ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alpb9
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
156
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2019 08:15
Son Ziyaret:
03 Ocak 2024 21:14
Toplam Mesaj:
204 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Alperen TEMEL
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1996
Yaş:
28
İl:
Konya
Meslek:
grafik tasarımcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

96 lt high tech güney Amerika akvaryumu kuruluyor.

SON 10 MESAJI

Yeni High Tech Denemesi, Balık Ölümleri
[QUOTE=ErtanGulen]Bulanıklık, (eklendi ise) yeterli bakteri yatağı olusmadan eklenen bakterilerin ölümünden olabilir. Kullandığımız aktif topraklar özellikle ilk dönemlerinde yoğun gübre salınımı yapabilirler bu sebeple ilk 10-15 gün boyunca olabildiğince sık su değişimi tavsiye edilir. Ada Amazonia kullandığımda ilk 15 gün gun aşırı %50 yapmaya çalışıyordum yine de yoğun gübre çıkışı oluyordu. Balıkların ölümünde ışık yada co2 kaynaklık hiç tecrübem yok, sapsarı göstergelerde de yaşayan balıklarım olduğu için kendi tecrübem ile co2 değil de muhtemelen suda oturmamış azot döngüsü buna sebep olmuştur diyebilirim.

High-tech, mid tech yada low tech farketmeksizin azot döngüsü, yeni tank sendromu vb isimler ile aratarak yapacağınız araştırmalar ilk eklenen canlıların ölüm sebebine büyük oranda cevap olacaktır.

Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]

Çok teşekkürler biraz aceleci davranışım halbuki acemi de sayılmam, insan olunca sabırsızlık oluyor ister istemez. Şu değişimini arttiracam kesinlikle.
Yeni High Tech Denemesi, Balık Ölümleri
[QUOTE=hakanyildiz06]Keşke biraz daha geç balık koysaydınız, önceden bakteri kültürü koyup dekorun salınım yapıp yapmayacağını gözlemleseydiniz. "high tech" akvaryumlar hakkında bilgim yok, "mid tech" akvaryumun nasıl birşey olduğunu bilmiyorum.[/QUOTE]

Nekadar beklemeliyiz hocam.
Yeni High Tech Denemesi, Balık Ölümleri
Merhaba arkadaşlar yeni bir akvaryum kurdum, kuralı 10 günden fazla oldu,

Tropica aktif toprak kullandım, CO2 var, akvaryum ölçüm 60x40x40 ilk kurulumda yarı damacana yarı osmos yaptım, dekorları ise hızlı yapıştırıcı kullanarak yapıştırdım, akvaryumcu kendisi verdi sanırım markası mitre apel.

Şimdi soruma gelecek olursak, akvaryumun suyu hala bulanık, seachem stability kullanıyorum ancak önüne geçemedim, ışıklandırma ilk günler fazlaydı şimdi 6 saat civarı bitki olduğu için, 7. Gün ise 10 adet kardinal neon ve 4 adet helene salyangozu ekledim ancak 11. Günde kardinallerin yarışı öldü. Kurduktan 9 gün sonra %25 lik bı su değişimi yaptım osmos su ve mineral gh kullandım.

Aslında yıllardır akvaryumla uğraşırım ancak bu benim ilk bitkili mid-high tech denemem, canlıları nasıl girecegimi, sudaki bulanıklığı nasıl çözecegimi, bakımını tam olarak nasıl yapacağımı merak ediyorum, sanırım bir yerde hata yaptım ki balıklar öldü.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219963/010320230731151.jpg[/IMG]
Japon Balığımın Yanına Hangi Balıkları Koyabilirim
[QUOTE=Onur2704]O kadar akvaryumum maalesef yok 40lt lik bir akvaryumum var 1 balık daha bakmak istiyorum japonun yanına Moli alabilirmiyim[/QUOTE]

1 tane japon besleyebilirsin, yada akvaryumunu buyutmen gerekiyor, japonun yanina başka balık olmaz.
64ltye Kaç Adet Melek Uygun Olur?
[QUOTE=enesccantas]Ansiklopedide 100lt yazıyor ama konuştuğum hobici abilerim o üretim için gerekli dediler. 64LTye kaç adet uygun olur?[/QUOTE]
Ramirezi ve apisto besleyebilirsin o litrede dostum.
Sizce Ben Akvaryum Bakabilir Miyim?
[QUOTE=Oğuzhan Ölçay]
İspatlamak olarak değilde ben bu akvaryumu büyük yapmak 60 litrelik yapmak istiyorum her malzemesi olsun istiyorum ama ailem küçükten başla balığı yaşat 4-5 ay sonra bitkiyi yaşat 4-5 ay sonra istediğini yaparsın diyor ama ben şuan bu hobiyi okadar çok istiyorum ki yanan bir odun gibiyim bu odun tükenince akvaryum kurarsam saçma olur bitmiş olur hevesim çünkü. Aynen cama cam kullanacağım aslında amonyak patlaması ve bakteri kültürü falan biliyorum zaten yavaş ve kesin ilerleyeceğim için burada konu açacağım. Evet istediğim tasarımı yapabilirim CO2 olmayacak zaten, teşekkür ederim.


Hocam aslında giriş seviyesindeki şeyleri aldım. Aldığım liste pahalı evet ama 60 litrelik akvaryum için bunlar gerekiyor hocam, evet araştırdım genel olarak biliyorum ayrıntı bilmiyorum ama yavaş yavaş öğreniyorum. Balık olarak lepistes kullanacağım ve bunun ayrıntılarını öğrendim sayılır, su döngüsünüde ayarlayabilirim suyu iyi takip edeceğim yavaş ilerleyeceğim zaten. [/QUOTE]

60 litre çok değil, basit türlerle baslayabilirsin, çok balık doldurma, misal 60 litrede güzel canlı doğuran türleri, tetralar, barblar bakabilirsin. Unutma çok balık demek güzel akvaryum demek değil.
Kurarken tamamen doğal malzeme kullan, taş, kök, kum ve dekor doğal olsun, 2. El bukavilirsen ucuza gayet güzel sistemli akvaryum getirebilirsin. Bir sorun olursa özelden yazabilirsin.
Balık Oksijensiz Yaşar Mı?
[QUOTE=Oğuzhan Ölçay]
Aynen ben o akvaryum ile ilgilenmek içindeki bitkilerin gelişimini takip etmek isterim. Arada parmağımı sokup balıkların ona vereceği tepkiyi ölçmek isterim. Karideslerin yemesi için salatalığı küçük küçük doğrayıp bir çubuğa saplayıp akvaryuma koyup orayı izlemek isterim. Listemin ekran görüntüsünü atayım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237688/090120232030121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237688/090120232030471.jpg[/IMG]
Lepistes balığını ilçemdeki akvaryumcudan bakacağım eğer yoksa İzmirde yaşıyorum zaten bulurum bir yerden.
Oradaki herşeyin bir amacı var o hortumu su değişimi yaparken aldım mesela. Salyangoz ve karides var, bakteri kültürünü alsam mı kararsızım ve bitki gübresinide öyle. Elyafı askı filtrenin içine koymak için daha iyi temizlemesi için ekledim ve aydınlatmayıda pahalı seçtim kaliteli olsun diye. Ve orada olmayan bir şeyde bitki olarak moss bitkisi ama düz taban olarak top halinde olanını almayacağım. Sonrada 6-8. haftalara geldiğinde düzen iyice oturduğunda ve bitkiler iyi ilerlerse bir hasat ettikten sonra balığı eklemeyi düşünüyorum. [:tel:] (Çok düzeltme yaptım aklıma geldikçe yazıyorum bir de eniştemin sayesinde petshop`ların sattığı fiyat değilde direk petshop`ların aldığı fiyata alacağım bu yüzden bu fiyatların 20-30 TL ucuzundan alacağım bence. Eniştem böyle dedi.)[/QUOTE]

Direk karides atma önce akvaryumunu kur, malzemelerin yeterli gelir bı kök al üstüne anubias, Java fern felan yapıştır gayet güzel bı akvaryumun olacaktır. Bı sorunun olursa özelden bana yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum.
Psikopat Ciklet Balığım İçin Tavsiyeleriniz
40 50 litre hacimde Malawi beslenmez hocam, ölümler devam edecektir lütfen cüce türlere yada tetralar yönelin.
300 Litre Akvaryumda Filtre Seçimi
Önemli olan bakteri döngusu oluşturmak yani senin geniş hacimli bir filtreye ihtiyacın var orandalarin canlı yükü çok fazla(tüm Japonlar için) yani tepede geniş haznesi olan bir filtreye biyomedya ve anti amonyak maddesi koyarsan iş çözülür, fiziksel kirliliği de dip çekimi ve haftalık düzenli su değişimiyle toplarsın. Japon balıkları genel olarak 30 40 litre istiyor hacim olarak. Akvaryum kurarken ona göre kurarsan sıkıntı yasamazsin.
Akvaryumumda Kurtlar Vardı Ve Sabah Ölü Buldum
High tech kurman için baliksiz 2 ay calistirman, bitkileri oraya adapte olması, düzgün köklenmesi lazım. Düzgün gübre, ışık ve CO2 değeri olması lazım. Kolay bı iş degildir, çok zordur tecrübe gerektirir bitkili akvaryuma gerçekten hakim olmak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.