ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akarsit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2007 11:10
Son Ziyaret:
06 Nisan 2009 12:17
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet karşıt
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1966
Yaş:
58
İl:
Sivas
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet KARŞIT

SON 10 MESAJI

Döllenemeyen yunus yumurtaları
diğer erkeklerin rahatsız etmesi mümkün değil. çünkü sarı prensesler yunusların kovalamacasından kaçmaktalar. yunuslara gelince dominant olan erkek çiftleşme sırasında diğer balıkların hepsini akvaryumun üst tarafından indirmiyor aşağıya. 13-14 gün demişsiniz. okadar süre bekletmeye çalıştım ama yumurtalarını yuttu. onun içinde 3-5 günde kusturup egg tumbler (kuluçka makinesi) e koyup yavruların çıkmasını kolaylaştırıyorum. Bir döllenseler....!
Döllenemeyen yunus yumurtaları
yaklaşık 3 yıldan buyana 396 litrelik akvaryumda yunus (3e - 7d) sarı prenses (1e - 4d) beslemekteyim. Bu balıklar ilk aldığım yunus ve prenseslerden olan yavrulardan seçerek kendime göre bir kare kurdum. Şu anda yunus ve prensesler (bir yaşına geldiler) yumurtlamaya başladılar. Sarı prenses yumurtalarında döllenme sorunum olmamasına rağmen Yunus yumurtalarını 3-5 gün sonra kusturup baktığımda döllenmediklerini gördüm. (ancak bu balıklar daha öncede yumurtladı ama ozaman döllenmişlerdi) Ağızlarından yaklaşık 80 civarı yumurta alıyorum, ancak 1/4 ü döllenmiş oluyor. Bumun sebebi akvaryumdaki sirkülasyon akıntırının fazla olmasındanmıdır. fikri olan ve bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. lütfen bana yardım edebilirmisiniz.
 
akvaryum ölçüleri: 110x60x60
dış filtre: Atman f4
İç filtre: atman 1915
Hava morotu: resun şarjlı-çift çıkışlı
Dişi Iceman da yaralanma
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Erkek olan Iceman dişiyi kafasına yakın olan yüzgeçlerin altından yaraladı. yara önce mosmor oldu sonra çürüyüp oyuldu ve beyazlaştı. nasıl bir tedavi önerirsiniz

Akvaryum Kapasitesi (litre): 220

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2E5D Yunus(13-16 cm),1E3D SP.(9-11 cm) , 4 makrakanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: F4 dış filtre, atman AT1500 Af iç Filtre, Resun Şarjlı hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera genel dezenfektan

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 15 günde bir 3/1 oranında su değişimi

yardım sp yumurta
Erkan bey arkadaşlara katılmıyorum. Benndede aynı sorun oldu ve tecrübelilerin tavsiyesi ile asıl akvaryumda ağzında yumurta olan dişiyi bırakıp diğerlerini başka bir tanka çektim.Yumurta olan dişiyi bırakın ve tüm balıkları başka bir akvaryuma çekin. Ancak bunu yaparken gece balıkların uyku halindeki uyuşuk oldukları zaman yapın. Eğer yumurta olan dişiyi başka bir yere alırsanız, alma şekliniz nasıl olursa olsun sonuçta yeni yerine alışmama problemi stres yapıp yumurta yutma-atma sorunu kuvvetli bir ihtimal olacaktır.
dişi yunusta yumurta yutma
    öncelikler herkese selam.
    200 lt.lik akvaryumumda 2e4d (12-15 cam arası) yunus, 1e5d S.Prenses(6- 10 cm arası), 4 makrakanta (8 cm) bulundurmaktayım. Ayrıca Atman F4 dış filtre resun şarjlı hava motoru ve atman AT1215 iç filter kullanıyorum. Dip çekimlerinde Sera Agutan be tablet dezenfektan kullanmaktayım.
    Şimdiye kadar 3 dişi pernsesten 2 şer kezyavru aldım. bir dişi yunusum 2 kez ağzına yumurta aldı. 1. seferde 4. günde , 2.seferde 9. günde yumurtalarını yuttu. ağzı dolu olan balığı ayırma gibi bir şansım yok. acaba birşeyleri yanlışmı yapıyorum. birde en erken kaç günde kusturabilirim. Tecrübeli arkadaşların Yardımlarını ve desteklerini bekliyorum.
Dişi Yunusta Yumurta Yutma Sorunu
teşekkürler arkadaşlar. bu arada akvaryum ölçülerim yanlış olmuş. düzeltiyorum. 100X50X50
Malavi tankına macracanta
Makrakanta'yı tek alırsan yem aramaz ve devamlı saklanır. Birde diğer balıkların boyları büyük ise en az 6-7-8 cm boylarında ve 3 ten az olmaması gerekli. Bence her akvaryumda olması lazım. Dipteki yemleri yediklerinden yem artığı  birikme sorunu olmaz. Diğer tarafta yemler akvaryum dibine düşmese bile kumlar arasında oluşan micro organizmalarıda yiyerek beslenebilen balıkardır makrakantalar. Bence akvaryumların sigortası gibidirler bu balıklar. reis2008-01-30 19:03:53
Dişi Yunusta Yumurta Yutma Sorunu
Öncelikle konuyu okuyan herkese selam.
1,5 yılı önce başladığım bu hobide 100X20X50 ebadındaki akvaryumumda 2e8d yunus, 1e7d Sarı prendes,4 makrakanta beslemekteyim. ve hepsini 8 ay önce yaklaşık 4-6 cm boylarında aldım.Ve hiçbirinide çok şükür buzamana kadar kaybetmedim. yunusların ve prenseslerin  hepside yaklaşık olarak 11 aylık. bundan 1,5 ay önce 1 yunus ve 2 prenses yumurta aldılar ağızlarına(ilk yumurtlamaları). prenseslerin yavrularını 18. günde kusturarak almama rağmen yunus yaklaşık 1 hafta ağzında gezdirdikten sonra evde hiçkimsenin olmadığı bir gün yumurtalarını ya kustu  ya yuttu (tam bilemiyorum). Bazı arkadaşlarım akvaryumun etrafını kağıt ile kapatmamışsın ondan olmuştur dediler. Yutma olayını önleyebilmem için tavsiyesi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum lütfen.
duboisi yemlemesi
arkadaşlar geçenlerde balıklarımı dubasilerle değiştirmeye karar verdim ve 10 adet 5 cm boyunda dubasi sipariş ettim. balıklar henüz elime ulaşmadı ama bitkisel olarak kullanılacak yemde bilgisizim. lütfen bana hangi markanın hangi yemini kullanabileceğim hakkında bilgilendirirmisiniz. Birde yemleme şeklim nasıl olmalı. tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Tropheus duboisi
arkadaşlar Tropheus duboisi almak istiyorum. ancak şu an elimde 2e6d yunus 8-10 cm, 1e3d sarı prenses 6-7 cm, 1e1d kadanga borley 6-10 cm, ve 1e1d 4cm var ve akvaryumum 200 Litre.
      almam uygunmudur (balık sayısı/su hacmi oranına göre) ve dişi erkek sayısı ne olmalıdır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.