ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
𝔇𝔢&#
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
63
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2019 22:55
Son Ziyaret:
16 Ocak 2022 18:27
Toplam Mesaj:
304 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferit Tuncbilek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferit

SON 10 MESAJI

3 Ton Biotop
[QUOTE=lemur]" 3/400.50.200 " nedir? 3 ton kabaca 3m x 1 m x 1m(h) demek. Bu ağırlıkta suyu taşımak için çok sağlam bir işçilik ve cam kalınlığı gerekiyor. Subtropikal bir iklimde bunu ısıtmasız kurabilirsiniz Örneğin Mısır'da. Avrupa'da olmaz. Hiç müdahalesiz ne demek? Kapıyı çarpıp evden çıkacak ve 6 ay uğramayacak mısınız. Bu ortamın ne kadar devamm etmesini planlıyorsunuz?

Kafanızdaki düşünce ince ayrıntılara dikkat edilerek kısmen ve sınırlı bir süre gerçekleştirilebilir. Kurulumda bitki gereksinimlerini oluşturmaktan başlayarak flora, mikrofauna, makrofauna, mikro ve makro predatörlerin varlığı ve sayıları ince ince hesaplanmalıdır. Sayılar minimum tutulmalıdır. Sadece örnek olarak söylüyorum belki yanlış olabilir, 3000 litrede 10 astronot beslemek mümkünken sizin kuracağınız sistemde 1 tanesi bile fazla gelebilir. Türleri sadece etçil ve avcı balıklardan seçmememekte yarar var. Akvaryumun üstünün kapatılması birçok balığın temel besini olan böcek larvalarının girişini engelleyecektir.

[K]Önce otcul canlilari koyup daha sonra etcil canlilari koyup üstünü 0 a 0 bir camla yapistirarak kapali bir sistem kurulabilir mi?[/K]

Camla mühürleme dışında güzel düşünce. Herşeyden önce oksijen yetersizliği olacaktır. Çünkü bitkiler de karanlıkta oksijen tüketir. Hepsinden önce bakteri kültürü oluşturmanız, tek hücreli ve çok hücreli mikroskobik canlılara ortam yaratmanız gerekiyor. Ardından kurtçuklar, karides, salyangoz gibi canlılar ve ancak ondan sonra balıklar girebilir. Bu konuyu iyi araştırmalısınız çünkü amacınıza en uygun olan canıdoğuranlar dahil bir çok tür otçul değil hepçildir.

Zaman ayırıp kafa yorarsanız olacağını düşünüyorum. Buraya yazarsanız gelişmeleri takip ederiz. Kolay gelsin, başarılar.[:iyi:]

[/QUOTE]
Yanitiniz icin cok tesekkurler. Dediginiz gibi hicbir mudahale olmadan sürekli olarak kendini yinelebileyen bir sistem olusturmak amacim. Bir takim hesaplamalar yaptim. Dediginiz gibi önce kum ve biraz gübre koyacagim bitkilerin ilk gelisimi icin. Bu sirada üstü acik olacak. Bakteri kültürleri kullanarak suyu gereken duruma getirecegim. 3 gun sonra salyangoz ve vatoz gibi canlilar ekleyip sonra otcul ya da hepcil minik canlilari ekleyecegim. Avci ya da etcil canlilari da en don ekleyecegim. Tum canlilar eklendikten sonra 1 ay boyunca ustu acik kalacak durumu gozlemlemek icin daha sonra basarili olursa eksilen suyu tamamlayip ustunu muhurleyecegim. Tek endisem var, hayvanlarin üremesi. Ornegin neon tetralar icin surekli su degisimi gerekiyor, cam muhurlendiginde buharlasma ile kismen de olsa yagmur etkisi yapabilir fakat uremeleri icin yeterli olur mu bilemiyorum. Ayni durum avci baliklari icin de gecerli. Canli doguranlar da bitkisel beslenebilir mi? Bunu bir uzman bulup danisacagim, uzun vaadeli bir proje, umarim yapabilirim.
3 Ton Biotop
Merhaba, ileri de bir duvarin hepsini akvaryuma cevirip afrika ya da amerika türleri ile bir biotop kurmak istiyorum. Disaridan sifir müdahale ile kendi kendine ilerleyen bir sistem kurmak. Ama kafamda birkac soru var, canli doguran koyarsam bunlar ne ile beslenecekler? Artik bitkileri yerler mi ya da bunlar onlarin besin ihtiyaclarini karsilar mi? Tetra koyarsam bunlar kendi kendine ürer mi? Tetra üretmek normal akvaryum sartlarinda biraz problem olabiliyordu. 3/400.50.200 bir sistem kurarsam biyotopa yeter mi? Icinde ki bitkiler besin ihtiyaci olarak balik disikisi ve ölüleri ile yetinebilir mi? Günes isigi yeter mi? Bundan yana birkac endisem var. Önce otcul canlilari koyup daha sonra etcil canlilari koyup üstünü 0 a 0 bir camla yapistirarak kapali bir sistem kurulabilir mi? Böylelikle buharasan su cama yapisip geri düsecektir. Kisin isiticiya gerek olur mu? Akvaryuma filitre gerek olmaz sanirim, bitki olacak bir sürü. [EDIT]𝔇𝔢&#,2022-01-16 14:20:24[/EDIT]
Vatozda Hastalık :(
[QUOTE=Coderfimpeccable]
teşekkürler yorumunuz için acaba o şey ne bana dayadı 25 tlden akvaryumcuya kızdım şimdi bak[/QUOTE]
Metilen mavisi diye geciyor, akvaryuma parazit bulastigi zaman hastalikli baliklar karantina akvaryumuna alinip belirli bir üre metilen mavili suda bekletlir. Ama akvaryumunuzun icin atarsaniz baliklarinizin yasamasini saglayan bakteri kültürünü de öldürecektir. Bu tür durumlarda ise yaramaz.
Vatozda Hastalık :(
Vatozunz saglikli endiselenmeyin :D O ilaci da kullanmanizi tavsiye etmem hatta o ilac bile degil. Canli sayinizi cogaltmayin bu canlilara o akvaryum yeterli. Renkli tas varsa cikarti dibe kum koyum büyük bir anubias alirsaniz hem vatoz cok sevinecektir, hem de cok güzel gözükecektir.
Bu Tür Nedir Cinsiyeti Nedir Sizce
Mavi prenses, malawi göründe endemik bir türdür. Ama baliginizi o sekilde elinize almaniza gerek yok, baliga zarar verirsiniz.

https://www.akvaryum.com/chindongo_socolofi_mavi_prenses_tatlisur_3_411.asp
Balıklarım
Akvaryuma her gün %15 - 20 dip cekimi yapin 1 hafta icinde düzelecektir.
Bu Akvaryumda Betta Ve Melek Yasar Mi?
[QUOTE=darkblue2]Aslında beta ile neon olmaz beta öldürmese bile neonlar baya stres olur, meleklerde büyüdüklerinde neonlara ve betaya saldırırlar hatta neonları yeme ihtimalleri bile var.[/QUOTE]
Akvaryum cok bitkili oldugu icin problem olmuyor. Ki o olaydan sonra hic kavga olmadi yem vaktinde neonlari bettanin agzindan yem bile caldilar bu sabah betta yine bir sey yapmadi baska yemi yedi. BIr de neonlara betta yemi veriyorum problem olur mu?
Bu Akvaryumda Betta Ve Melek Yasar Mi?
A
https://www.youtube.com/watch?v=UHV0ZgPIfx8
Bu videoda bir sürü balik yasiyor. Benim akvaryumum bol bitkili, 5 neon tetra 1 büyük vatoz bir adette Betta besliyorum. Su ana kadar sadece bir kez kavga ettiler o da yem atiyordum neonlar assagi düsmekte olan yemleri bitirdiler betta yem yerken neonun birisi yem yemek istedigi icin bettanin kuyruguna vurdu o anda betta biraz 3 sn kadar kovalayip birakti bir zaten o kovalmadan sonra hayvan ne kadar korktuysa bir daha bettaya dokunmadi ama 2 haftadir mutluca yaziyorlar. Yem atarken 5 neon bettanin cevresinde yüzüp duruyor onlar bettaya dokunmadigi icin betta da onlara dokunmuyor. Bu akvaryuma 2 kücük ya da 1 kücük melek atsam olur mu? sadece 1 disi atsam ne olur?
Bitkisiz Akvaryum İçin Balık Türleri
Ben 2 teleskop baligi, 2 adette orlando ya da baska bir tür japon baligi tavsiye ederim.
Beta Yaşam Alanı Uygun Mu
Ilk arkadasin aksine ben anubiasi cikartmamaniz gerektigini düsünüyorum cünkü o hacimde ve o akvaryumda özellikle o ekipmanlara en uygun bitki anubias. Ama o kumu cikartmaniz konusunda hemfikirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.