ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Safkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2007 08:54
Son Ziyaret:
05 Mayıs 2015 18:25
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taha Akdoğan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Eskisehir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100*50*30-Yunus
70*40*40-Bitkili Canlı Doğuran

SON 10 MESAJI

Tetrazonum hamile mi?
Bilgisayarım arızalı olduğu için geç yazabildim.Yumurtlama erkeğe bağlıdır.Sonuçta dişiyi yumurtlamak için sıkıştıran ve yumurta döktüren erkektir.Tavsiyem başka erkekleriniz varsa onlardan bir tanesini atın dişinin yanına.
Tetrazonum hamile mi?
Videodaki balıklar birbirlerine kur yapıyor.Bu hareketleri yapıyorsa balıklarınızın yumurtlaması gerek.MAŞALLAH balıklarınız çok güzeller.Wink

Bugün kitabıda getirdim yanımda yazıları aynen buraya aktarıyorum.

Üretim için uyumlu bir çift ve en az 50 litrelik akvaryum gerekir. Üreme mevsiminde 15 gün önceden dişi ve erkek ayrı akvaryumlara alınırlar ve sadece canlı yem ile beslenirler. Yumurtlama zamanının geldiği dişinin karnının şişmesi ve erkeğin renklerinin göz alıcı bir şekilde parlar, kuyruklarının uç kısımları kızarır. Çifti bu belirtiler gerçekleşince yarı yarıya bekletilmiş su ile hazırlanan akvaryuma almak gerekir. Bu akvaryumun ısısı 27°C olmalıdır. Akvaryumun taban kısmı iri çakıl taşları ile döşenmeli ve akvaryumun ortası yoğun bir şekilde bitkilendirilmelidir. Üreme akvaryumuna alınan çift çiftleşme seramonilerine genellikle sabahın erken saatlerinde başlarlar. Ortalama 1 saat kadar akvaryumda bir o yana bir bu yana birbirlerini kovalayıp dururlar. 1 saat sonunda dişi akvaryumun ortasında zemine doğru iner ve erkeğin kendisini yakalamasına izin verir. Erkek burada dişiye çarparak her seferinde 3-5 tane olmak üzere yumurtaları döker ve hemen döller. Yumurtalar bitene kadar bu devam eder. Yumurtalar bittiği anda ebeveynler akvaryumdan hemen alınmalıdır, çünkü yumurtlama biter bitmez yumurtaları yemeye koyulurlar. Yumurtalardan 48 saat içinde çıkan yavrular bitkilere ve akvaryum camlarına asılı durumda akvaryuma alışmaya çalışırlar. Yavrular serbest yüzmeye başlayınca haşlanmış yumurta sarısı ile beslenebilirler.
Safkan2008-01-01 21:22:56
Tetrazonum hamile mi?
http://www.youtube.com/watch?v=7BxvmVD-xRY
Tetrazonum hamile mi?
Evet olabilir.Erkeğin dişinin karnına vurması yumurtladıkları anlamına gelir.Hareketlilik bittiyse damızlıkları hemen alınn ordan.
Safkan2007-12-30 22:19:17
Tetrazonum hamile mi?
Yumurtalar toplu iğnenin başı kadar şeffaf renkte olurlar.Üretimide zor değil sadece yumurları yenmeden kurtarmak zor.Yumurlamadan sonra yavrular kendi kendine çıkıyor zaten ama yumurtlama işlemi bittiği gibi damızlıkları almak gerekiyor.10 dakika bile geç kalınsa yumurtaların çoğu damızlıklar tarafından yeniyormuş.Yumurtalar 48 saat içinde çıkayorlar.3 gün yavrular yumurta kesesinden besleniyor 3 gün sonunda serbest yüzer hale geliyorlar.Yüzdükten sonrada haşlanmış yumurta sarısı,artemia yiyecek boya geldiklerinde de artemia vererek büyütüyorsunuz bu kadar.
Tetrazonum hamile mi?
Fikriniz güzel ama yumurlama işlemi bittikten sonra damızlıkları oradan almak çok zor olucaktır.Kitaba bugün baktım ama yanımda getirmedim malesef.Kitapta üreme olgunluğuna gelimiş dişi ve erkeği ayrı ayrı akvaryumlara alıp 27 derecelik sıcaklıkta 15 gün canlı yemle besiye çekileceği ve ondan sonra birlikte üremek için koyulacağı yazıyordu.Yarın akşam yanımda kitabıda getirip buraya aynen yazarım.
Tetrazonum hamile mi?
Tek erkek olması daha uygun bence.Dişiyi döllemek için yarışırlar fakat fırsat buldukları zaman yumurtaları 2 erkek birden yemeye başlıyacaktır.Benim elimde de çok eski bir kitap var ama dükkanda yarın akşam hem kitaba bakıp hemde babamdan daha ayrıntılı bilgiler alıp yazarım.Hayırlı geceler.
Tetrazonum hamile mi?
Ekekler hazır olan dişilere kur yapar.Aynı yunus yada sarı prenses gibi dönerek oynaşırlar o sırada erkeklerin burundaki ve yüzgeçlerindeki kırmızı renk daha belirgin olur ve koyulaşır.Bu hareketlere göre seçip ayırırsanız kısa srede yumurtalara kavuşursunuz inşallah. Safkan2007-12-29 23:21:03
Tetrazonum hamile mi?
Yanlış hatırlamıyorsam babam 1 dişi 1 erkek koyuyordu.35-40 cmlik bir akvaryumu yarım doldurup dibine misket diziyordu.Su nekadar az olursa o kadar iyi çünkü yumurtalar hemen misketlerin arasına iner ve daha çok yavru çıkarma şansınız olur.Yavrular ilk çıktığında yumurta sarısı ,artemia yiyebilecek boya ulaştıktan sonrada artemia ile besliyordu.Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Safkan2007-12-29 23:08:19
Tetrazonum hamile mi?
Malesef ben üretmedim.Babam üreticilik yaptığı için Eskişehir`deki birçok üreticiyi tanırım.Üreten de çok eski bir üretici erkek balığı beraber seçmiştik.Yavrulardan 40 tane aldım biraz büyüttükten sonra sattım oradan biliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.