ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertG
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
83
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Haziran 2022 23:57
Son Ziyaret:
11 Şubat 2024 01:38
Toplam Mesaj:
164 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Gümüş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Gümüş ━━━━━━━━━ Oranda Japon balığı Leopar vatoz Transgenetik Tetra Halfmoon Betta

SON 10 MESAJI

Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=Omer193]Lepistes aklıma takılanları sormak istiyorum 2 hafta önce aldım
1- iKİ BALIĞIM DOĞURDU TOPLAM 45 YAVRU VAR
2-lepistelerim hepsi yüzeye yakın duruyor neden
3- yavrulara 15 litrelik akvaryum aldım iyi olmuş mudur
4- 2 DİŞİYE 4 ERKEK VURUYOR ARKASINA NEDENdir[/QUOTE]
2- Yüzeye yakın duruyorlarsa sudaki oksijen miktarı düşüktür
3- Yavrular için daha büyük bir akvaryum alırsanız daha iyi olur 45 yavru 15 litreye fazla gelir
4- Muhtemelen dişinizin yumurtası vardır erkeklerde yumurtasını dökmek için dişinin karnına doğru vururlar.
Betta Kuyruğu İyileşir Mi?
[QUOTE=BeyzPl]Aşağıdaki maddelere uygun bir ortamda çoğu zaman ilaca gerek kalmaz aslında.
-En az 25-30 civarı bir akvaryumda besleyin.
-Bir ısıtıcı olsun ve su 27 °C sıcaklıkta olsun.
-Akıntı yapmayan ama hafif sürkilasyon sağlayan bir filtre kullanın.
-Sık sık ve düzenli bir şekilde canlı yem vermeye özen gösterin.
-Üç dört çeşit kadar kaliteli yeminiz olsun. Hepsi beta için üretilmiş yemler olabilir. Kuru yemleri, canlı yemi, dondurulmuş yemleri dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.
-Akvaryumu 40 litreden büyük değilse yanında başka bir balık türü olmasın.
-Haftalık %20 civarında su değişimi yapın.
-Dekorasyonu ihmal etmeyin ve canlı bitkiler; saklanması için mağaralar, kökler kullanın.
-Blackwater akvaryum kurmaya çalışın. Herhangi bir vitaminden daha faydalıdır.[/QUOTE]
Akvaryumu 30 litreye çıkarma veya 3-4 çeşit yemleme yapma şansım yok ne yazık ki aynı zamanda akvaryum fazla saklanma alanı oluşturmam için de yeterli hacme sahip değil bunlar yerine 2 günde bir %30 su değişimi yaparak canlı yem versem olur mu ve canlı yem olarak artemia düşünüyorum hangi marka almalıyım?
Betta Kuyruğu İyileşir Mi?
[QUOTE=BERHAVA]Eğer betanız plakat türü veya dişi beta ise hızlı sonuç alırsınız ancak halfmoon türü ise bu süreç daha uzar. ancak endişelenmeyin balığınızın keyfi yerinde olsun ufak ufak iyileşir önemli olan balığın sağlığı.

su değişimini dinlenmiş ve bakterisi oturmuş bir su ile yapıyorsanız 2 güne bir yapabilirsiniz. bundaki amaç kullanılan kimyasalın etki süresini sıfırlamak diye düşünebilrsiniz. 1 hafta boyunca bu tedaviyi uygulamalısınız. şahsen ben dişi betamda bu yöntemi uyguladım ve 1 haftda önemli ölçüde gelişme aldım.[/QUOTE]
Benim beslediğim balık halfmoon türü zaten ilaç tedavisini bitirdim şuanda iyileşme aşamasında 2 günde bir dediğiniz gibi dinlenmiş su ile değişim yaparım.
Betta Kuyruğu İyileşir Mi?
[QUOTE=BERHAVA]Sorun olmaz iyileşir ama ilgi ister. bende kavga sonucu olmuştu bactofish kullandım dişi betam da her gün %20 su değişimi (beta kabım küçük o yüzden her gün yaptım) ve 1 damla baktofish kullandım suyuna ve hızlı bir sonuç verdi.[/QUOTE]
Ne kadar sürer peki iyileşmesi? önceki sefer bir kaç ay boyunca iyileşmemişti çünkü
Bir de bu süreçte dip çekimlerini ne kadar sık yapmalıyım 7 litre akvaryumda besliyorum
225 Litre Akvaryum İçin Hangi Filtre
[QUOTE=Kediskosko] sıfırlarını alabilecek durumda değilim fakat ikinci elini 420 liraya buldum mükemmel bir fırsat. Ekstra bir ekipman gerektirir mi bu filtre yoksa tek başına kullaniliyor mu? Almadan önce biraz araştırma yapayım.[/QUOTE]
Eğer filtre tam set halinde geliyorsa (hortumları, muslukları, filtre malzemeleri, vs)ekstra bir ekipman gerektirmez ancak filtrenin içinde ömrü dolduğu zaman değiştirilmesi gereken malzemeler de bulunuyor olabilir mesela aktif karbon gibi substrat pro gibi şeyler varsa size düzenli olarak maliyet çıkarır düzenli maliyet istemezseniz bunları ömrü olmayan alternatifleri ile değiştirebilirsiniz.
Betta Kuyruğu İyileşir Mi?
İyi hobiler benim yaklaşık 7 aydır beslediğim bir betta balığım var bu balık birkaç ay önce kuyruk erimesi olmuştu sera baktopur ile tedavisini yaptım ancak üstünden uzun zaman geçmesine rağmen balığın kuyruğu hala iyileşmedi 2 hafta önce de il dışında olacağım için bu balığı bir tanıdığıma bıraktım o da akvaryuma çok fazla yem atarak su değerlerini bozmuş yani balığın kuyruk erimesi tekrarladı yine baktopur ile erimeyi durdurdum bu balığın kuyruğu bu sefer iyileşir mi? Veya iyileşmesi için benim yapabileceğim bir şey var mı?
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=Omer193]

2 dişiyi sürekli erkekler kARNINA VURUYOR ÇİFTLEŞİYOR MU[/QUOTE]
Muhtemelen dişi balığın yumurtası vardır o yüzden vuruyorlardır beslediğiniz balık türü nedir?
Aqua Clear Ardından Bakteri Kültürü Eklenir Mi
[QUOTE=bahadir22]Arkadaşlar merhaba. Bu gün yeni bir kuruluma geçiyorum. Akvaryumuma kumu koyduktan sonra hafif bulanıklık vardı, bu yüzden aqua clear uyguladım. beyaz bulut daha ortadan kalkmış değil fakat balıkları pakette bekletmemek istemiyorum. suya bakteri kültürünü ilave etsem bir sorun olur mu?[/QUOTE]
Anladığım kadarıyla akvaryumu 1 gün önce falan kurdunuz bu yüzden bulanıklık henüz dibe çökmemiş benim size önerim akvaryumu 1-2 gün daha bekletip akvaryumun iyice hazırlanmasını sağlamaktır bu şekilde daha sağlıklı bir kurulum yapmış olursunuz sonrasında da bakteri kültürü atarsınız. (Bu süreçte balıkları bir kovanın içinde pipo filtre ile bekletebilirsiniz.)

Sorunuza gelecek olursak kumdan kaynaklanan beyaz bulanıklık zararlı değildir zaten onun geçmesi dediğimiz şey de gördüğünüz tortuların dibe çökmesidir yani akvaryumda kalmaya devam eder bu yüzden bakteri kültürü eklemeniz durumunda bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum ama akvaryumda klor henüz uçmadıysa yani suyu az önce dediğim gibi dün falan doldurduysanız bakteriler ölebilir.[EDIT]MertG,2023-08-04 14:14:32[/EDIT]
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=Omer193]Sadece 1 taneydi o da gözden kayboldu yemiş olabilirler mi ve ben yaklaşık 2 hafta önce balıkları alsımakvaryumla 3 tanesi öldü erkek neden[/QUOTE]
İyi günler hangi tür balık besliyorsunuz ona göre yemiş olabilirler veya kendi ölmüş te olabilir erkeklerin ölüm sebebi için balık sayısı akvaryum hacmi akvaryumun filtrasyonu yaptığınız dip çekimi sıklığı akvaryumda yaptığınız son değişiklikler gibi şeyleri yazmalısınız aksi takdirde yorum yapılamaz bu arada cevap verirken alıntı yaparak mesajı yazarsanız daha sağlıklı olacaktır aksi takdirde bildirim gelmiyor.
Akvaryumdaki Salyangoz
Adi salyangoza benziyor daha net bir fotoğraf olursa daha iyi yorum yapılabilir genellikle akvaryuma aldığınız bir bitkinin üzerinde gelirler ve hızlı üreyen bir salyangoz türüdür eğer bir kaç tane geldiyse akvaryum içinde üreyerek sayılarını arttırlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.