ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adanalı113
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2020 12:55
Son Ziyaret:
29 Aralık 2020 22:55
Toplam Mesaj:
46 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Veysel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Geçersiz

SON 10 MESAJI

Alüminyum Levha İşe Yarar Mı?
[QUOTE=OKIRATLI]Merhabalar,

Akvaryumun altına aluminyum levha yerine stropor köpük türü bir şey koyarsanız bence daha iyi olur.[/QUOTE]
Elimde maket kartonu var olur mu?
Akvaryuma Bakteri Kültürü Ne Zaman Eklenir/eklenme
[QUOTE=Kenanyagmur]Merhabalar;
Akvaryumumda azot döngüsünü saglayamadigim kanısındayım. Bakteri olusumum salinimimdan geride kaldı. Bir amatör hatası yaparak sekiz balığı birden yeni kurulum akvaryuma kattım ve amonyum nitrat sıkıntısı yaşadığımı düşünüyorum.

Çözüm olarak bakteri kültürü önerildi ama; şimdi katsam mevcut kültürle çatışma olur mu?

Yoksa akvaryumun komplesine metilen uygulayıp bütün bakterileri yok etsem ve bakteri kültürünü öyle mi eklesem. Burada bir sorun var balıklarım için yedek akvaryumum yok. Onları bir müddet ayırıp bir kovada bekletsem öyle yapsam bu işlemi olur mu?

Ya da direk bakteri kültürü mu katmaliyim, ne zaman katılmalı nasıl katılmalı bilgi verirseniz sevinirim. [:?]


Ek: akvaryum iki haftadır balıklı olarak yaşamaya devam ediyor.
Şelale filtre kullanıyorum. Suyum berrak. Tuz kullaniyorum. Su temizleyici kullanıyorum. Ciklet cinsi balıklarım var. Akvaryumum 110 litre boyları 4-5 cm ve 2 cm civarı. İsi genel olarak 28-29 derece.


Balıklarım bazen titriyor ve surtunuyor sürekli olmuyor. Aynı balıklar değil bu hareketi yapanlar bazı günler oluyor bazı günler olmuyor.


Ek1: başlıkta hata yapmışım, eklenmez olarak sonunu düzeltirse yöneticilerimiz memnun olurum.[/QUOTE]
Dostum balıkların damızlık balık boyutunun yarısı damızlık altı 7-8cm olur yani senin balıklarının üremesi olabilir 4.5 cm dahi yumurta yapanlar var yavru sayısı 4 u geçmez ve daha yavru sayılan bir balığa üremesi için suyun sıcaklığını 29 a getirmeni anlıyorum ama bu balığının pisikoljisini kötü etkiler yapmayın böyle şeyler eğer bana yok ben sıcak olsun falan diye cevap yazacaksan sıcak su olsun diyosan 26 yap suyu sıcak su üreme potansiyelini etkiler balıklarının ağzı daha miniciktir yapmayın böyle şeyler, bırakın yavru balık hayatını yaşasın. Zaten o 10cm olunca sıcak suyada gerek yok kendiliğinden yumurtalık yapacaktır.
Tamam mı dostum.
Malawi'ye Dönüş
[QUOTE=Aplot]Akvaryumunuz çok hoş olmuş bence. Aşk küpü olmayan bir malawi akvaryumu görmek güzel oldu. Ben de salgın nedeniyle ailemin yanında Osmaniye'deyim. Maalesef buralarda da hiç tür bulunamıyor. [/QUOTE]
Osmaniye Adana ya çok yakın Adana da bulamayacağınız tür yok her petshop da mükemmel balıklar var [;)] gittiğim için biliyorum.
Çarşısı zaten japon balığı pazarı. Adana ya gidip alabilirsiniz.
Akvaryum Patladı
[QUOTE=kadiracr]Merhaba yeni yaptırdığım 130x50x60 10 mm cam ölçülerindeki akvaryuma su doldurduktan 1 gün sonra tabanı çatladı demir sehpa ile arasına ince bir strafor kullandım acaba sorun o mudur?
Taban camını tamir ettireceğim çatlak camın üzerine 10 mm ölçülerinde bir cam daha koyacak. Böyle sorun oluşturur mu? Daha sonra sehpanın üzerine önce mdf parça kestirip bu mdf parça üzerine birde 4 5 cm lik kalın bir strafor ile desteklersem sorun çözülür mü ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223829/201220200016031.jpg[/IMG][/QUOTE]
1.si bu yaptrıdığınız yer 10mm oldugunu söylüyor siz ölçtünüz mü
2.si bu camlar 10mm ise kesinlikle patlamaz yerle bi alakası yok camlar eski olabilir 3-7 yıllık camlar olabilir
3.sü kayıt kuşak var mıydı ?
4. sü yaptırdığınız yere söyleyin yenisini yapsın dediğinize 1 gün sonra patlamış o zaman altını değistirmesin bastan kayıtlı kuşaklı akvaryum yapsın size masada aşırı derecede bir yamukluk olmağı taktirde bir sorun olmaz..
Ben 120*35*50 lik akvaryumu 8 mm kendim yapacağım yani akvaryumunuzu kendiniz yapsanız daha iyi olur
5.si asla altına cam kestirmeyin
Bu arada kaça yaptırdıınızı öğrenebilir miyim çünkü bende akvaryum yapacağım ve 5 senedir kendi akvaryumumu yapmıyorum cam fiyatlarından falan hiç baremi yok.
100 40 25h Akvaryumda Ne Beslenir?
[QUOTE=brigantes]

Cory sürüsü (yanına lepistes olur mu bilmiyorum çok kalabalık olabilir) ya da ocellatus arasında kaldım. Apisto zamanında besledim, ozmoz su falan uğraştırıyor. [/QUOTE]
Benim yazdığım yorumu görmedin sanırım en iyisi akvaryumun için bu olur.
Kerevitimin Türünü Bilmiyorum
[QUOTE=giyotyn]

Kerevitlerin üremesine gerek yok tek bir tanesi bile yeter balıkların sonunu getirmeye. Çok sinsi ve uzman avcilardir. Geceleri de gayet net görür ve istediği balığı uykudayken avlar.
Huyunu suyunu bilmeden canlı almayınız.[/QUOTE]
Doğru söylüyorsun kerevit uykuda olan oscarımı parçalamıştı :( Oscarım 10 cm di
130x50x60 Akvaryum Hk
[QUOTE=Mesut.39]Benim amacim on cami hic sokmeden müdahale etmek dediğiniz gibi misanayi sokamam yani o yuzden. Elimde sistanin beyaz silikonu var bi tup aldim. İcten guzelce temizledim fakat sokemedim kusagi uzerinden bolca silikonlasam herhangi bir sikinti olurmu[/QUOTE]
Dostum kuşağın altına üstüne sağına soluna iyice sıva ya da bir camcıya götür kuşağı kırsın alsın sonra yenisini taksın 2 seçeneğin var.
Bu arada akvaryum kaç mm cam ile yapıldı ?
130x50x60 Akvaryum Hk
[QUOTE=Mesut.39]Gostermis oldugum silikonlu kisimlari temizledim fakat o kusagi sokemedim bunun bir yontemi varmıdır.
Veya guzelce temizleyip silikonu tekrar ceksem olur mu ?[/QUOTE]

Dostum eline misina ipi al sonra kuşağın altına doğru iyice geçir sonra kuşağın silikonunu kazı bu yöntemle kesin çıkar ama diyelim ki sen bu işi beceremedin o zaman asla ve asla fön makinesiymiş ütüymüş vb sıcak bir şeyle camı sökmeye çalışma akvaryuma zarar verirsin eğer kuşağı yerinden misina ile kazıyamazssan tek çaren ya o kuşağı çoook dikkatli bir şekilde cam çivisiyle kıracaksın ama bu durum çok tehlikeli çünkü eger fazla vurursan alt camı komple kırabilirsin ya da kuşagın etrafına komple sistanın bak sista diyorum başka silikon kullanma çünkü diğer silikonlar seni tehlikeye atabilir , sistanın silikonuyla etrafını iyice doldur kuşağın altına su girmeyecek şekilde olsun.
Umarım yardımcı olmuşumdur.[EDIT]adanalı113,2020-12-21 11:07:34[/EDIT]
100 40 25h Akvaryumda Ne Beslenir?
[QUOTE=brigantes]Böyle bir akvaryumum var. Hangi türleri önerirsiniz? Nasıl değerlendirebilirim sizce? Farklı fikirlere açığım. [/QUOTE]

Dostum 25 cm çok düşük, en iyisi karides olur şöyle bitkili özellikle çimenli bir akvaryum yap içine karides at 5-6 adet te moli at mükemmel olur.
6 moli 10 karides evinizde 16 yeni üye muhteşem [:)]
216 Litre Sorun Mudur ?
[QUOTE=Yvzslm]
Üstad ben hiçbirşey verceğini zannetmiyorum vercek olursa da yem isterim muhtamelen yaşım 15 olduğu için çokda şey yapamıyorum bilmiyorum biraz daha buyüsünler götürcem artık



Daha önce kıliçkuyruk almıştım onları verip lepistes alabilirmiyim diye sormuştum maalesef demişti sonra nerden aldın dedi burdan aldım diyince tamam getir dedi şuan çok bi ihtiyacım yok biseye yem olabilir belki onu da 10 liralık yem verir elime allah bilir büyük petshop burdaki her türlü canlı doğuran tetra melek astronot var ama yavru alıyorlar mı hiç sormadım alsa bile yerine bişey verceğini sanmam vermezse de hediye ederim birine petshopa para kazandırmicam [/QUOTE]
Ben benim japonun yavrularını (500 adet) hepsini petshop a vermiştim karşılığında 1 ısıtıcı ile eve dönmüştüm eve o kadar balığı getirsem nerede bakacaktım yaşımda küçüktü 10 dum daha bı ara kanala mi döksem hepsini diye düşünmedim değil.
Dostum seninle muhabbet baya ilerledi bu arada [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.