türlü yavru alamamıştım. Ben kaptırdım kendimi manzaranın güzelliğine seyrediyorum inanın biranda akvaryumun her yeri yumurta doldu.  el sokmak dengeyi bozmak istemedim. 2.gün elimde mercekle yumurtaların içinde yavruların siyahlıklarını hatta kimilerinin gözlerine kadar görüyordum. (Yok böyle bir keyif)  ve derken 3. gün yavrular yumurtadan çıktı bende  büyük balıkları akvaryumdan alıp başka akvaryuma taşıdım.   ilk 2 gün yavrular  cama bitkilerin üzerine  kısacası buldukları her yere vatoz balığı gibi yapışık sabit kalıyorlar.   Onlara  haşlanmış yumurta sarısından çok az bir miktar bardakta  karıştırıp verdim. 2. günden sonra artık  biraz daha irileşip yüzmeye başladılar.  5. günden itibaren ise  artemya yemeye başlamışlardıki.   beni rahatlatan olay o oldu. (Yanlız Allah bu işi profosyonelce yapanlara sabır versin   inanın   japon balığı yavrusu büyütmek kadar zor birşey yoktur herhalde)  Bi kere artemyayı açmak başlıbaşına bir uğraş , hadi açıldı onları  kucuk hava hortumuyla sudan çekip kepçeyle suzup vermek zira artemya tuzlusuda ureyen bir cesit canlı türü.
Alttaki Fotoğrafda Yavrular 6-7 günlük Yavrular 1,5 aylık
Yavrular, burada 1,5 aylık ancak ortadaki iri balıka bakarsanız  gelisimi daha farklı. Bir batında  cıkan yavrular içerisinde  yaklaşık %5 lik bir kısmı daha çabuk bir gelisim gösteriyor..   ve tahminim   bunlar jumbo diye adlandırılan  büyük boy sınıfına girmeye aday oluyorlar. (elbetteki havuz ortamında) Yaklaşık 1 ay sonra ise  yani 2,5 aylıkken  kardeşlerini yemeye başlıyor. zira  çok kavruk kalanlar oluyor. Sizinde Gördüğünüz gibi 2 tür japon var..   açık renkliler ve yeşiller..  Açık renkliler anne ve 1 babaya (çingene) ye döndüler. Yeşil olarak gördükleriniz ise diğer 2 adet baba acık sarı ve Kavuniçi oldular. Herkezin dediği gibi yeşiller sazan atalarına çekmişler renklenmez diye bir olay yokmuş..  Akvaryum u güneş e aldım  , yosunlanacağını biliyordum ancak yavruların renklenmesinde  güneşin çok önemli rolü oldu.


Aman Dikkat!
Japon balıklarında dikkat edilmesi gereken başlıca ve 1. unsur ; Balığı satın aldığınız dakika başlıyor, herşeyiyle beğendiğiniz balığı akvarcuya gösterdiniz akvaryumcu büyük torbayı suyla doldurup, balığı yakaladı ve su dolu torbaya attı.   Sakın bunun böyle yapılmasına izin vermeyin!!!!!   Torbayı siz elinize alın, ve iyice toplayın, yakalanan balık kepçeden bırakılmamalı torbadaki suya salınmalı, yüksekten atılan japon balığının  hava kesesi zarar görecek, belki de patlayacak  ve o balık akvaryumunuzda size ters yada  yan yüzerek işkence çektirecektir.  (+ Tedavisi Hiç bir şekilde yoktur.)

Tropsi
Bu Hastalık japon balığının  sonudur. Hastalığın tedavisinden ziyade yakalanmaması için gerekli koşulları temin etmek önemlidir.. Tropsi denilen hastalık japon balıklarının pullarının kabarması iki pulun birbirine değmeyecegi derecede aralanması ile gözlemlenir..  Bu hastalık bir iç hastalıktır ve  kabızlık akabinde olduğunu  gözlemledim...   Ancak bıraktığı tahribat o kadar çok oluyorki kurtarma sansımız neredeyse yok...  Bu hastalığa yakalanmasını önlemek için  haşlanmış ıspanak'ı aman ihmal etmeyin..

Beyaz Benek
Japon Balığında beyaz benek çok basit ve sorunsuz bir hastalıktır. Malumunuz  beyaz benek akvaryumdaki ani ısı değişiklikleri ile balığa yerleşen yarım toplu iğne başı büyüklüğünde  bir tür parazittir. Birçok balıkta ölümcül olmasına karşı japon balığında hiç bir iz bırakmaz.. (Elbetteki tedavi şartı ile) Demek istediğim şu ki;  tedaviside çok kolaydır . Akvaryumcularımızda olan beyaz benek ilacından alınız ve 3 gün uygulayınız (Prospektus esas olacak şekilde) ve bu işlem sırasında akvaryum ısısını 3-4 derece yükseltiniz.  2 günde  seyrelecek 3. gün hastalıktan eser kalmayacaktır.
Japon Balığında Gözle Gözlemlediğiniz Her Türlü Hastalık İçin;
İçemeyeceğiniz tuzlulukta  tuzlu su yapın ve baliği kepçe ile yakalayıp, tuzlu su dolu kaba bırakın, balık kısa bir süre baygınlık geçirecektir. 15 ila 25 sn. kadar balığın büyüklüğüne göre tutunuz. Ve sonra elinizle alıp, akvaryuma bırakınız tatlı suya giren balık ayılıp, yüzmeye başlayacaktır. Tuzlu Su vucuttaki parazitlerin atılmasına çok fayda sağlayacaktır. Zira, parazitlerde tatlı sudan geldiklerinden tuzlu su onları bayıltıp, balığımızın üstünden atılmasını sağlayacaktır. (Mantıklı değil mi?)


AŞK
Balıklar aşık olurmu ? Buyrun canlı remini  gösteriyorum size,  bu balıklarım hakikaten birbirlerine aşıklardı.   Açık renkli olan dişi, kavuniçi olanı erkek. Bu çiftten 20 tane kadar yavru aldım ancak yaşatamadım..   Dişi yumurtalarını 100 tane kadar döktü..  Çıkan yavrular ise çok sağlıksız ve gelişim gösteremediler.   Bunların aşkı bir başkaydı aynı zamanda çok kıskançlardı, özellikle erkek.   onların akvaryumda belli bölgeleri vardı ve o bölgeye  hiç bir balık yaklaşamazdı. Kaza ile gelse  erkek hemen iri cussesiyle onları uzaklaştırırdı. Bir tek  yavruları akvaryuma koyup alıştırmaya başladığımda onlara sataşmadı.. Belkide yavrular  iri balık ı görünce köşebucak kaçmalarından olsa gerek..   Çok severdim bu ikiliyi, ancak dişi yumurta döktükten sonra  gövde-
sinde bir yara oluştu. (Diğer dişide de aynı şey olmuştu sanırım yumurta akabinde ortaya çıkan bir hastalık) herşeyi denedim. en etkili metod  elime alıp, yaraya tuz basmak oldu..   kısa süre sonra yara kapandı ancak ansızın  (belki ecel) bir sabah ölü olarak buldum..   2 gün sonra da erkek aynı şekilde öldü..  Ama aşkları devam ediyor......

 


işe yarar kuluçkalık

ben bunu bir abiden gördüm gereken malzemeler  küçük bir sineklik parcası, en büyüğünden şırınga, yapılması gereken sırınganın iğneyi taktigimiız yeri sineklikle saralım yumurtalar düşmmesin diye hava motorunu iğneyi takılan yere takalım bir vantula  yukarını 2 cm dişarıda kalıcak şekilde cama yapıştıralım yumurtaları içine atıp hava motorunu çaliştırın küvvetini düşürün yumurtalar sarsılmamış olur  üzgünüm resim yok nasıl olmuş işe yarar

Basit Dip Süpürgesi (resimli)

sağ üsteki balık ne velifera gibi durdu karnından

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.